تهران- ایرنا- در نمایش «گناه مشترک» هر کدام از شخصیت‌ها بر مبنای یکی از کهن الگوهای یونگ طراحی و نوشته شده‌اند.

حوزه هنر در ایران همواره دچار خلاء علمی در خصوص استفاده از روانشناسی در آثار خود بوده است، و غالب هنرمندانی که سعی کرده اند مباحث روانشناسی را در آثار خود وارد کنند دچار اختلاط سلیقه شخصی و عدم شناخت لازم از این حوزه علمی بوده اند،

شناخت من به عنوان روانشناس از حوزه هنر به واسطه دوستان هنرمندم باعث شد به صورت تخصصی مقوله ی سایکودرام را پیگیری و به دنبال راهی باشم تا از آن طریق پلی بین کانسپت‌های هنری (تفکر سازمان‌بخش) و مفاهیم روانشناسی ایجاد کنم.

تا کنون دو بار تجربه ی حضور به عنوان مشاور روانشناسی را در سینما تجربه کرده‌ام؛ تا جایی که به فکر ایجاد انجمن روانشناسان حوزه سینما و تئاتر افتادم و به زودی آن را در قالب یک پیشنهاد به خانه سینما و انجمن هنرهای نمایشی ارائه خواهم داد.

در «گناه مشترک» کهن الگوهای دیمیتر، آرتمیس، آتنا، آفرودیت و پرسفون هر کدام در قالب یکی از شخصیت ها ی زن قرار گرفته اند و شخصیت مرد نیز به عنوان آنیموس شخصیت های زن در نمایش حضور دارد

در گناه مشترک به کهن الگوهای یونگ و همچنین روانشناسی اگزیستانسیالیستی (هستی‌گرایانه) توجه خاصی شده است، هر کدام از شخصیت ها بر مبنای یکی از کهن الگوهای یونگ طراحی و نوشته شده اند و موضوع «انتخاب» محور اتصال روانشناسی و فلسفه اگزیستانسیالیستی به کار است.

خوشبختانه تمامی گروه بازیگران مطالعاتی در این زمینه داشتند که نتیجه آن در اجرای روی صحنه به خوبی دیده می شود.

در این نمایش کهن الگوهای دیمیتر، آرتمیس، آتنا، آفرودیت و پرسفون هر کدام در قالب یکی از شخصیت ها ی زن قرار گرفته اند و شخصیت مرد نیز به عنوان آنیموس شخصیت های زن در نمایش حضور دارد. به گونه ای که ترکیب آنان در نهایت سیزیجی (موقعیت‌های جالب توجه اجرام نجومی) یا یکپارچگی را ایجاد می‌کنند.

همچنین در این نمایش از بازگویی تروماهای (زخم عمیق در روان) درونی شخصیت ها، به آشفتگی و کاتالپسی (خشکی ماهیچه‌ای) رسیده و در انتها شاهد یک ایگوی بالغ (خودشناسی) از شخصیت هستیم.

نمایش «گناه مشترک»

امیدوارم با افزایش روز افزون توجه عمومی به حوزه شناخت روان، لزوم استفاده از متخصصان این حوزه در آثار هنری افزایش یافته و به آگاهی عمومی جامعه از اهمیت سلامت و شناخت روان نائل شویم.

در پایان تماشای نمایش گناه مشترک را به تمامی علاقه مندان مسائل زنان و روانشناسان محترم توصیه می کنم.

به گزارش ایرنا، «گناه مشترک» با تهیه‌کنندگی فرانک یوسفی و طراحی، نویسندگی و کارگردانی ماهیار چرمچی از ۲۴ آذر ساعت ۲۰ در سالن شماره یک پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه است.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: پنج زن ناگهان به هوش می آیند و خود را در اتاقی بتونی و سفید می یابند. اتاقی که نه در دارد، نه پنجره و نه هیچ ورودی و خروجی قابل تصور دیگری. آنها که شوکه شده اند و هیچ آشنایی با یکدیگر ندارند در ابتدا به نزاع با یکدیگر می‌پردازند و پس از آن سعی می‌کنند از طریق بررسی منطقی اوضاع دلیل زندانی شدن خود در این فضای عجیب را بفهمند.

ماهیار چرمچی، نقاش، شاعر و کارگردان سینمای کوتاه است. تمام آثار این هنرمند چه در حوزه تصویر و چه در حوزه تجسمی بن‌مایه‌های اسطوره، فلسفه و روانشناسی دارند.

نسیم ‌ادبی، نگین ‌خامسی، الهام ‌شعبانی، نیکی ‌مظفری و پانته‌‎‌آ ‌مهدی ‌نیا بازیگران این نمایش به ترتیب حروف الفبا هستند.