بجنورد-ایرنا- فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: ۲۸۲ تخلف زیست محیطی در ۹ ماهه امسال به وسیله این یگان کشف و رسیدگی شد.

سیدمحمد موسوی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۳۴۲ متخلف در این زمینه دستگیر و به دستگاه قضایی استان معرفی شدند.

وی عنوان کرد: متخلفان در این مدت، افزون بر ۳۳ میلیارد و ۵۵۳ میلیون ریال به محیط زیست خراسان شمالی آسیب زدند که بیش از ۹۰۵ میلیون ریال از این رقم وصول شد.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: تاکنون ۵۱ فقره پرونده زیست محیطی استان مختومه شده و ۲۷۴ فقره نیز در جریان رسیدگی است.

وی یادآور شد: جرایم زیست محیطی امسال شامل ۲ فقره شکار غیر مجاز آبزیان، ۱۷ فقره شکار غیرمجاز پرندگان، ۳۴ فقره شکار غیرمجاز پستانداران، ۶ فقره زنده گیری پرندگان، یک فقره زنده گیری پستانداران و ۲ فقره صید غیرمجاز خزندگان است.

موسوی گفت: امسال به ۱۶ فقره پرونده آغاز به شکار رسیدگی شد؛ همچنین پنج فقره نگهداری و خرید و فروش غیر مجاز گونه‌های حیات وحش مورد رسیدگی قرار گرفت.

وی افزود: تخریب مرتع به گستره بیش از ۵۸۴ هزار مترمربع، ۱۴۸ مورد تعلیف غیرمجاز دام و خارج کردن بیش از ۶۱ هزار راس دام از مراتع از دیگر اقدام‌های انجام شده به وسیله یگان حفاظت محیط زیست استان است.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی اظهار کرد: خشکسالی و کمی بارندگی سبب کاهش میزان تولید علوفه در عرصه‌های طبیعی استان شده و دامداران به مناطق زیر مدیریت حفاظت محیط زیست سوق داده شدند.

به گزارش ایرنا، ۲۸۶ تخلف در ۹ ماهه پارسال به وسیله یگان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی کشف شد و ۳۳۱ نفر در این زمینه دستگیر و به دستگاه قضایی استان معرفی شدند.

در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارد و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.

اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست یوزپلنگ ها است با گستره ۲۰۰ هزار هکتار مدیریت می کند.