به گزارش حوزه سیاست خارجی ایرنا؛ وقوع عملیات «طوفان الاقصی» در هفتم اکتبر(۱۵ مهر) را باید نقطه عطفی در پرونده جریان مقاومت و سرشکستگی برای رژیم صهیونیستی و بنیامین نتانیاهو قلمداد کرد.
نقطه عطف در جریان مقاومت از این روست که نیروهای مقاومت به طور خودجوش بدون برخورداری از نیرو و ابزار جنگهای کلاسیک، دست به حملهای موفقیتآمیز زدند که مشابه آن ۵۰ سال پیش از سوی دو کشور مصر و سوریه با ارتش کلاسیک قدرتمند علیه رژیم صهیونیستی بوقوع پیوست.
همچنین سرشکستگی برای رژیم صهونیستی این روست که این رژیم طی ۵۰ سال گذشته و پس از جنگ «یوم کیپور»، چنین عملیات غافلگیرانه ای را به چشم ندیده بود که ذیل مراقبتهای بیوقفه دستگاههای قدرتمند اطلاعاتی مانند سازمان ضداطلاعات ارتش اسراییل (امان)، سازمان اطلاعات و امنیت داخلی (شاباک یا شین بِت) و سازمان اطلاعات و عملیات ویژه (موساد) رقم بخورد. عملیات طوفان الاقصی از این رو سرشکستگی برای بنیامین نتانیاهو است که وی هرگز باور نمی کرد پس از رکوردزنی ۶ دوره نشستن بر صندلی نخست وزیری رژیم صهیونیستی، عملیاتی تهاجمی غیرمنتظره چنین پایههای قدرت وی را متزلزل و نابود کند.
بنیامین نتانیاهو پس از عملیات طوفان الاقصی گرچه با حمایت تمام قد آمریکا، سیاست جنگ افروزانه هجوم به غزه را به بهانه انتقام از جریان مقاومت آغاز کرد، اما نتیچه پوچ با گذشت حدود ۹۰ روز از این لشکرکشی، مخالفان سرسختی را گرد او جمع کرده است.
طی هفته های اخیر پس از عملیات طوفان الاقصی، چند جبهه شامل «مقامات پیشین و احزاب سیاسی مخالف»، «مردم و خانواده اسرا»، «رسانه های اسراییلی» و «هم پیمانان نتانیاهو» علیه وی باز شده است.
جبهه مقامات پیشین و احزاب سیاسی مخالف
«یائیر لاپید» نخست وزیر سابق و رهبر ائتلاف مخالفان در رژیم صهیونیستی بلندترین و بی پرواترین صدا را در جبهه مخالف بنیامین نتانیاهو دارد.
وی که پس از طوفان الاقصی از حضور در کابینه جنگ بنیامین نتانیاهو خودداری کرد، تندترین انتقادات را نثار «بی بی» کرده و به صراحت خواستار برکناری وی از قدرت شده است.
یائیر لایپد ۲۲ آذر ماه در گفت وگویی ضمن انتقاد از سیاستهای جنگ طلبانه بنیامین نتانیاهو با تاکید بر اینکه وی نمیتواند در رأس قدرت بماند، بنیامین نتانیاهو را به دروغ پردازی، تحریک و نفرت پراکنی متهم کرد.
«آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ اسبق و رئیس حزب موسوم به «یسرائیل بیتنو» از دیگر مقامات رژیم صهیونیستی است که بنیامین نتانیاهو را زیر تاخت و تاز و انتقادات خود قرار داده است.
وی ۱۵ آبان ماه ضمن انتقاد از عملکرد کابینه جنگی بنیامین نتانیاهو اعلام کرد، منتظر استعفای «بی بی» است.
بنیامین نتانیاهو از نوازش رئیس سابق ستاد ارتش رژیم صهیونیستی نیز دور نماند. «دان حالوتس» ۶ دی ماه با بیان اینکه چشم اندازی از پیروزی در نبرد غزه وجود ندارد، خواستار برکناری بنیامین نتانیاهو از سمت نخست وزیری است.
جبهه ساکنان اراضی اشغالی و خانواده اسرای اسراییلی
تلاش ناکام بنیامین نتانیاهو در پی لشکرکشی حدودا ۹۰ روزه برای آزادی اسرای اسراییلی از دست نیروهای حماس، نارضایتی شهرک نشینهای صهیونیستی را نسبت به وی افزایش داده است.
هفته گذشته جمعی از ساکنان شهرک های صهیونیستی دست به اعتراض و تظاهرات پنج روزه در پی بیتوجهی کابینه جنگی بنیامین نتانیاهو به سرنوشت اسرای صهیونیست زدند.
اواسط آذر ماه نیز دیدار خانوادههای اسرای صهیونیست با بنیامین نتانیاهو، چیزی جز ناسزا برای وی نداشت.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی از لحن تند حاضران در جریان نشست اعضای خانواده اسرای صهیونیست و کابینه جنگ به ریاست نتانیاهو و نیز رد و بدل دشنامهایی بین آنها خبر داد.
به گزارش این شبکه، نمایندگان خانوادههای اسرای صهیونیست این نشست را ترک کردند و آن را ناتمام گذاشتند.
۱۸ آذر ماه نیز هزاران نفر در تلآویو با برپایی تظاهرات ضددولتی در حالیکه پلاکاردهای با مضمون «حکومت خون استعفا» در دست داشتند، خواستار اقدام فوری برای آزادی اسرای اسراییلی در غزه و نیز نیز استعفای کابینه بنیامین نتانیاهو شدند.
مخالفت با بنیامین نتانیاهو همچنین به صف نظامیان زخمی صهیونیست نیز رسیده است. منابع اسراییلی ۷ دی ماه گزارش دادند که نظامیان زخمی صهیونیستی در یکی از بیمارستانهای فلسطین اشغالی حاضر به دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم نشدند.
در کنار این اعتراضات مردمی، نتایح نظرسنجی ها نیز برای بنیامین نتانیاهو حاوی خبرهای خوبی برای وی نیست. جدیدترین نظرسنجیها نشان میدهد که ۷۵ درصد ساکنان سرزمین های اشغالی، بنیامین نتانیاهو را مسئول شکست هفتم اکتبر می دانند.
جبهه رسانه های اسراییلی
رسانه های صهیونیستی نیز در انتقاد از عملکرد بنیامین نتانیاهو عقب نمانده اند.
روزنامه هاآرتص ۱۹ آذر ماه در گزارشی ادامه حضور بنیامین نتانیاهو در منصب نخستوزیری را عامل نابودی رژیم صهیونیستی معرفی و کابینه او را کابینه بزدلان توصیف کرد. این روزنامه در گزارش خود نوشت: بنیامین نتانیاهو باید از صحنه سیاسی حذف شود و ادامه حضور وی در عرصه سیاسی به نابودی اسرائیل منجر می شود.
هاآرتص استعفا ندادن نتانیاهو از نخست وزیری پس از شکست از مقاومت فلسطین را ناشی از نانجیب بودن وی دانست و افزود: اینکه حتی یکی از اعضای ائتلاف حاکم نیز خواهان استعفای نتانیاهو نشده یا خودش استعفا نداده، به خوبی ثابت می کند بزدل ها هم توان تشکیل کابینه را دارند.
این روزنامه اسراییلی همچنین در گزارشی دیگر، سران سیاسی و نظامی رژیم اسراییل را به کتمان حقایق مربوط به جنگ در نوار غزه از جمله آمار واقعی تلفات نظامیان صهیونیست متهم کرد.
همچنین روزنامه صهیونیستی «معاریو» ۲۵ آذر ماه در گزارشی به ناکامی سیاست جنگی بنیامین نتانیاهو پس از عملیات طوفانالاقصی و حمله به غزه اشاره و اعتراف کرد که پس از ۷۰ روز جنگ میان ارتش اسراییل و فلسطینیان هیچ نشانه ای از شکست حماس مشاهده نمی شود.
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» نیز در همین پیوند و با اشاره به کشته شدن شمار زیادی از اعضای تیپ مخصوص «گولانی» ارتش رژیم صهیونیستی در نبردهای زمینی با رزمندگان مقاومت در نوار غزه نوشت، تیپ «گولانی» روزهای دردناک و غم انگیزی را می گذراند.
در بحبوحه بالا گرفتن انتقادها از ناکامی بنیامین نتانیاهو در مدیریت جنگ غزه، رسانههای صهیونیستی از جمله پایگاه صهیونیستی «مکان» به نقد عملکرد سیاست های اقتصادی وی پرداختند و تصریح کردند، اقدامات وی باعث نابسامانی ۲ میلیون اسراییلی در سرزمینهای اشغالی شده سبب کوچ آنها به زیر خط فقر شده است.
جبهه هم پیمانان نتانیاهو
گرفتاری های بنیامین نتانیاهو تمامی ندارد و اعتراض ها هر روز شعاع وسیعتری به خود می گیرد و اکنون به دایره خودیها و هم پیمانان «بی بی» رسیده است.
پایگاه خبری عربی ۲۱، ۱۲ آذر ماه در گزارشی از اختلافات بین بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی پرده برداشت.
این منبع خبری، یوآو گالانت به دلیل اختلاف با بنیامین نتانیاهو از شرکت در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با نخست وزیر این رژیم برای گفت و گو درباره آخرین تحولات پس از شروع مجدد حملات علیه مردم بی گناه و مظلوم غزه خودداری کرده است.
کانال ۱۱ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز ۱۴ آذر ماه از جنگ قدرت در آستانه عزل بنیامین نتانیاهو خبر داد و تصریح کرد «نیر برکات» وزیر اقتصاد قصد دارد تا رهبری بنیامین نتانیاهو بر حزب لیکود را به چالش بکشد.
سخنگوی حزب شاس متحد حزب لیکود نیز حضور بنیامین نتانیاهو را در قدرت حتی در صورت پیروزی بر مقاومت فلسطین، غیرممکن دانست.
«آشر مدینا» با انتشار مقاله ای در یک نشریه اسراییلی خواستار برکناری بنیامین نتانیاهو نوشت: بعد از شکست بزرگ هفت اکتبر، نخست وزیر دیگر حتی از حمایت متحدان سیاسی اصلی خود نیز برخوردار نیست.
وی در این مقاله به کاهش جایگاه حزب (لیکود) بنیامین نتانیاهو در نظرسنجی ها اشاره کرد و افزود: همه نظرسنجی ها حاکی از آن است که اگر انتخابات برگزار شود، حزب لیکود و دیگر احزاب متحد آن شکست خواهند خورد.
سخن آخر اینکه، بنیامین نتانیاهو افزون بر مقابله با این چهار جبهه داخلی، با جبهه پنجم و بزرگتری در ابعاد بین المللی و افکار عمومی مردم جهان درگیر است.
از زمان حمله ارتش رژیم صهیونیستی به غزه و کشتار هزاران نفر از مردمان و کودکان فلسطینی، اعتراضات متعددی از جانب کشورها، مقامات سیاسی، گروه ها، احزاب و مردم نسبت به این اقدام صورت گرفته و این امر باعث نگرانی بنیامین نتانیاهو و اعتراف وی به افزایش فشارهای بینالمللی علیه رژیم صهیونیستی شده است.
بنیامین نتانیاهو بازنده قطعی جنگ غزه است؛ زنگها برای «بی بی» به صدا در آمده است و او نمی تواند صدای این زنگها را زیر غرش مهیب بمباران غزه پنهان کند.ز
از: امید غیاثوند