شیراز-ایرنا-نمایشگاه آثار کاریکاتوریست‌های ۳۳ کشور جهان در حمایت از کودکان غزه در شیراز گشایش یافت.

به گزارش ایرنا، شهردار شیراز یکشنبه در آیین افتتاحیه نمایشگاه آثار هنرمندان کاریکاتوریست ۳۳ کشور جهان با موضوع کودکان غزه گفت: در عصری که همه صحبت از حقوق بشر و صلح می کنند در گوشه‌ای از جهان بیش از یک ماه است که ۲۸ هزار نفر از مردم بی گناه به خاک و خون کشیده شده که در این میان کودکان بیشترین آسیب را می بینند.

محمدحسن اسدی افزود: در زمانی که مناطق مسکونی با بمب افکن ها ویران می شود هر آزاده ای می تواند قضاوت کند که این اقدام یک فاجعه است اما در عصر کنونی که صحبت از صلح، آرامش و انسان دوستی می شود چنین اتفاق ناگواری رخ می دهد.

شهردار شیراز ادامه داد: در این راستا حوزه معاونت فرهنگی در حمایت از مردم و به ویژه کودکان مظلوم، بی دفاع و بی پناه غزه با برگزاری چنین رویدادی پیش قدم شد.

اسدی به آثار ارسال شده به دبیرخانه این جشنواره اشاره کرد و ادامه داد: از ۳۳ کشور آثار مختلفی با موضوع حمایت از کودکان غزه به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و امروز شاهد افتتاحیه این نمایشگاه هستیم.

شهردار شیراز در خطاب به رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شیراز گفت: در کلیه گالری ها، مترو و فضاهایی که متعلق به شهرداری است، ارائه و نمایش این آثار در دستور کار قرار داشته باشد.

وی به برگزاری رویداد دومین کنگره سرداران و امیران و شهدا در آبان سال آینده اشاره کرد و افزود: بنا به تاکید مقام معظم رهبری مهم ترین موضوعی که در این کنگره مد نظر است استفاده از زبان هنر در بخش های مختلف همچون فیلم و کتاب است.

اسدی در خاتمه اعلام کرد: آثاری که در این کنگره ارائه می شود باید متعدد و جذاب باشد.

نمایش آثار در سطح شهر شیراز

رییس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز نیز در ادامه این آیین گفت: تلاش داریم برنامه‌های اجرایی مفیدی در سطح فرهنگسراها برگزار شود که این اقدام در جهت معرفی این اماکن موثر واقع شود.

محمد علی چوبینی این نوید را داد که مجموعه آثار نمایش داده شده در این نمایشگاه در مترو، گالری ها و فضای شهری شیراز نیز اکران خواهد شد و از ظرفیت سازه های اطلاع رسانی در سطح شهر نیز جهت نمایش این آثار استفاده می شود.

کاریکاتور یک هنر جهانی و دیپلماتیک است

دبیر جشنواره و عضو هیات داوران جشنواره بین المللی کاریکاتور کودکان غزه نیز گفت: به دلیل حساسیت موضوع جشنواره و کودکان غزه فراخوان بین المللی این جشنواره در یکم آبان ماه امسال اعلام‌ شد.

احمد رضا سهرابی با اشاره به اینکه طی یک بازه زمانی ۲۰ روزه فرآیند برگزاری جشنواره رقم خورده است، افزود: فرآیند داوری آثار طی هفت روز صورت گرفت.

دبیر جشنواره بین المللی کاریکاتور کودکان غزه اضافه کرد: یکی از موضوعاتی که در فرآیند جشنواره اتفاق افتاد تقارن اعلام نتایج همزمان با ۲۹ آبان و بیست نوامبر روز جهانی کودک بود و این موضوع به قدری تلخ بود که مقرر شده نتایج جشنواره بین المللی کاریکاتور در سایت های بین المللی اعلام شود.

سهرابی ادامه داد: یک از موضوعات مدنظر دبیرخانه برپایی این نمایشگاه در شیراز جریان سازی جهانی بوده است.

وی افزود: پس از اعلام فراخوان این جشنواره از سوی سازمان فرهنگی شهرداری شیراز در سایت های بین المللی کاریکاتور، پس از شهر شیراز کشورهای ترکیه و مصر فراخوان برگزاری جشنواره با موضوع غزه و کودکان غزه را اعلام کردند.

عضو هیات داوران جشنواره بین المللی کاریکاتور کودکان غزه در این آیین در خطاب به شهردار شیراز گفت: بسیاری از شخصیت های بزرگی همچون حافظ، سعدی و ملاصدرا در کشور وجود دارد، اما در حوزه های بین الملل اقدام شاخص و فاخری برای این شخصیت ها انجام نشده است.

سهرابی تاکید کرد: کاریکاتور یک هنر جهانی و دیپلماتیک است و اگر مدیریت شهری به دنبال دیپلماسی فرهنگی است باید از ظرفیت کاریکاتور به عنوان هنری که می تواند در بسیاری از زمینه ها پیشرو باشد، استفاده کند.

وی در پایان به کاریکاتوریست های شرکت کننده اشاره و اضافه کرد: ایران، رومانی، اندونزی، مراکش، کلمبیا، برزیل، چین، هند، الجزایر، کوبا، عراق، عربستان سعودی، لهستان، اتریش، آلمان، روسیه، کرواسی، بلژیک، مقدونیه، مصر، ارمنستان، یونان، اسپانیا، پرو، نپال، تایلند و مکزیک، در مجموع ۳۳ کشور شرکت کننده در این جشنواره بودند.