به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمد صادق هاشمی عصر سهشنبه در نشست شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان خراسان جنوبی که با حضور استاندار برگزار شد افزود: در این زمینه حتی به یک مورد هم نباید اکتفا کرد بلکه همزمان میتوانیم در حوزه کتاب هم سرمایهگذاری کنیم و دیگر زمینهها همچون شعر، نقاشی و موسیقی حمایت میشود.
وی اظهار کرد: تولید آثار هنری از تاکیدات مقام معظم رهبری است لذا بنیاد شهید برای چنین تولیداتی آماده سرمایهگذاری است و هیچ محدودیت مالی نداریم.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه ماندگاری آثار هنری نیازمند اثرگذار بودن آنهاست گفت: کتابها و فیلمها باید محتوای مناسب و ماندگار داشته باشند و در سطح استانها قطعا این موارد حمایت میشود.
وی با تاکید بر اینکه اعتبارات ملی باید در استانها هزینه شود تا شاهد کار عملیاتی باشیم ادامه داد: انجام چند اقدام ویژه و فاخر مورد انتظار است و امیدواریم آثار ملی در خراسان جنوبی تولید شود که برای همه مردم ایران قابل استفاده باشد.
هاشمی استفاده از ظرفیتهای مردمی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را از دیگر رویکردهای این نهاد ذکر کرد و گفت: مکتب امام حسین (ع) به واسطه مردمی بودن آن زنده مانده و رویه مردمی سازی امور در بنیاد شهید و امور ایثارگران شکل گرفته است.
وی افزود: حلقههای میانی را برای انجام فعالیتهای بنیاد تقویت میکنیم و امیدواریم شاهد اقدامات اثرگذار باشیم زیرا هرجا مردم به صورت خودجوش حضور داشتند، برنامهها موثرتر و با هزینه کمتر بوده است.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به درخواستهای مطرح شده در این نشست گفت: برای احداث مرکز فرهنگی در گلزار شهدای بیرجند اگر مشارکت شورای شهر و شهرداری جلب شود در زمینه تجهیزات کمک خواهیم کرد اما باید زیرساخت از جمله فیبر نوری فراهم شود.
وی ادامه داد: چاپ کتاب وصیت نامه شهدا هم مورد حمایت قرار میگیرد و محدودیتی در این حوزه نداریم بلکه باید محتوای آن در قالب چارچوب مشخص شده باشد.
هاشمی گفت: در رابطه با احداث دهکده نشاط چون قبلا مجموعه ایثار در استان خراسان جنوبی راه اندازی شده به نظر میرسد موازی کاری است اما توسعه مجموعه فرهنگی و رفاهی ایثار میتواند در برنامه قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به سالروز وفات حضرت ام البنین (س) که روز تکریم مادران و همسران شهدا نام دارد گفت: حاصل تربیت این بانوی بزرگوار چهار فرزند از جمله حضرت عباس (ع) بود.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران یادآور شد: اطاعت از ولی امر را حضرت عباس از مادرش فراگرفت و همواره امام حسین (ع) را مولای خود میخواند از این رو باید دید در مسئولیتهایی که داریم چقدر سپر ولی امر خود هستیم.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: برش استانی برنامههای دستگاههای اجرایی درخصوص ترویج فرهنگ ایثار و شهادت الزامی است و برنامهها نیز با نظارت کامل دنبال میشود.
ابوالفضل نوفرستی با اشاره به لزوم برنامهریزی برای گرامیداشت روز جانباز ادامه داد: امسال باید همه دستگاههای اجرایی پای کار باشند تا بتوانیم همایش باشکوه را در مرکز استان برگزار کنیم.
وی گفت: براساس دستورالعمل جدید به همه افرادی که حداقل ۶ ماه سابقه جبهه دارند پنج درصد جانبازی تعلق میگیرد که آمار ورودی به بنیاد شهید را افزایش میدهد و نیازمند اعتبار است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان جنوبی عنوان کرد: درصدی برای سنوات اسارت آزادگان در نظر گرفته نشده و مورد اعتراض آزادگان و ایثارگرانی است که سالها در اسارت بودهاند.
وی با اشاره به ساخت سریال و فیلم سینمایی درباره شهدای شاخص خراسان جنوبی گفت: فیلمنامه «پابرهنه در میدان مین» تهیه شده است که نیاز به پیگیری دارد.
نوفرستی اظهار کرد: انتظار میرود پروژههای تحقیقاتی دانشگاهها و مدارس در زمینه موضوعات مرتبط با شهدا تعریف شود تا بتوانیم در تبیین سبک زندگی شهدا گامهای موثری برداریم.
وی افزود: برگزاری کنگره شهدای غریب اسارت در دستور کار بوده و اقدامات خوبی تاکنون انجام شده همچنین موزه آزادگان اولین بار در استان تاسیس شده و تجهیز آن نیازمند اعتبارات است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان جنوبی همچنین خواستار ساخت نماد مناسب برای بوستان آزادگان بیرجند شد و گفت: رسیدگی به این فضا در کاهش آسیبها نیز اثرگذار است.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران امروز در سفر به بیرجند، دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، شرکت در مراسم تکریم مادران و همسران شهدا، نشست با تشکلهای شاهد و ایثارگر و حضور در شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان را در برنامه داشته است.