به گزارش ایرنا از شورای اسلامی شهر تهران، مهدی پیرهادی روز یکشنبه در دویست و چهارمین جلسه شورا، با بیان اینکه میزان استفاده آبفا از آبهای زیرزمینی در سال ۱۴۰۱ و امسال نسبت به سال ۹۰ تقریبا دو برابر شده است، گفت: از سال ۱۳۹۰ آبفا از ۲۸ درصد آبهای زیرزمینی استفاده میکرد، اما در سال ۱۴۰۱ و امسال این میزان به بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه «وضعیت آب در تهران به هیچ عنوان مطلوب نیست»، اظهار کرد: مجموعههای دولتی باید بیشتر از مردم صرفه جویی در مصرف آب را رعایت کنند، البته مردم نیز باید صرفه جویی کنند تا از بحران ناشی از کمبود بارندگی خارج شویم.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه باید به سمت کاشت گونههای کم آب بر برویم، ادامه داد: متأسفانه در استفاده از وسایل کاهنده مصرف آب توجه کافی صورت نگرفته از سویی دیگر استفاده بیش از حد از منابع آب زیرزمینی منجر به افزایش فرونشستها شده است.
پیرهادی در ادامه با بیان اینکه میگویند چرا به این اندازه در مورد آلودگی هوا صحبت میکنم و باید سکوت کنم، مدعی شد بیش از ۲۷ هزار نفر در کشور و ۶ هزار و ۳۹۸ نفر در تهران در طول یکسال به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست دادهاند و اگر به همین منوال پیش برویم تعداد جانباختگان آلودگی هوا از شهدای هشت سال دفاع مقدس پیشی خواهد گرفت.
وی با تاکید بر اینکه اجرای استانداردهای سوخت را نمیتوان به سال ۱۴۰۷ موکول کرد، افزود: وزارت نفت نامهای تنظیم و اعلام کرده که این استانداردسازی تا سال ۱۴۰۷ به تاخیر بیافتد تا چه زمانی باید استانداردسازی با تأخیر مواجه شود؟
تکلیف علت آلودگی هوای تهران یک بار برای همیشه روشن شود
عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر تهران نیز در جلسه امروز شورا با بیان اینکه در سنجش علت آلودگی هوای تهران هر ساله موارد جدیدی مطرح میشود؛ گفت: ضرورت دارد، یکبار تکلیف را در علتیابی آلودگی هوای تهران روشن شود.
جعفر بندی شربیانی با بیان اینکه آلودگی هوا در پایتخت بیش از دو دهه است که در فصول سرد سال حساسیت پیدا میکند، اظهار کرد: اظهارنظرهای مختلفی از سوی دستگاههای گوناگون و متهمین اول این موضوع مطرح میشود و اخیرا معاون رییس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست اعلام کرده که زباله سوزی در اطراف تهران علت اصلی آلودگی هوای پایتخت است.
وی افزود: به نظر میرسد در سنجش علت آلودگی هوای تهران مشکل داریم و در علل یابی هر ساله موارد جدیدی مطرح میشود لذا در خصوص این موضوع مهم که ۲۳ دستگاه در آن دخیل هستند، ضرورت دارد که یکبار تکلیف را در علت یابی آلودگی هوای تهران روشن کرد.
شربیانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در ملاقاتهای مردمی در مناطق، مشکل پهنههایی که سطح اشغال آنها در طرح تفصیلی کمتر از ۶۰ درصد است، مطرح میشود، اضافه کرد: ساخت و ساز بیش از ۱۰ درصد از رواداری منطقه است و این باعث چالش و مشکل میشود و مناطق نمیتوانند به آنها پایان کار بدهند.
به گفته وی، این موارد باید به کمیسیون ماده ۱۰۰ برود و جز حکم قلع و قمع حکم دیگری نمیتوان برای آن صادر کرد از سویی امکان قلع و قمع نیز وجود دارد و همین باعث افزایش احکام کمیسیون ماده ۱۰۰ میشود.
عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: تقاضا میکنیم با تایید شورا و کمیسیون ماده پنج، لایحهای تنظیم شود تا این مشکل مردم در حوزه شهرسازی و معماری رفع و یا کاسته شود.