امانمحمد کمالی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از ابتدای مهر ماه تاکنون بیشترین بارندگی در استان گلستان با ۲۶۱ میلی متر مربوط بندرگز و سپس ۲۵۸ میلیمتر در علیآبادکتول بود و کمترین بارندگی هم با ۱۲۵ میلیمتر در مراوهتپه بارید.
وی گفت: متوسط بارندگی ۱۴۸ میلیمتری استان گلستان در این مدت نسبت به متوسط ۱۳۳ میلیمتری بارندگی پاییزه در بلند مدت افزایش ۱۰ درصدی را نشان میدهد که کمک بسیار خوبی به آبیاری گیاهان و کشت محصولات کشاورزی کرده است.
مدیرکل هواشناسی گلستان افزود: این افزایش بارش ثبت شده در نقاط مختلف استان متفاوت بوده به عنوان نمونه بر اساس آمار بیشترین افزایش بارندگیهای پاییزه در مقایسه با بلند مدت با ۹۸ درصد در اینچه برون اتفاق افتاد به این معنی که میانگین بارندگی از ۷۰ میلیمتر به ۱۴۰ میلیمتر رسید، اما در گرگان و گنبدکاووس بارش در حد میانگین بلند مدت پاییز بوده و افزایش نداشته است.
کمالی ادامه داد: گلستان بعد از سه سال خشکسالی در سالهای زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰، ۱۴۰۰-۱۴۰۱ و ۱۴۰۱-۱۴۰۲ امسال پاییز خود را با بارندگیهای خوبی آغاز کرده است.
وی بیان کرد: در فصل زمستان هم بارندگی نرمال با حدود ۱۵۰ میلیمتر برای استان پیش بینی میشود و احتمال دارد در برخی از نقاط در غرب یا شرق شاهد بارندگیهایی با افزایش کمی بالاتر از نرمال باشیم که فرصت خوبی برای کمک به تامین نیاز آبی گیاهان خواهد بود.
مدیرکل هواشناسی گلستان در مقایسه وضعیت دمای پاییزه امسال با بلند مدت هم گفت: میانگین دمای هوا از مهرماه تاکنون در استان ۱۵.۸ درجه بود که در مقایسه با متوسط بلند مدت ۲.۹ درجه افزایش را نشان میدهد که این افزایش برای فصل زمستان هم پیش بینی میشود.
کمالی همچنین در پیش بینی کوتاه مدت وضعیت جوی استان، اظهار کرد: برای روزهای دوشنبه و پنجشنبه هفته جاری بارشهای خفیف در استان اتفاق میافتد و برای روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده بارشهای با شدت بیشتری انتظار میرود به طوری که در ارتفاعات شاهد ریزش برف و کاهش دما محسوس خواهیم بود.