به گزارش ایرنا، «فاطمه صدر»، روز یکشنبه در مراسم معارفه سرپرست مرکز اسناد و کتابخانه ملی شمالغرب کشور در تبریز افزود: این کتاب ها نسخ بین المللی منحصر به فرد و مربوط به یک پزشک اندونزی قرن چهارم هجری قمری هستند.
وی با بیان اینکه پنج نسخه از این کتاب ها در کتابخانه ملی آلمان نگهداری می شود و ۴۰ سال پیش این کتاب ها رونمایی شده است، اظهار کرد: نسخه ششم کتاب طب پزشکی قدیم و گیاه پزشکی که جزو کتاب های نسخ خطی منحصر به فرد بین المللی پزشک تبریزی مربوط به خاندان «مدرسی» بودنسخه ششم کتاب طب پزشکی قدیم و گیاه پزشکی جزو کتاب های نسخ خطی منحصر بفرد بین المللی پزشک تبریزی مربوط به خاندان «مدرس» است در سال
های گذشته از سوی این سازمان خریداری شده است و اکنون بر روی این نسخه کار پژوهشی انجام می شود.
معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: مراحل آماده سازی و چاپ این کتاب در این سازمان در جریان است که پس از تکمیل عرضه می شود.
صدر، با تاکید بر اینکه اسناد و کتاب های تاریخی موجود در دست مردم ارزشمند هستند، ادامه داد: برای حفظ و نگهداری این آثار ارزشمند تاریخی به صورت استاندارد جهانی و اصولی، مردم می توانند آن ها را به این سازمان اهدا کنند یا بفروشند یا به طور امانی برای مرمت و دیجیتالی کردن در اختیار این سازمان قرار دهند این اسناد و کتاب های تاریخی پس از انجام این اقدامات دوباره به صاحبان خود بازگردانده می شوند.
وی با تاکید بر ضرورت آگاه سازی نسبت به اهمیت و ارزش اسناد و نسخ خطی موجود در دست مردم، یادآور شد: با توجه به قدمت منطقه آذربایجان، اسناد و منابع بزرگی در خانه ها نگهداری می شود که این اسناد در معرض آسیب قرار دارند و باید یک عزم ملی برای دعوت مردم و قرار دادن این منابع در اختیار سازمان اسناد ایجاد شود تا منابع مرمت، ثبت و در مخازن استاندارد نگهداری شوند.
فرمان دوم مشروطه در سازمان اسناد ملی نگهداری می شود
معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به اینکه اسناد تاریخی زیادی در این سازمان نگهداری می شود، گفت: فرمان دوم مشروطه به امضای محمدعلی شاه قاجار در این سازمان نگهداری می شود.
صدر با بیان اینکه نسخه اول این فرمان در دوره پهلوی از ایران خارج شده است و اکنون در انگلستان نگهداری می شود، افزود: علاوه بر این فرمان، استوارنامه های سفرای کشورهای خارجی مربوط به دوره ناصرالدین شاه و مظفرالدین شاه به عنوان اسناد تاریخی کشور نگهداری می شود.
طرح موضوع خشک شدن دریاچه ارومیه در دوران محمدرضای پهلوی
معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: بر اساس سند موجود در این سازمان مربوط به پهلوی دوم، در این سند زمانی که محمدرضا پهلوی یک پروژه عمرانی را در کردستان افتتاح می کرد، مصاحبه گر عنوان می کند که اجرای این پروژه موجب خشک شدن دریاچه ارومیه خواهد شد.
صدر، ادامه داد: محمدرضا پهلوی می گوید که آب این دریاچه شور است و به چه درد مردم می خورد؟ و خبرنگار دوباره می پرسد که اگر شوری آب این دریاچه از بین برود محیط زیست این منطقه به خطر می افتد، وی به تصور اینکه محیط زیست فقط جنگل است در پاسخ می گوید اینجا که جنگل ندارد و بگذارید خشک شود، اشکال ندارد چرا که اینجا محیط زیست ندارد.
وی اظهار کرد: اگر چنین اسناد تاریخی در اختیار حکمران ها قرار گیرد، می تواند در بحث علت یابی و ریشه یابی خشک شدن این دریاچه کمک کند .
اسناد موجود در سازمان اسناد ملی بخشی از تاریخ و هویت ملت ایران است
معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: اسناد و منابع مکتوب و غیرمکتوب موجود در این سازمان بخشی عمده ای از تاریخ و هویت ملت ایران هستند.
صدر، افزود: این سازمان با تهیه، ارزشیابی، مرمت و نگهداری اسناد، آن ها را در اختیار سیاستگذاران، حکمرانان، اساتید دانشگاهی، نویسندگان، پژوهشگران و محققان قرار می دهد تا از این اسناد استفاده کنند.
وی یادآور شد: آنچه که در مراکز اسناد ملی نگهداری می شود اگر ثبت و ضبط و به درستی نگهداری نمی شد، بخشی از تاریخ و هویت ما مغفول واقع می شد و نسل جوان برای آشنایی با سابقه هویتی، بالیدن به سابقه تمدنی خود و ساخت چشم انداز آینده مستنداتی نداشت.
به گزارش ایرنا، در این مراسم «جهانبخش سلمانیان» به عنوان سرپرست اسناد و کتابخانه ملی شمالغرب کشور معرفی و از خدمات «غلامعلی پاشازاده» قدردانی شد.