به گزارش ایرنا، " عبدالله رحمان زاده " عصر سهشنبه در نشستی با تشکل بینالمللی جوانان و اتاق بازرگانی یزد افزود: کشور تاجیکستان در حوزههای مختلف اقتصادی دارای ظرفیتهای خوبی است که میتوانیم با همکاری جمهوری اسلامی ایران این ظرفیتها را موفقتر کنیم.
وی به ظرفیتهای کشور خود پرداخت و ادامه داد: با توجه به منابع طبیعی که در تاجیکستان وجود دارد ما میتوانیم از این ظرفیتها در راستای تقویت اقتصاد کشورمان نیز گام برداریم و از کشور جمهوری اسلامی نیز میتوانیم در این مسیر استفاده کنیم.
وزیر ورزش و جوانان تاجیکستان بیان کرد: کشور ایران سرمایههای عظیمی مانند نیروی انسانی موفق دارد که این تعاملات میتواند به ما کمک کند تا در ۲ کشور نیروی انسانی را تقویت کرده و مسیر پیشرفت را دنبال کنیم و موضوع با جدیت پیگیری میشود.
رحمان زاده اظهار کرد: تاثیر اقتصاد در حوزههای مختلف بسیار مشخص است و اگر بتوانیم اقتصاد را تقویت کنیم میتوانیم حوزههای مختلف دیگر را نیز پیشرفت دهیم.
همچنین مدیرکل ورزش و جوانان یزد با اشاره به سفر هیات تاجیکستانی گفت: این سفر با هدف تبادل تجربیات و همکاری مشترک ایران و تاجیکستان انجام شده و هدف اصلی سفر توجه ویژه به حوزه جوانان در بین دو کشور است و امیدواریم بتوانیم با این اشتراکات موجود به سند همکاری مشترک و موثر برسد که لازمه آن تشکیل کارگروه مشترک و دوستی بین جوانان یزد و تاجیکستان است.
" زهیر حاجی حسینی " با بیان اینکه تشکیل کارگروه مشترک را در دستور کار خود قرار دادهایم و امیدواریم بتوانیم از این طریق تبادل تجربیات داشته باشیم افزود: یکی از ظرفیتهای یزد در کنار گردشگری بحث اقتصادی است و این هم مرهون تلاشها و زحمات بخش مردمی است و امیدواریم بتوانیم تبادل های مشترکی داشته باشیم.
همچنین " محمد دستمالچیان " رییس اتاق بازرگانی یزد با بیان اینکه این استان دومین شهر معدنی و در حوزه صنعت رتبه چهارم کشور را داررد گفت: معمولا شهرها در جاهای خوش آب و هوا شکل میگیرند اما شهر یزد در بیایان شکل گرفته و با وجود محرومیتها توانسته شهری جهانی ثبت شود و این نشان میدهد که مردمان این شهر سرمایههای اصلی آن هستند.
دیدار با استاندار یزد، بازدید از ظرفیت های گردشگری ورزشی، نشست با جوانان موفق و کارآفرین، بازدید از شهرک صنعتی، بازدید از بافت تاریخی و نشست با جوانان فعال علمی ادبی و ورزشی از دیگر برنامههای وزیر تاجیکستانی در سفر به یزد است.
استان یزد از قطبهای مهم صنایع معدنی، کاشی و فولاد کشور است و حدود یکصد هزار نفر در بخش صنعت استان مشغول به کار هستند.
این استان با یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر جمعیت ۶ هزار اثر تاریخی و فرهنگی دارد.