به گزارش روز شنبه ایرنا، شوکت میرضیایف رئیسجمهوری ازبکستان در این مراسم، یک نیروگاه بادی در منطقه ناوی با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات و همچنین نیروگاه های خورشیدی در مناطق کشکدریا، بخارا، جیزاخ، سرخدریا و سمرقند با ظرفیت کل ۱۹۰۰ مگاوات را افتتاح کرد.
میرضیایف تاکید کرد که تمامی این پروژه ها از طریق سرمایهگذاری مستقیم خارجی و بر اساس مشارکت عمومی و خصوصی اجرا میشود.
وی افزود: این پروژهها به ارزش مجموعاً ۲ میلیارد دلار، سالانه ۶ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید میکنند و به این ترتیب، ۲ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی صرفهجویی و برق مستمر و تضمینی دو میلیون خانه تامین میشود.
رئیس جمهور ازبکستان گفت: همچین ارزش افزوده چهار میلیارد دلاری در صنعت و خدمات ناشی از این نیروگاها ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه بر اساس محاسبات انجام شده، پیشبینی میشود در شش سال آینده تقاضای برق در این کشور از ۸۳ میلیارد کیلووات ساعت فعلی به ۱۲۰ میلیارد کیلووات ساعت افزایش یابد، تصریح کرد: ما این نیاز را در درجه اول از طریق انرژیهای تجدیدپذیر پوشش خواهیم داد.
میرضیایف گفت: این کشور بر روی پروژه های ساخت ۲۲ نیروگاه خورشیدی و بادی با ظرفیت ۹ گیگاوات و همچنین بهبود زیرساخت ها برای تامین ظرفیت تولید جدید کار میکند.
در پنج سال آینده، مقامات ازبکستان قصد دارند ۷۰ هزار کیلومتر شبکه برق فشار ضعیف، ۲۲ هزار ترانسفورماتور و بیش از ۱۰۰ پست برق را به طور کامل به روز کنند. همچنین ۱۰ هزار کیلومتر شبکه جدید انتقال فشار قوی ساخته میشود.
میرضیایف توضیح داد دو برابر شدن حجم صنعت تا سال ۲۰۳۰، ارتقای زمینههایی مانند متالورژی، پتروشیمی و مهندسی مکانیک به سطح کیفی جدید، اجرای بیش از ۵۰۰ پروژه بزرگ صنعتی و زیربنایی به ارزش کل ۱۵۰ میلیارد دلار از اهداف مهم این کشور است.