کرمان- ایرنا- مراسم بیستمین سالگرد گرامیداشت جانباختگان زلزله بم عصر امروز(سه شنبه) در آرامستان بهشت زهرای این شهر با حضور اقشار مختلف مردمی و مسئولان برگزار شد.

به گزارش ایرنا مداحی و قرائت فاتحه از جمله بخش های این مراسم بود که در خلال آن برخی مسئولان نیز سخنرانی داشتند.

استاندار کرمان در بخشی از این مراسم گفت: حادثه زلزله بم دلخراش و ناگوار بود اما خیرات آن تغییر کلی در آیین نامه ساخت و ساز کشوری و استاندارد سازی بوده است.
محمدمهدی فداکار با اشاره به آمار بالای تعداد جانباختگان زلزله بم بیان کرد: باوجود خرابی های بهت‌آور آن زمان، بم از دل همه ویرانه ها سر بلند آورد و با افتخار ایستاد و برپا شد.

استاندار کرمان عنوان کرد: توسعه خوبی در منطقه بم و دیگر مناطق شرق استان رخ داده و این روند با سرعت در حال حرکت است.
وی ادامه داد: نرخ اشتغال در شرق استان سرعت خوبی دارد و رو به بالاست، همانطور که نرخ بیکاری پایین آمده است.
فداکار اضافه کرد:بم دروازه حفاظت کشور از شرق بوده و مهم است که در تمام ابعاد در حال گسترش باشد.

شرق استان با پنج شهرستان مطالباتی دارد
نماینده مردم پنج شهرستان شرقی استان کرمان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: بم سال ۸۲ به مخروبه ای تبدیل شد اما امروزه شرق استان کرمان باوجود پنج شهرستان خودنمایی می کند و مطالباتی نیز دارد.
حجت‌الاسلام موسی غضنفرآبادی با روایت خاطرات روز زلزله در سال ۸۲ بیان کرد: در آن زمان همه مردم مصیبت زده و داغدار بودند که ناگاه قدم های نازنینی به شهر بم وارد شد که همچون آبی بود بر غم های مردم داغدار؛قدم های نازنین نایب امام زمان، مقام معظم رهبری که از آن زمان نشاط و امید در بم جان تازه ای گرفت.
نماینده مردم شرق استان کرمان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: ما مردم اینجا آنچه که امروز برایمان رخ داده از ساخت و ساز و آبادانی و عمران همه را مدیون مقام معظم رهبری و سفارش های آن معظم له هستیم.

وی خاطرنشان کرد: آنچه امروز باید بگوییم آن زمان گفته شد که بم زنده است و بر دیوارهای ترک برداشته شده نیز نوشتند که بم زنده است.
غضنفرآبادی ادامه داد: منتظر هستیم تا دولت آیت الله رییسی مجدد در بم حضور به عمل آورد تا گره های موجود در بم را مرتفع کنند.

صبح پنجم دیماه سال ۱۳۸۲ بود که زلزله ۶.۶ ریشتری بم را به تلی از مخروبه تبدیل کرد و شمار جانباختگان آن افزون بر ۴۰ هزار نفر برآورد شد.