به گزارش ایرنا، شفیع الله اعظم روز یکشنبه در اجلاس مشترک نمایندگان اقتصادی استان خراسان رضوی و افغانستان در گمرک مرزی دوغارون تایباد افزود: در این راستا ساعت آغاز فعالیت گمرک مرزی دوغارون از ساعت هفت صبح تا ۱۱ شب به وقت ایران و هشت تا ۱۲ شب به وقت افغانستان است که مورد توافق ۲ طرف قرار گرفت که نسبت به روزهای قبل یک ساعت افزایش یافت.
وی ادامه داد: در این نشست یک روزه توافق شد که روزانه هزار و ۲۰۰ دستگاه کامیون از سمت افغانستان وارد ایران شود و همین تعداد دستگاه از ایران و پایانه دوغارون به سمت افغانستان خارج شود.
او با بیان اینکه نشست هیات اقتصادی امارت اسلامی افغانستان با مقامات حوزه تجاری و گمرکی استان خراسان رضوی با هدف رفع مشکلات حوزه حمل و نقل ۲ کشور است، اظهار کرد: تسریع در روند ورود و خروج ناوگان حمل و نقل ایرانی و خارجی، بررسی برخی از هزینه های بخش گمرکی و مشکلات رانندگان ایرانی و افغانستان در ۲ کشور مورد بحث و تبادل نظر هیات اقتصادی ایران و افغانستان قرار گرفت.
مدیرکل روابط اقتصادی وزارت امورخارجه امارت اسلامی افغانستان با اشاره به اینکه روابط اقتصادی ایران و افغانستان به روزهای اوج خود رسیده است، بیان کرد: مقامات ایران و افغانستان همواره به تعهدات خود در حوزه های مختلف پایبند بوده اند که این خود آینده ای روشن را برای این دو ملت رقم خواهد زد.
اعظم اضافه کرد: روابط دیرینه ایران و افغانستان منجر به افزایش سطح روابط آنها در بخشهای ترانزیتی، تجاری، کشاورزی، معدنی و مخابرات شده است.
مشاور اقتصادی نماینده ویژه رییس جمهور کشورمان در امور افغانستان در ادامه این نشست گفت: سفر هیات بلند پایه اقتصادی افغانستان به مرز دوغارون به دنبال پیگیری توافقات و تفاهمنامه های صورت گرفته قبلی مسوولان اقتصادی افغانستان در سفر به ایران برگزار شد.
محمد مهدی جوانمرد افزود: در مدت زمان کوتاهی که از آخرین نشست فعالان اقتصادی ایران و افغانستان در تهران می گذرد همکاری خوبی از سوی هر دو کشور در حوزه های مختلف اقتصادی به سرانجام رسیده است که دستاوردهای آن در بخشهای مختلف گمرکی ۲کشور نمایان شده است.
وی بیان کرد: اعضای افغانستانی این نشست به منظور بررسی مشکلات حوزه گمرکی و رانندگان طی روزهای آینده به مرز ماهیرود در استان خراسان جنوبی سفر خواهند کرد.
جوانمرد اضافه کرد: باهدف تسریع در روند ورود و خروج ناوگان حمل و نقل ایران و افغانستان، زیرساختهای این ۲ کشور از سوی مقامات آنها همواره رصد و پایش می شود.
همچنین در این نشست مقرر شد محدودیت ۲۰ روزه ایجاد شده برای تردد ناوگان باری ایرانی به هرات و اسلام قلعه افغانستان که سبب نارضایتی شدید رانندگان ایرانی شده بود به صورت فوری رفع شود و در ادامه بر ضرورت تفکیک مسیر مسافری پیاده از مسیر ناوگان تجاری در اسلام قلعه افغانستان، مشابه اقدامات در حال اجرا در پایانه مرز دوغارون تاکید شد و طرف افغانستانی متعهد به انجام اقدامات لازم با همکاری طرف ایرانی شد و پس از بررسی مشکلات حوزه گمرکی و رانندگان ایرانی و افغانستانی، درباره تهیه و تدوین یادداشت تفاهمنامه های همکاری دوطرف اقدام شد.
گروه ۲۱ نفره فعالان اقتصادی افغانستان با هدف افزایش سطح مبادلات تجاری، اقتصادی، بررسی موانع و رفع برخی مشکلات حوزه اقتصادی، گمرکی و رانندگان ۲ کشور صبح امروز یکشنبه از طریق گذرگاه دوغارون وارد ایران شدند.
این نشست تا بعد از ظهر امروز در محل سالن جلسات اداره کل گمرک مرزی دوغارون تایباد ادامه داشت.
پایانه مرزی و گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان، در زمره پنج پایانه برتر اقتصادی کشور است.
بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است. کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرکهای بندرعباس و بندر لنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت میشود.
شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.