جواد عمارلو روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: مردم شهر بجنورد در ۹ ماهه پارسال ۵۵ روز هوای پاک استنشاق کردند که افزایش آلودگی هوا و غلظت ریزگردها در آسمان مرکز استان سبب شد تا این رقم در سال جاری کاهش یابد.
وی افزود: براساس اطلاعات ایستگاه سنجش آلودگی هوا، مردم مرکز استان در ۹ ماهه امسال ۱۹۷ روز هوای سالم تنفس کردند و در این مدت شاخص کیفی هوای شهر ۲۸ روز در وضعیت ناسالم برای گروه حساس و هشت روز ناسالم برای تمام گروه ها ثبت شد.
کارشناس پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی خاطرنشان کرد: افزایش گرد و غبار در آسمان شهر بجنورد سبب شد تا شاخص کیفی هوا در ۲ روز از شهریورماه امسال به بیش از ۵۰۰ و در وضعیت خطرناک قرار گیرد.
عمارلو اظهار کرد: امسال ایستگاه سنجش آلودگی هوا در مرکز خراسان شمالی به علت مشکل فنی، سه روز داده نداشت.
بر اساس این گزارش شاخص کیفیت هوا بین صفر تا ۵۰ پاک، بین ۵۰ تا ۱۰۰ سالم، بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه های حساس، بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ ناسالم برای همه گروه ها و ۲۰۰ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم است.
به گزارش ایرنا، خشکسالی و کاهش بارندگی در خراسان شمالی سبب شده تا کانون های گرد و غبار در این خطه از کشور افزایش یابد البته در این میان تیغ بیابان بزرگ قره قوم در کشور ترکمنستان در همسایگی این استان و نیز ریزگردهای مرز غربی کشور به مراتب تیز تر از سایر موارد باشد.
کاسه ای بودن شهر بجنورد و وارونگی هوا سدی در برابر رفع آلودگی هوا است از این رو باید اقدامات پیشگیرانه مورد توجه باشد.
آلودگی هوای خراسان شمالی در چهار ایستگاه شامل بجنورد، شیروان، اسفراین و جاجرم پایش می شود.
آلودگی هوای مرکز خراسان شمالی تنها در یک نقطه از بجنورد قابل سنجش و اندازه گیری است و تنها ایستگاه سنجش آلودگی هوای مرکز استان در جوار اداره کل حفاظت محیط زیست مستقر است.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر در شمال شرق کشور واقع است که ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.