تهران - ایرنا - رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: عمر ۶۸ هزار سیستم گرمایشی تمام شده و اکنون به تعمیرات نیاز دارند، همچنین سیستم گرمایشی ۵۱ هزار کلاس درس باید استانداردسازی شود و از حرارت غیرمستقیم (حذف بخاری گازی) در کلاس درس استفاده شود که ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای این کار پیش بینی شده است.

حمیدرضا خان‌محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره نوسازی سیستم گرمایشی مدارس و حذف بخاری‌های غیراستاندارد، اظهار کرد: مدارس نوساز با سیستم گرمایشی استاندارد ساخته و به دانش‌آموزان تحویل داده می‌شوند، یعنی حرارت مستقیم در کلاس درس وجود ندارد.

وی افزود: بر این اساس، استفاده از حرارت مستقیم در کلاس‌های درس مورد تأیید نیست. همچنین بخاری چکه‌ای جزء بخاری‌های نفتی غیراستاندارد است و اگر در مدرسه‌ای از آن استفاده شود، مدیر تخلف کرده است چراکه اکنون بخاری استاندارد در انبارها موجود است و باید مراجعه کرده و آن را برای استفاده دریافت کنند.

سال گذشته سیستم گرمایشی ۹ هزار و ۵۰۰ کلاس درس استاندارد شد که برای آن ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شد.


جایگزینی سیستم های گرمایشی استاندارد تا پایان برنامه هفتم توسعه

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اظهارداشت: از ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار سال گذشته ۶۰۰ میلیارد تومان آن تخصیص و بین استان‌ها توزیع شد و امیدوارم باقی‌ مانده آن تا پایان سال تخصیص یابد، همچنین مقرر شد تا پایان برنامه هفتم توسعه سیستم‌های گرمایشی غیراستاندارد مدارس را با سیستم‌های استاندارد جایگزین کنیم.

وی با تاکید بر بهره‌مندی از مشارکت‌های اجتماعی به خصوص مشارکت بنیاد احسان، توضیح داد: طرح دلگرمی احسان رونمایی شد. همچنین طرح شهید عرب به دنبال استانداردسازی و تعمیر سیستم گرمایشی مدارس است. البته این طرح با محوریت قرارگاه عدالت آموزشی صورت می‌گیرد.

خان‌محمدی ادامه داد: در برخی مواقع فقط شوفاژ یک یا چند کلاس خراب است و در این مواقع گروه‌های جهادی پس از ثبت وضعیت خرابی در سامانه قرارگاه عدالت آموزشی، برای تعمیرات اقدام می‌کنند.

به گزارش ایرنا، موضوع ایمنی دانش‌آموزان در کلاس‌های درس و وجود سیستم گرمایشی استاندارد و ایمن در تمامی فضاهای آموزشی از موضوعات حائز اهمیتی است که با ورود به فصل‌های سرد سال در هر منطقه از کشور باید مورد توجه قرار گیرد.

بنابراین با توجه به ضوابط ایمنی و ممنوعیت وجود شعله مستقیم گاز در مدارس کشور، باید برنامه‌ریزی برای برچیده شدن بخاری‌های غیراستاندارد در مدارس انجام شود. براین اساس سازمان نوسازی مدارس پیشتر اعلام کرده بود که بخاری نفتی فقط در مدارسی وجود دارد که به گاز و برق دسترسی ندارند و چاره ای جز استفاده از این بخاری نیست.