تهران- ایرنا- مدیر عامل بنیاد فرهنگی امام رضا(ع) گفت: یکی از اهداف جشنواره امام رضا(ع)، توسعه فرهنگی روستا مبتنی بر آموزه‌های فرهنگ رضوی است تا فرهنگ رضوی در بوم روستایی کشور گسترش پیدا کند.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا مرتضی سعیدی زاده، امروز، چهارشنبه ششم دی در نشست خبری ششمین جشنواره روستایی و عشایری آسمان هشتم گفت: جشنواره آسمان هشتم پنج دوره به صورت ملی و شهری فعالیت داشته است. اهدافی که در این دوره از جشنواره امام رضا(ع) داریم، توسعه فرهنگی روستا مبتنی بر آموزه های فرهنگ رضوی است تا فرهنگ رضوی در بوم روستایی کشور گسترش پیدا کند.

وی افزود: ارزش های بنیادی که در فرهنگ روستا وجود دارد شامل عشق، ایمان، خلوص، غیرت و سلحشوری است و ما با تاکید بر اینکه فرهنگ روستایی فرهنگ مبتنی با تداوم و استمرار فرهنگ روستایی است از این رو در این جشنواره به نوآوری و باز آفرینی فرهنگی و هنری روستا ها توجه داریم. اگر اعتقاد داریم که باید مهاجرت معکوس اتفاق بیفتد و از حاشیه نشینی کاسته شود و حضور روستاییان در روستاها توسعه پیدا کند، باید در زیست بوم روستاها نشاط آفرینی و محرومیت زدایی صورت بگیرد.

سعیدی زاده افزود: در دوره مدیریت جدید بنیاد بین المللی امام رضا(ع) که از سال گذشته شروع شد دو مولفه را مبنای برنامه ریزی خود قرار دادیم. نخست حرفه ای شدن جشنواره های امام رضا و تولید آثار فاخر و اثرگذار و دیگری عمومی سازی و گسترش فرهنگ رضوی در مناطق کشور و حوزه بین الملل است. برای گسترش فرهنگ رضوی لازم است به تولید محصولات فاخر و اثرگذار دست پیدا کنیم و بتوانیم آن را در ظرفیت های عمومی مردم گسترش دهیم.

وی ادامه داد: بر همین اساس در بیست و یکمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) سه محور را فعال می کنیم که محور اول جشنواره های تخصصی رضوی است که در چهار بخش در حوزه شعر رضوی، حوزه هنرهای نمایشی رضوی، حوزه دانشجویی رضوی و حوزه روستایی رضوی صورت می پذیرد.

سعیدی زاده با اشاره به رسانه ای شدن فرهنگ روستایی و عشایری گفت: تولید محصولات فرهنگی رسانه ای از روستا، محور این نوآوری ها و بازآفرینی فرهنگی به شمار می رود.

امسال در جشنواره رضوی پنج محور سرود رضوی، آیین های نمایشی روستایی، جشنواره پرده خوانی و نقالی خوانی، جشنواره مدیحه سرایی و چاووشی خوانی و همچنین جشنواره عکس روستایی برگزار خواهد شد.

دولتمردان نگاه خود را از شهرها به روستاها برگردانند
سید امیرحسین مدنی معاون بخش توسعه روستایی مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: حاکمیت و دولتمردان باید نگاه خود را از شهرها به روستاها برگردانند. روستا محل تولید نه تنها تولید مواد غذایی بلکه محل تولید فرهنگ است. اصالت و فرهنگ ما به روستاها گره خورده است.

وی افزود: در یک دورانی ما شهرسازی روستاها را داشتیم که این خیانت به روستا بود. بازگشت به روستا مشکل جمعیت را حل خواهد کرد. امروز اگر با مشکل آسیب های اجتماعی و مشارکت های اجتماعی مواجه هستیم، به دلیل دور شدن از اصالت روستایی خودمان است. الگو سازی و برجسته سازی نقاط مثبت روستا بسیار ضروری است.

مدنی ادامه داد: توجه به روستاها نسبت به دوره های گذشته در زمینه عملکردها و سیاست های اعلام شده که صورت گرفته، متفاوت شده است. اتفاقات خوبی در حوزه توسعه روستایی صورت گرفته و در زمینه توسعه زیرساخت های روستایی می توان گفت جزو ۲۰ کشور اول جهان هستیم. با همه این خدمت ها و مجاهدت ها اما با این مهم مواجه بودیم که نسبت جمعیت روستایی و شهری به نفع شهر جلو رفت و در مقاطعی نسبت به روستا بی توجهی صورت گرفته و گاهی به روستاها کم توجهی شده است.

وی افزود: اولین افرادی که در زیر چرخ های توسعه قرار می گیرند، متاسفانه روستایی ها هستند. در دولت سیزدهم توجه به روستا یک موضوع محوری برای معاون اول و رییس جمهور است و توجه خاصی به کلام رهبری دارند که فرمودند روستا اصالت است.

مدنی اضافه کرد: با توجه به مطالعات صورت گرفته، موضوع و دلیل مهاجرت، مساله فرهنگی است و مساله فرهنگی، اولویت در مهاجرت به شمار می رود. آن چیزی که امروز مهم است مهاجرت معکوس از شهر به روستا است. امروز در دوران پست مدرنیسم قرار داریم و دورانی است که افراد در حالی که زندگی مدرن را تجریه می کنند، دوست دارند به ذات زندگی خود برگردند. آنان علاقمند هستند بخشی از زندگی خود را در محیط فانتزی روستایی خود بگذرانند. به همین منظور امروز با پدیده خوش نشینی مواجه هستیم که این ویژگی دوران پسا مدرن است.