به گزارش ایرنا، سید مرتضی مولوی پور روز سهشنبه در نشست خبری افزود: متاسفانه آماری در خصوص ساخت و ساز در حاشیه شهر مشهد در اختیار این سازمان نیست ولی با پیگیری دادگستری قرار است همایشی علمی در خصوص راهکارهای رفع مشکلات حاشیه شهر مشهد در این خصوص برگزار شود.
وی با اشاره انعقاد تفاهمنامه تعیین تکلیف و ساماندهی سکونتگاههای غیر رسمی واقع در اراضی تحت تملک راه و شهرسازی خراسان رضوی که قبل از سال ۱۳۹۴ به تصرف اشخاص درآمده است، ادامه داد: اشخاصی که بر اساس طرح های مصوب شهری ساخت و ساز در این مناطق انجام داده و اکنون در حال بهره برداری از آن هستند و ساخت و ساز آنها بر طبق اصول فنی و مهندسی انجام شده، در اجرای بند میم تبصره ۱۱ قانون بودجه با رعایت تشریفات قانونی برای آنها سند صادر خواهد شد.
این مقام مسوول با اشاره به اراضی موقوفه آستان قدس رضوی در مناطقی از شمال و شرق مشهد بیان کرد: این ظرفیت نیز وجود دارد تا در صورتی که متصرفین، قرارداد اجاره با آستان قدس رضوی خود را در سامانه بارگزاری کرده و پس از بررسی مستندات امکان صدور سند وجود خواهد داشت.
مولوی پور گفت: امیدواریم پس از اجرای این تفاهمنامه هیچ سکونتگاه غیررسمی با رعایت تشریفات قانونی بدون سند در مشهد وجود نداشته نباشد و در کمتر از دو سال تمام سکونتگاههای غیر رسمی مشهد با رعایت تشریفات قانونی از جمله مباحث مربوط به تصرفات و اصول مهندسی ساخت و ساز بنا، سنددار شوند.
وی اظهار کرد: قانون بی اعتباری اسناد عادی و الزام به تنظیم سند رسمی، بعد از چندین ماه بررسی در مجمع تشخیص مصلحت نظام با اصلاحاتی به تصویب رسید و بر همین اساس در محاکم قضایی برتری به سند عادی داده نخواهد شد و اسناد رسمی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
کلاهبرداری با فروش زمین های گلبهار
مدیر کل ثبت اسناد و املاک خراسان رضوی در خصوص تبلیغاتی که برای خرید زمینهای شهر گلبهار در فضای مجازی و سایر رسانه های غیر رسمی با ارسال پیامک های تبلیغی مطرح است، بیان کرد: فروش زمین در نزدیکی بارگاه منور رضوی با رقمی اندک برای بسیاری از افراد وسوسه کننده است و خواهان استفاده از این امتیاز هستند ولی متاسفانه بسیاری از این اراضی مشاعی و خارج از شهر گلبهار قرار دارد و خریدار هیچ بهره برداری از آنها نمی تواند داشته باشد.
وی گفت: رسانه ها در آگاهی بخشی به مردم و پیشگیری از فریب آنها نقش بسزایی دارند و لازم است تا مردم در این خصوص دقت کنند که این سند تک برگ به صورت مشاعی است و فرد سهمی از کل زمین را در اختیار دارد که محل آن مشخص نیست.
مولوی پور با اشاره به فعالیت های سازمان اسناد و املاک ادامه داد: بیش از ۲۵ سامانه تخصصی ثبت اسناد و املاک به صورت برخط و الکترونیکی در حال فعالیت است و مردم بدون مراجعه حضوری امکان پیگیری روند کارهای خود را به آدرس my.ssaa.ir و یا از مسیر نرم افزار کاربردی درگاه یکپارچه خدمات الکترونیکی با نام "ثبت من" را دارند.
وی اظهار کرد: به عنوان نمونه احکام اجرایی صادر شده در ۹ ماه گذشته استان ۲۳ هزارو ۷۰ مورد است که بیش از ۷۰ درصد آنها مربوط به مطالبه مهریه بوده و پیگیری اجرای آن دیگر نیاز به مراجعه حضوری ندارد.
مدیر کل ثبت اسناد و املاک خراسان رضوی با اشاره به اینکه از ابتدای دی ماه سال جاری ثبت شکایت های ادارات ثبت استان غیر حضوری خواهد بود، گفت: این استان به عنوان نمونه آزمایشی در عدم دریافت شکایت فیزیکی انتخاب شده است تا این طرح پس از بررسی و رفع مشکلات آن به صورت سراسری مورد استفاده قرار گیرد.
وی اظهار کرد: اکنون پس از ثبت سند در دفترخانهها، روند دریافت اسناد تک برگ «حدنگاری» شده و بر اساس استانداردهای جهانی به صورت غیر حضوری است، مگر اسناد دفترچه ای که باید حد نگاری شوند.
مولوی پور با بیان اینکه اسناد مالکیت دفترچهای از سال ۱۳۹۸ بیاعتبار شده است، گفت: برای دریافت خدمات اداری، بانکی و ضمانتی ارائه سند تکبرگ الزامی است، این درحالی است که اکنون در سطح استان ۴۰۰ هزار سند دفترچهای در دست مردم قرار دارد که بیش از ۵۰ درصد آن نیز مربوط به شهر مشهد است.
وی افزود: اکنون پاسخ ۹۸ و نیم درصد موارد درخواستی محاکم قضایی از طریق سامانه الکترونیکی و در کمتر از ۴۸ ساعت ارسال میشود که نشان از تحول در این حوزه است.
صدور ۲۳۰ هزار برگ سند در خراسان رضوی
مدیر کل ثبت اسناد و املاک خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود با ارائه آمار نسبت به فعالیت ۹ ماهه در این سازمان اظهار کرد: ۲۳۰ هزار برگ سند از ابتدای سال جاری در این استان صادر شده است که مهمترین موارد آن شامل ۲ هزار و۷۰۰ سند ماکیت موقوفات است.
وی ادامه داد: همچنین تعیین تکلیف پنج هزارو ۳۰۰ اسناد عادی و تبدیل آن به سند رسمی نیز صورت گرفته است. از سوی دیگر ۱۱ هزار سند در اجرای قانون حمایت از تولید و عرضه مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت صورت گرفته است.
مولوی پور گفت: صدور سند برای اراضی کشاورزی یکی از برنامه های دارای اولویت است، تاکنون ۶۳ درصد از اراضی کشاورزی استان بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی به مساحت ۷۴۳ هزار هکتار، دارای سند مالکیت شده اند که خراسان رضوی از نظر مساحت رتبه دوک را در سطح کشور دارا است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۵۵۹ دفتر ثبت اسناد و املاک رسمی، ۲۰۱ دفتر ازدواج و ۹۳ دفتر طلاق در حال فعالیت هستند که با اضافه شدن دفاتر جدید این تعداد نزدیک ارائه خدمات به مردم گسترده تر میشود. از سوی دیگر با توجه به ۵۵۶ بازرسی انجام شده و پیگیری شکایت های مردمی، کمترین میزان شکایت از دفاتر ثبت اسناد و املاک، ازدواج و طلاق کشور مربوط به این استان است.
مدیر کل ثبت اسناد و املاک خراسان رضوی افزود: با توجه به الکترونیکی شدن تمام اقدامات این سازمان تاکنون بیش از ۶۰ میلیون برگ پرونده اسکن و آرشیو شده است که این اقدام در راستای هوشمند سازی خدمات ثبت اسناد خواهد بود.