ساری- ایرنا- با حمایت دولت سیزدهم در تجهیز و راه اندازی پی در پی دستگاه های پرتو درمانی با انرژی بالا در بیمارستان شهید رجایی بابلسر به عنوان یک مطالبه دیرینه مردم مازندران، اکنون این مرکز دولتی به باور صاحبنظران به قطب درمان بیماری سرطان در شمال کشور تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اواخر آبان ماه سال جاری دستگاه "سیمولاتور" در راستای سیاست های دولت خدمتگزار و به جهت عدالت در دسترسی به خدمات تشخیصی و درمانی و نیز کاهش پرداخت از جیب مردم، برای اولین بار در شمال کشور به منظور شبیه سازی درمان بیماران سرطانی در بیمارستان شهید رجایی بابلسر توسط دانشگاه علوم‌ پزشکی بابل انجام شد.

این دستگاه "۲۰ اسلایس ساخت کمپانی زیمنس" بوده که مجهز به لیزرهای پیشرفته به منظور افزایش دقت و سهولت شبیه سازی درمان است.

هزینه این دستگاه در بازار آزاد حدود ۳۰۰ میلیارد ریال است که دانشگاه علوم‌ پزشکی بابل توسط هیات امنا، ارز آن را تهیه و نصب کرد. علاوه بر این، مبلغ ۶۵ میلیارد ریال جهت راه‌اندازی بخش و خرید تجهیزات جانبی این دستگاه هزینه شده است.

در بازدید اواخر هفته گذشته وزیر بهداشت از بیمارستان شهید رجایی بابلسر قول مساعد یک دستگاه پیشرفته دیگر که تاکنون در مازندران وجود نداشت با ارز دولتی به این مرکز داده شدتا در اختیار این بیمارستان برای درمان بیماری سرطان استفاده شود.

هزینه این دستگاه با ارز دولتی حدود ۴۵۰ میلیارد ریال است که زیر ساخت های نصب این دستگاه در بیمارستان شهید رجایی بابلسر فراهم است.

این دستگاه پیشرفته با انرژی بالا در بابلسر راه اندازی خواهد شد. بیمارستان پرتو درمانی بابلسر که بیش از ۳۰ سال پیش راه اندازی شد در حال حاضر ۴۰ تخت دارد و به بیماران چند استان خدمات ارائه می کند.

این مرکز که هزاران مراجعه کننده از استانهای شمالی و سمنان دارد ۶۰ درصد بیماران غیر بومی هستند و به عنوان تنها مرکز دولتی درمان سرطان در مازندران بوده که تمام هزینه های آن رایگان است.

نصب و راه اندازی دستگاه پیشرفته شتاب دهنده خطی "مولتی انرژی" که این دستگاه خریداری شد و بنا به قول وزیر بهداشت به زودی در بابلسر راه اندازی خواهد شد نقش مهمی در درمان این بیماران از مازندران و چند استان همجوار خواهد داشت.

در سال های گذشته توجه زیادی به این مرکز نشده بود و در حوزه زیر ساخت و دستگاه های به روز دچار ضعف بود. بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم خرید و نصب تجهیزات مدرن برای این مرکز در دستور کار قرار گرفت که برخی از دستگاه های پیشرفته در بیمارستان شهید رجایی بابلسر نصب و پیشرفته ترین دستگاه درمان سرطان هم بزودی در این بیمارستان پرتو درمانی نصب خواهد شد.

وزیر بهداشت در دیدار از این مرکز درمانی ضرورت تجهیز دستگاه های فوق پیشرفته نقطه زن را برای این بیمارستان یک امر ضروری دانست که باید در دستور کار قرار گیرد.

دستگاه فوق پیشرفته نقطه زن درمان سرطان که در کشوره های توسعه یافته جهان در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرد در ایران هم استفاده می شود و در چند شهر بزرگ همانند تهران، مشهد و شیراز راه اندازی شد که وزیر بهداشت معتقد است استان مازندران با توجه به وسعت و جمعیت آن این دستگاه باید در آینده نزدیک راهی این استان هم شود.

نقطه زن رسید

در این پیوند وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با حمایت بنیاد برکت پیشرفته ترین دستگاه درمان بیماری سرطان که نقطه زن است به ایران رسید.

بهرام عین‌اللهی اظهار داشت: این دستگاه های فوق پیشرفته تا کنون در تهران، مشهد و شیراز نصب شد و ضرورت دارد با توجه به وسعت و جمعیت مازندران به این استان هم اختصاص یابد.

وی ادامه داد: به منظور تقویت این مرکز و رفع مشکل بیماران مبتلا به سرطان در این منطقه پیشرفته‌ترین دستگاه درمان سرطان در این بیمارستان راه‌اندازی می‌شود.

وی با بیان این‌که زیرساخت نصب این دستگاه در بیمارستان شهید رجائی بابلسر فراهم است، افزود: نصب و راه‌اندازی این دستگاه نقش مهمی در درمان بیماری‌های سرطان در این خطه از شمال کشور خواهد داشت.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: بیمارستان شهید رجایی بابلسر از قدیمی‌ترین بیمارستان‌های فعال در زمینه درمان سرطان در مازندران است و با توجه به قدمت آن به ساخت فضایی جدید و مجهز نیاز بود. بر همین اساس عملیات اجرایی ساختمان جدید این بیمارستان با ظرفیت ۲۸۰ تخت آغاز شد که اکنون با پیشرفت فیزیکی ۲۰ درصدی در حال انجام است.

۶۰ درصد بیماران غیر بومی هستند

رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: ۶۰ درصد بیماران بستری و در حال درمان بیمارستان شهید رجایی بابلسر غیر بومی و از استانهای شمالی و سمنان به این مرکز مراجعه می کنند.

سید علی مظفر پور اظهار داشت: با توجه به اینکه استان سمنان مرکز پرتو درمانی ندارد بسیاری از بیماران این استان هم برای درمان سرطان به بابلسر مراجعه می کنند.

وی با بیان اینکه، این بیمارستان در حال حاضر دارای ۴۰ تخت دارد، بیان داشت: با افتتاح ساختمان جدید بیمارستان بابلسر که در حال تکمیل است تعدادتخت های مرکز پرتو درمانی بیمارستان شهید رجایی به ۲۸۰ تخت افزایش می یابد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل ادامه داد: در دولت سیزدهم به این مرکز توجه ویژه شده و پیشرفته ترین دستگاه ها تشخیص و درمان سرطان در حال راه اندازی در این مرکز است.

مظفرپور گفت: خرید و راه اندازی اولین و تنها دستگاه سی تی سیمولاتور شمال کشور، به منظور شبیه سازی درمان بیماران سرطانی اواخر آبان ماه جاری در بیمارستان شهید رجایی بابلسر توسط دانشگاه علوم‌ پزشکی بابل انجام شد.

وی افزود: هزینه این دستگاه در بازار آزاد حدود ۳۰۰ میلیارد ریال است که دانشگاه علوم‌ پزشکی بابل توسط هیات امنای ارزی آن را تهیه و نصب کرد.

وی اظهار داشت: علاوه بر این، مبلغ ۶۵ میلیارد ریال جهت راه‌اندازی بخش و خرید تجهیزات جانبی این دستگاه سرمایه گذاری شده است.

این مقام مسوول تصریح کرد: یکی از پیشرفته ترین دستگاه های درمان سرطان که با ارز دولتی حدود ۵۰۰ میلیارد ریال خریداری شد بزودی در بابلسر نصب خواهد شد.

وی افزود: احیای ۲۲ طرح از مجموع ۲۹ طرح نیمه کاره دانشگاه علوم پزشکی بابل در دولت سیزدهم از افتخارات ماندگار دولت مردمی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت : پیشرفت ۹۸ درصدی بیمارستان ۱۲۰ تختخوابی نوین امیرکلا، ساخت مرکز دیالیز یکصد تختخوابی توسط خیرین، پیشرفت ۸۰ درصدی ساخت مرکز جدید درمان نازایی حضرت فاطمه زهرا (س) (در این مرکز تاکنون بیش از ۲۵۰۰ نوزاد متولد شد)، پیشرفت ۹۸ درصدی ساختمان دندانپزشکی بابل، شروع عملیات و پیشرفت ۲۰ درصدی بیمارستان ۲۸۵ تختخوابی شهید رجایی بابلسر با ظرفیت توریست درمانی، شروع ساخت مرکز جامع تشخیصی، پیشرفت ۹۰ درصدی سلامتکده طب ایرانی بابل به عنوان نخستین کلینیک تخصصی طب سنتی در شمال کشور و اتمام ساخت مرکز نوآوری گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، از جملهطرح های زیرساختی این دانشگاه است.

مظفر پور تاکید کرد: اتمام ساختمان نمایشگاه فرهنگی، اتمام فاز نخست ورزشگاه بانوان دانشگاه علوم پزشکی بابل از دیگر اقدامات دانشگاه علوم پزشکی بابل است که در این دولت انجام شد.

وی با بیان اینکه اجرای طرح‌های خدمات درمانی رایگان به شهروندان در غالب طرح ۳۰ شب ۳۰ مسجد بود که با استقبال بی نظیر مردم شهرستان و رضایت مندی بی سابقه آنان در طول این سال‌ها بوده است، اظهار داشت: حمایت از مرکز کاشت حلزون شنوایی دانشگاه علوم پزشکی بابل از دیگر اقدامات شاخص این دانشگاه بوده که منجر به بازگشت شنوایی در ۹۸ کودک ناشنوا شده است.

مظفر پور اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی بابل در افق و چشم انداز پیش روی خود قصد دارد تا با راه اندازی دانشکده داروسازی، ورزشگاه بانوان، تکمیل بیمارستان ۳۲ تخت خوابی بندپی شرقی، کلینیک ویژه لاله آباد، تکمیل بیمارستان ۲۸۰ تختخوابی شهید رجایی در بابلسر با هدف توریسم درمانی، مرکز توانبخشی بیمارستان شهید یحیی نژاد، راه اندازی بیمارستان فوق تخصصی چشم، اقدام جهت اخذ مجوز برای بیمارستان های ۳۰۰ تختخوابی جایگزین یحیی نژاد و بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی زنان گام‌های بلندی را در جهت بهبود و ارتقاء خدمات بهداشت و درمان به مردم شریف شهرستان بابل و هم استانی های عزیز ارائه کند.

به گزارش ایرنا، بیمارستان شهید رجائی بابلسر در حال حاضر ۴۰ تخت دارد و حدود ۶۰ درصد بیماران مراجعه کننده به این مرکز غیر بومی و از دیگر استان‌ها هستند.

دولت سیزدهم بیش از سه هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال برای توسعه زیرساخت دانشگاه علوم پزشکی بابل سرمایه‌گذاری کرده است. از مجموع ۲۹ طرح نیمه‌تمام این دانشگاه که در مجموع ۶۸ هزار و ۳۶۰ متر مربع مساحت دارد، ۵۰ هزار متر مربع درمانی و بقیه آموزشی، فرهنگی و ورزشی است.

تکمیل ساختمان بیمارستان فوق تخصصی اطفال شمال کشور، تکمیل ساختمان تنها مرکز تک‌تخصصی دولتی نازایی شمال کشور، تکمیل ساختمان مرکز دیالیز، تکمیل چند دانشکده اعم از دندانپزشکی و طب سنتی و همچنین سالن‌های ورزشی و سالن نمایشگاه بخشی از طرح‌های در حال تکمیل است.

دانشگاه علوم پزشکی بابل که سال ۱۳۶۲ مجوز تاسیس دریافت کرد، سال ۱۳۶۴ نخستین گروه دانشجو را پذیرفت و به عنوان نخستین دانشگاه علوم پزشکی شمال کشور فعالیتش آغاز شد. این دانشگاه دارای ۱۰ دانشکده و یک پژوهشکده اعم از دانشکده پزشکی، دندانپزشکی، پیراپزشکی، پرستاری و مامایی رامسر، دانشکده طب ایرانی، پردیس خودگردان، توانبخشی، بهداشت و پرستاری و مامایی است و پژوهشکده سلامت هم در این دانشگاه فعالیت دارد.

در حال حاضر این دانشگاه علوم پزشکی بیش از چهار هزار و ۳۰۰ دانشجوی داخلی و ۳۶۸ عضو هیئت علمی دارد. ۲۴ دانشجوی خارجی هم در این دانشگاه تحصیل می‌کنند.

مازندران دارای ۲ دانشگاه علوم پزشکی مستقل به نام‌های دانشگاه علوم پزشکی مازندران به مرکزیت ساری و دانشگاه علوم پزشکی بابل است.

برچسب‌ها