نیویورک – ایرنا- هر چه حملات رژیم اسرائیل علیه فلسطینیان شدت می یابد، حملات به نیروهای آمریکایی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) و کشتی ها در دریای سرخ شده نیز برای فشار به دولت جو بایدن رئیس جمهوری کنونی آمریکا به منظور وادار کردن مقامات اسرائیلی به توقف جنگ تشدید می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا از نیویورک، اسرائیل که در پی عملیات غافلگیرکننده طوفان الاقصی در ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳ از سوی گروههای مقاومت فلسطین از جمله حماس، به دنبال جبران ناکامی خود است، اکنون با تشدید حملاتش نه تنها تل آویو بلکه واشنگتن را نیز در آستانه ورود به سال جدید میلادی ۲۰۲۴ و انتخابات ریاست جمهوری در این کشور، با خشم گروههای مختلف مقاومت اسلامی در منطقه مواجه کرده است.

گروههای مقاومت در منطقه با این حملات در صدد هستند تا دولت بایدن دست از حمایت همه جانبه خود از تل آویو بردارد و این رژیم را هر چه سریعتر وادار به توقف بمباران های بی وقفه اش کند.

اکنون، تشدید حملات به نیروهای آمریکایی و کشتی‌های تجاری و حوادث شبیه به آن، نگرانی‌های جدیدی را از گسترش جنگ اسرائیل در غزه به کل منطقه با پیامدهای سیاسی و اقتصادی شدید بوجود آورده است.

شبکه خبری سی ان ان نزدیک به حزب دموکرات و جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا می گوید: ««با توجه به اینکه نیروهای آمریکایی به طور فزاینده ای در تیررس قرار دارند و تجهیزات دریایی واشنگتن و متحدان آن پس از حملات متعدد پهپادی در حالت آماده باش هستند، وضعیت وخیم تر منجر به یک دوره تعطیلات آخر سال پرتنش برای کاخ سفید خواهد شد.

افزایش احتمال تلفات جنگی آمریکا و بدتر شدن وضعیت امنیتی از اقیانوس هند تا دریای سرخ و امتداد آن از طریق عراق، سوریه، لبنان و اسرائیل نشان‌دهنده یک بحران خارجی جدید ناخوشایند با آغاز سال انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ است.

شرایط در حال محک زدن مکرر اراده و اعتبار آمریکا توسط دشمنانش و نمایندگان آنها است. هشدارهای اسرائیل مبنی بر اینکه جنگش علیه حماس در غزه ماهها ادامه خواهد داشت، برغم فشار واشنگتن برای کاهش شدت درگیری، احتمال خارج شدن جنگ از کنترل را افزایش می‌دهد و آمریکا را بیشتر به بحران می کشاند.

وضعیت برای نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه به ویژه خطرناک است، زیرا آنها در دسترس گروه های شبه نظامی که گفته می شود وابسته به ایران می باشند، هستند.

جمهوری‌خواهان مدت‌هاست که بایدن را متهم کرده‌اند که اقدامات کافی برای بازدارندگی چنین نیروهایی انجام نداده، اما دولت آمریکا تلاش کرده است تا از تبدیل لحظه‌ای تنش‌ها به یک جنگ بزرگ‌تر جلوگیری کند.

مرز میان واکنش های متناسب و بازدارندگی موثر به طور فزاینده ای کم می شود. حمله به پایگاههای هوایی آمریکا این پرسش را مطرح می‌کند که چگونه این تاسیسات در برابر نفوذ پهپاد آسیب‌پذیر بوده است؟ مسئله مهمتر اکنون این است که آیا آخرین حملات هوایی آمریکا که توسط عراق به عنوان یک اقدام خصمانه مورد انتقاد قرار گرفت، تاثیری برای جلوگیری از حملات آینده داشته است یا خیر؟»»

همزمان، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در واپسین روزهای دسامبر ۲۰۲۳ در نامه ای روسای مجلس نمایندگان و سنای این کشور در پی حملات گروههای مقاومت در عراق و سوریه به نیروها و پایگاههای آمریکا به منظور توقف جنگ اسرائیل و استیصال واشنگتن در برابر این حملات اعلام کرد: ایالات متحده آمریکا آماده انجام اقدامات بیشتر در صورت لزوم و مقتضی، برای مقابله با تهدیدات و حملات بیشتر است.

رئیس جمهور آمریکا شامگاه چهارشنبه به وقت محلی در نامه ای به روسای مجالس نمایندگان و سنای کشورش گفت: همانطور که قبلاً گزارش داده‌ام، گروه‌های شبه ‌نظامی وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، مجموعه‌ای از حملات را علیه کارکنان و تاسیسات ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه انجام داده‌اند. این حملات از جمله حمله اخیر به پایگاه هوایی اربیل توسط کتائب حزب‌الله وابسته به ایران و گروههای وابسته، باعث زخمی شدن نیروهای ایالات متحده آمریکا شده و جان آنها و نیروهای ائتلاف (ائتلاف به اصطلاح ضد داعش) را در معرض تهدید جدی قرار داده است.

بایدن افزود: پیش از این، در پاسخ به این حملات به دستور من، نیروهای ایالات متحده حملات هدفمندی را علیه تاسیسات در عراق و سوریه که توسط سپاه و گروه های وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استفاده می شد، انجام داده اند.

وی اضافه کرد: نیروهای ایالات متحده آمریکا در شب ۲۵ دسامبر ۲۰۲۳، به دستور من، حملات جداگانه ای را علیه سه تاسیسات در عراق انجام دادند که توسط گروه های وابسته به ایران برای آموزش، پشتیبانی لجستیک و اهداف دیگری استفاده می شد.

رئیس جمهوری آمریکا مدعی شد این حملات برای جلوگیری از حملات آینده و به روشی انجام شد که خطر تشدید تنش را محدود کرده و تلفات غیرنظامی را به حداقل برساند.

بایدن ادعا کرد هدف از این حملات آمریکا را دفاع از نیروهای آمریکایی و ائتلاف بین‌المللی، مختل کردن حملات مداوم به آنها و «جلوگیری از اقدامات ایران و نیروهای شبه ‌نظامی وابسته به آن » در انجام یا حمایت از انجام حملات بیشتر به نیروها و تاسیسات آمریکا بود.

پیش از این، کاخ سفید اعلام کرد به دنبال یک حمله پهپادی، سه پایگاه مورد استفاده کتائب حزب‌الله و سایر گروه‌های وابسته به ایران در عراق را هدف قرار داده است.

آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا شامگاه دوشنبه اعلام کرد که ایالات متحده پس از یک حمله پهپادی که منجر به زخمی شدن سه نظامی آمریکایی شده، حملاتی را علیه نیروهای نیابتی ایران در عراق آغاز کرده است. او گفت جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا دستور حمله به سه پایگاه مورد استفاده کتائب حزب الله و گروه‌های وابسته در عراق را صادر کرده است.

واتسون افزود این حملات «به طور خاص بر فعالیت‌های پهپادهای بدون سرنشین متمرکز شده است» و حفاظت از نیروهای در معرض خطر ایالات متحده آمریکا در اولویت قرار دارد و «اگر این حملات ادامه یابد، ایالات متحده آمریکا در زمان و به روشی که ما انتخاب می‌کنیم، عمل خواهد کرد.»

همزمان، لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا هم اعلام کرد که هدف از حملات «ضروری و متناسب» برای «اختلال و تضعیف» توانایی‌های گروه‌های همسو با ایران است که مسئول حملات علیه نیروهای آمریکایی از جمله حمله پهپادی به پایگاه هوایی اربیل در روز دوشنبه هستند.‌ او گفت: «حمله امروز منجر به زخمی شدن سه نفر از کارکنان آمریکایی شد که وضعیت یکی از سربازان همچنان وخیم است. رئیس جمهوری و من در انجام اقدامات لازم برای دفاع از ایالات متحده، نیروهایمان و منافع خود تردید نخواهیم کرد. اولویت بالاتری وجود ندارد.»

فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) نیز اعلام کرد ارزیابی‌های اولیه نشان می‌دهد که حملات، تاسیسات مورد هدف را نابود کرده و احتمالا چندین نیروی کتائب حزب‌الله را کشته و هیچ غیرنظامی کشته نشده است.

دولت عراق روز سه‌شنبه حملات هوایی آمریکا به مواضع نظامی را محکوم کرد و آن‌ را «اقدام خصمانه آشکار» خواند. دولت عراق تایید کرد که در حملات ایالات متحده آمریکا، یک نظامی کشته و ۱۸ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

در بیانیه دولت عراق آمده است که دولت حملات ایالات متحده آمریکا را به عنوان «نقض غیرقابل قبول حاکمیت عراق» محکوم و در عین‌حال تاکید می‌کند که حملات گروههای مسلح به پایگاه‌های نظامی میزبان مستشاران ائتلاف تحت رهبری ایالات متحده آمریکا، اقداماتی خصمانه و نقض حاکمیت عراق است.

واشنگتن از زمان آغاز جنگ غزه، گروههای مقاومت در عراق و سوریه را مسئول حملات منظم به نیروهای آمریکایی و متحدانش در منطقه می‌داند. مقامات آمریکایی از ۱۷ اکتبر حداقل ۱۰۳ حمله علیه نیروهای خود را در این دو کشور گزارش داده اند.