ایلام - ایرنا - سپاه و بسیج از همان ابتدای شکل‌گیری بازوان توانمند دولت برای پیشبرد و تحقق اهداف عالیه نظام بوده و همراهی مجموعه سپاه و بسیج با تمام دولت‌ها از جناح‌های مختلف برای همگان به ویژه ساکنان مناطق محروم و دورافتاده عیان و آشکار است.

به گزارش ایرنا، اکنون که دولت سیزدهم به عنوان دولت "کار و کرامت" عهده دار مسئولیت های اجرایی در کشور است، سپاه و بسیج همچون گذشته دوشادوش مسئولان دستگاه های مختلف برای عمران و آبادانی این سرزمین جهد و تلاش می کنند.

سپاه با استفاده از توان مردمی نیروهای بسیج همگام و همسو با دولت در حال خدمات رسانی به نقاط محروم و دورافتاده است و حتی در پاره‌ای از موارد گروه‌های جهادی برای خدمات‌رسانی به مردم جلوتر از مسئولان دولتی فعالیت می کنند.

قرارگاه پیشرفت و آبادانی، قرارگاه محرومیت زدایی امام حسن مجتبی (ع) و بسیج سازندگی از جمله مجموعه های است که سپاه در قالب نیروهای بسیجی و گروه‌های جهادی در حال خدمات‌رسانی به مناطق دورافتاده، محروم، روستا، عشایر و حاشیه نشین‌ها است.

نیروهای جهادی و نیروهای بسیج همچون دروان جنگ تحمیلی که به نبرد تن با تانک رفتند، اکنون نیز خط شکن عرصه‌های عمران و آبادانی و پیشرفت هستند و فعالیت‌های این گروه‌ها را می توان در کوره راه‌ها، غریب‌ترین روستاها، صعب العبورترین مسیرها و در محقرترین خانه‌های روستایی و عشایری دید.

این گروه‌های جهادی با وجود برخورداری از تجارب و تخصص‌های مهارتی و تحصیلات عالیه اما خودجوش برای خدمات‌رسانی بی‌منت به دورافتادگان روستایی و عشایری رنج و مشقت‌ها را بر خود هموار ساخته و در همه عرصه‌های آموزشی، عمرانی، خدماتی، درمانی، فرهنگی، ورزشی و ... حضور مشفقانه‌ای دارند.

قرارگاه پیشرفت آبادانی سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام که متشکل از جهادگران بی ادعا است، منشا خدمات زیادی به مناطق روستایی و عشایری است که همواره به صورت نقطه زنی با انتخاب چند منطقه محروم از شهرستان های مختلف، سعی می کنند آن نقاط را تا آبادانی کامل برسانند.

اکنون نیروهای جهادی قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه استان در برخی روستاهای شهرستان‌های مهران، ملکشاهی و آبدانان مشغول فعالیت‌های عمرانی و زیرساختی هستند و برگزاری رزمایش رسانه ای جام امید، بهانه و فرصتی را فراهم کرد تا مسئول این قرارگاه به گزیده‌ای از خدمات آن برای خبرنگار ایرنا بپردازد.

مسئول قرارگاه پیشرفت آبادانی سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این قرارگاه در ۲ حوزه زیرساخت‌های اساسی و پیشرفت در شهرستان‌های ملکشاهی، آبدانان و دهلران با اولویت روستاهایی که دارای ضریب محرومیت هفت به بالا هستند از سال ۹۷ شروع به کار کرده و در فاز اول برنامه در قالب قرارگاه و کارگروه عمرانی و آبادانی بالغ بر ۴۹ برنامه در حوزه‌های آب کشاورزی، آب آشامیدنی، تامین برق و همچنین تامین زیرساخت‌های اشتغال برای روستائیان اقدام کرده است.

سرهنگ "حیدر الفتی" ادامه داد: از جمله مهم‌ترین برنامه‌هایی که در فاز اول اجرا شد، احداث بند زیرزمینی ذخیره آب روستای پل شکسته ملکشاهی با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال است که ۴۰ هکتار از باغات منطقه را آبیاری می‌کند و همچنین با تکمیل طرح آبرسانی کوثر ۱۳۰ هکتار از اراضی دهستان چمزی، روستای پاریاب و ملک‌آباد ملکشاهی انجام می شود که تحول عظیمی در حوزه کشاورزی منطقه ایجاد خواهد کرد.

وی به پروژه آبرسانی به ۱۳۵ هکتار از اراضی کشاورزی دشت سید ابراهیم (ع) دهلران اشاره کرد و افزود: تکمیل این پروژه نیز افزایش تولید محصولات کشاورزی منطقه را به همراه خواهد داشت.

الفتی به احداث بند زیرزمینی ذخیره آب جهت تامین آب ۲۶۰ هکتار از اراضی دهستان‌های شوهان شامل روستاهای "توت" و "ورکبود" و "خوشادول" و "پاریاب" اشاره کرد و گفت: این پروژه زمینه اشتغال ۲۶۰ کشاورز را فراهم کرده است.

وی در خصوص اجرای فاز اول پروژه آبرسانی به یک هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی "امیرآباد و گُلان" هم توضیح داد: این طرح با توجه به احیای قنات‌ها و همچنین افزایش تولید محصولات کشاورزی حائز اهمیت است.

مسئول قرارگاه پیشرفت آبادانی سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام درباره اجرای ۷۹ طرح فاز دوم در روستاهای مذکور، یادآور شد: احداث سرویس‌های بهداشتی، احیای مخازن ذخیره آب شرب عشایر کوچرو، بازسازی مساجد، حسینیه‌ها و مدارس از جمله این اقدامات محسوب می‌شود.

وی همچنین به اجرای کلینیک اشتغال و مرکز مشاوره کارآموزان در دهستان چمزی اشاره کرد و گفت: پروژه ملی از پشم تا فرش از دیگر طرح هایی است که در این منطقه اجرایی شده و طی آن به یک هزار و ۸۵۰ نفر از بانوان سرپرست خانواده در این پروژه آموزش داده شده و حدود ۸۵۰ نفر نیز مشغول به کار هستند.

الفتی با بیان اینکه پروژه مذکور در ۱۰ شهرستان استان فعال است، افزود: این برنامه توسط یکی از بانوان فعال و کارآفرینان برتر کشوری در حال اجرا است و با تکمیل این زنجیره تولید پیش بینی می‌شود زمینه اشتغال برای پنج هزار نفر از افراد جویای شغل ایجاد شود و کارخانه "تاپس و حلاجی" در شهرستان مهران نیز در آینده ای نزدیک به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی اضافه کرد: طرح هایی نیز به منظور پشتیبانی از عشایر منطقه ملکشاهی انجام شده که می توان به راه‌اندازی کارخانه تولید خوراک و علوفه دامی در این منطقه اشاره کرد که با اعتباری بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات محرومیت زدایی و بنیاد تعاون بسیج در اختیار کارخانه‌دار قرار گرفته است و روزانه بالغ بر ۵۰ تن کنستانتره و علوفه دامی جهت پشتیبانی از بیش از ۱۰۰ هزار راس دام منطقه در این کارخانه تولید می‌شود.

مسئول قرارگاه پیشرفت آبادانی سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام در مورد دیگر اقدامات انجام شده جهت حمایت از کشاورزان و دامداران این مناطق، توضیح داد: با برگزاری ۲ رزمایش بالغ بر ۵۰۰ میلیون ریال پک معیشتی و تحصیلی در اختیار عشایر منطقه قرار گرفت.

وی همچنین درباره آبرسانی به روستاهای دهستان "شوهان" از جمله روستای "بلوطستان" که طی سال‌های گذشته از نعمت آب بی‌بهره بودند نیز، گفت: جهت رفع این مشکل احداث یک مخزن با اعتبار ۱۲ میلیارد ریال با همکاری بنیاد علوی و قرارگاه پیشرفت و آبادانی در حال انجام است که جهت استفاده ساکنان منطقه در دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

رزم بسیج سازندگی ایلام برای مقابله با بی آبی

بسیج سازندگی نیز یکی دیگر از چشمه های همیشه جوشان سپاه برای خدمات رسانی به محرومان است و این سازمان به حقیقت خدمات ارزنده و گسترده ای را به جامعه هدف خود ساکن در روستاها و حاشیه شهرها ارائه می دهد.

مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام نیز در مورد گوشه ای از فعالیت های این سازمان گفت: طرح آب رسانی به روستاهای دارای تنش آبی هم اکنون در سطح ۱۰۰ روستای استان توسط قرارگاه محرومیت زدایی امام حسن مجتبی (ع) در حال اجرا است.

سرهنگ "علی ملک‌زاده" نیز اظهار کرد: برنامه تامین آب شرب روستایی برای ۱۴ هزار روستا در کل کشور با مشارکت سپاه و آبفای کشور در قالب قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در حال انجام است.

مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام افزود: هم اکنون این طرح با ۷۷ درصد پیشرفت فیزیکی، در بیش از ۱۰۰ روستا در حال انجام است که ادامه کار با وجود نیروی انسانی متخصص و تامین و دپوی تجهیزات و ملزومات، نیازمند تزریق اعتبارات مناسب است.

سرهنگ ملک زاده با بیان اینکه در فاز اول طرح جهاد آبرسانی در استان ۱۲۸ روستا هدف اجرای طرح با اعتبار با پنج هزار و ۷۰ میلیارد ریال قرار گرفت، افزود: در فاز دوم هم تامین آب شرب حدود ۲۱۱ روستا با اعتبار ۱۰ هزار میلیارد ریال با مشارکت سپاه و دستگاه های مربوطه از جمله شرکت آبفا در مرحله انعقاد قرارداد و اجرایی شدن است.

مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام یادآور شد: همچنین ترمیم یا ایجاد خطوط انشعاب و انتقال آب نیز در دستور کار برنامه های این سازمان قرار دارد.

وی به طرح مشارکتی از "آبخیز تا جالیز" اشاره کرد و گفت: این طرح در قالب تفاهم نامه ای بین سپاه و دستگاه های دولتی از جمله منابع طبیعی و آبخیزداری، جهاد کشاورزی، امور آب و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام منعقد شده که در این طرح با شناسایی اولویت ها، موانع و زیرساخت ها، اقداماتی چون آبخیزداری، آبخوان داری، گابیون بندی، احیا یا لایروبی قنوات و چشمه ها انجام می گیرد.

سرهنگ ملک زاده در مورد راه های روستایی هم گفت: تاکنون ۴۰ کیلومتر راه روستایی و جاده های بین مزارع به عنوان یک اولویت راهبردی از سوی سپاه استان احداث شده است.

مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام با بیان اینکه اجرای فعالیت های عمرانی و خدماتی سپاه بر اساس رعایت معیارهای کیفیت بالا با صرف کمترین زمان و بودجه و با مشارکت و بکارگیری خود مردم است، ادامه داد: آبرسانی به یک هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی دشت امیرآباد مهران با مشارکت سپاه استان انجام گرفته است.

وی تصریح کرد: مشارکت در احداث یا مرمت خانه های عالم، پل، ابنیه، خانه های بهداشت، کتابخانه، مجموعه های ورزشی در قالب قرارگاه محرومیت زدایی برای مناطق روستایی استان با مشارکت ادارات مربوطه صورت گرفته است.

سرهنگ ملک زاده یادآور شد: یکی دیگر از برنامه های بسیج سازندگی اجرای طرح محله های کرامت در مناطق حاشیه نشین و محروم استان ایلام است که در شهر ایلام ۱۰ محله حاشیه نشین و در کل استان ۹۰ محله حاشیه نشین و محروم شناسایی شده است.

مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام گفت: پنج محله به صورت پایلوت در کل استان با مشارکت معاونت اجتماعی سپاه برای اجرای برنامه های مختلفی چون فرهنگی، هنری، اقتصادی، دینی، ورزشی و کارآفرینی انتخاب شده است.

سرهنگ ملک زاده خاطرنشان کرد: در این برنامه ایجاد یا مرمت یا توسعه اماکن ورزشی، مسجد، کتابخانه، فضاسازی و مبلمان شهری برای استفاده ساکنان آن مناطق با محوریت پایگاه های مقاومت بسیج محلات انجام می شود.

سپاه در قالب راهبردهای تعریفی خود همه مشکلات را احصا کرده و در قالب طرح جامع محرومیت زدایی، نیازها و مطالبات مناطق محروم به ویژه جوامع روستایی و عشایری را برنامه ریزی کرده است.

وی تامین مسکن، اشتغال، راه، آب شرب و کشاورزی را چهار مقوله اولویت بندی شده سپاه برای خدمات رسانی به جوامع محروم هدف برشمرد و توضیح داد: در کنار این چهار راهبرد اصلی، به دیگر نیازهای ساکنان این مناطق هم رسیدگی می شود.

مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام با بیان اینکه در دولت سیزدهم امکان فعالیت و بروز گروه های جهادی بیشتر از سنوات قبل شده است، ابراز کرد: در ۲ سال اخیر نگاه ویژه ای به مشارکت گروه های جهادی در کنار دولت دارد.

ملک‌زاده ادامه با تاکید بر اینکه گروه های جهادی در قالب طرح های هجرت (محله محور و جغرافیا محور) تجهیز و ساماندهی شده اند، گفت: بسیج سازندگی یک بازوی اجرایی قدرتمند و حلقه میانی بین دولت و مردم است.

مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام یادآور شد: قرارگاه حرکت های جهادی، اقتصادمقاومتی و محرومیت زدایی سه مولفه بسیج سازندگی برای خدمات رسانی به جوامع هدف است.

وی با اشاره به اینکه گروه های جهادی در همه نقاط استان ایلام پراکنش دارند، گفت: در اطلس جهادی سازمان بسیج سازندگی استان یک هزار و ۳۰۰ گروه جهادی ساماندهی شده اند که هر گروه داقل حدود ۱۰ عضو دارد که بر اساس تخصص های خاص خود به مردم ارائه خدمت می کنند.

به گفته ملک زاده استان ایلام دارای ۲ قرارگاه جهادی پهنه ای یا محرومیت زدایی بر اساس حوزه جغرافیایی استان و ۲ قرارگاه موضوعی ( فعالیت بر اساس یک موضوع خاص) است و هر شهرستان نیز یک قرارگاه منطقه ای مختص به خود را دارد، همچنین قرارگاه رسانه ای برای انعکاس فعالیت های سازمان و سه قرارگاه قشری دانش آموزی، دانشجویی و پزشکی نیز ذیل این سازمان فعالیت دارند.

#پیشرفت_ایران
#پیشرفت_ایلام
#جام_امید
#ایرنا_ایلام
#تیم_خبری_شهید_محمود_صارمی