به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد عقیل عامری سیاهوئی روز شنبه با اعلام این خبر به رسانهها افزود: نیروگاه برق خلیجفارس با انجام بازدیدهای ۶ هزار ساعته و تعمیرات دورهای سه واحد از نیروگاه طی ۹ ماهه امسال با نظارت تیم فنی و مهندسی و با همراهی و همکاری امور بهرهبرداری، میزان قابل توجهی انرژی برق تولید و به شبکه سراسری تحویل داده است.
وی با اشاره به اینکه نیروگاه گازی خلیجفارس نقش بسزایی در پایداری شبکه برق سراسری و تامین برق هرمزگان دارد، بیان کرد: باتوجه به نیاز شبکه انرژی کشور در پیک تابستان، توانستیم در ۹ ماه سالجاری با تولید انرژی پایدار نقش مهم و موثر خود را در پایداری شبکه سراسری برق کشور به نحو مطلوب ایفا کنیم.
مدیرعامل نیروگاه برق خلیجفارس با اشاره به آمار عملکرد قابل قبول شرکتهای بالادستی در سال ۱۴٠۲ و استفاده نیروگاههای داخل از توان شرکتهای دانش بنیان در بالاترین سطح، ادامه داد: سفارش ساخت و تامین قطعات مورد نیاز در نیروگاهها را به شرکتهای دانش بنیان و فناوری داخلی ارائه کردیم و آنها که تا پیش از این در زمینه ساخت قطعات ورود نکرده بودند توانستند ظرف مدت کوتاهی نیازهای صنعت برق را در این حوزه تا حدود زیادی تامین کرده و ما را از خرید بخشی عظیمی از نیازهای خود از خارج کشور بینیاز کنند.
عامری سیاهوئی اضافه کرد: به عنوان مثال بعد از تحریمهای ظالمانه دشمن، با پیگیری شرکتهای بالادستی و بهدنبال رایزنی با شرکتهای دانش بنیان موفق به جلوگیری خروج ارز از کشور شدیم و توانستیم پروژه ساخت تعداد قابل توجهی قطعه و کارنوآورانه که تکنولوژی آن تا پیش از این فقط در اختیار کشورهای غربی بود، به همت نیروهای متخصص ایرانی، داخلی سازی کنیم.
نیروگاه برق خلیجفارس در سال ۱۳۸۳ توسط شرکت آلستوم (سوئیس) به بهرهبرداری رسید، این نیروگاه شامل ۶ واحد گازی از نوع GT۱۳E۲، هر کدام دارای تولید اسمی ۱۶۵ مگاوات بوده که سوخت اصلی آن گاز طبیعی و سوخت جایگزین گازوئیل است.
این نیروگاه گازی یکی از شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ مدیریت توسعه انرژی تامین(تدکو) وابسته به شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) است که در فاصله ۴۵ کیلومتری شمال شرقی بندرعباس و ۱۱ کیلومتری میدان گازی سرخون دارای ظرفیت تولید نامی در مجموع ۹۹۰ مگاوات است که در زمینی به مساحت ۱۱۰ هکتار ساخته شده است.