افشین حاتمی یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هدر رفت آب در شبکههای توزیع شهری یکی از چالشهای شرکت های آب و فاضلاب است که در آلودگی ثانویه و در مساله هزینه تاثیرگذار است.
وی افزود: احتمال نشت در هر شبکه شامل برآورد و شناسایی چندین مولفه نظیر مصارف غیر مجاز، نشتهای زمینهای و شکستگیها است که ماهیت هر کدام از این مولفهها با یکدیگر متفاوت است.
حاتمی ادامه داد: از مهمترین این مولفهها، اثرات ناشی از شکستگیها و نشتهای بزرگی است که علاوه بر هدر دادن منابع آب، مخاطراتی را نیز برای پوشش زمین و در نتیجه آلودگی شبکه آب در پی دارد.
مدیر آبفا کلانشهر اهواز با اشاره به نشت یابی ۲ مرحلهای در سطح شهر اهواز اظهار کرد: به منظور بررسی نشت شبکه، عملیات نشت یابی طی ۲ مرحله ( یک مرحله در شب و یک مرحله در روز) در مناطق اجرا میشود.
وی ادامه داد: در همین راستا عملیات نشت یابی ابتدا در شب صورت می پذیرد، و پس از شناسایی محلهای مشکوک برای بررسی دقیق تر و اطمینان از محل نشت، این عملیات در طول روز و در همان نقطه انجام میشود.
حاتمی با بیان اینکه از زمان شروع عملیات نشت یابی، به میزان یک میلیون متر مکعب از هدر رفت آب جلوگیری شده است گفت: این عملیات در محله کیان آباد که با حدود هفت هزار مشترک فعال و همچنین ۳۰ کیلومتر شبکه توزیع آب به پایان رسیده که نشتهای نامریی قابل توجهی احصا شده و به شبکه توزیع جهت رفع شکستگی ارجاع شده است.
وی گفت: طبق برنامه زمان بندی شده عملیات نشت یابی در تمام مناطق اهواز اجرا خواهد شد که در حال حاضر در منطقه کوی ملت در حال اجر است.
بر اساس این گزارش کلانشهر اهواز دارای بیش از ۴۸۰ هزار مشترک مجاز آب است.