سرهنگ مهدی نوری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه، ۹ فقره آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی استان همدان به وقوع پیوسته است که با همت و تلاش نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری و همچنین جوامع محلی این حریق ها مهار شدند.
وی اضافه کرد: پیش از آغاز فصل گرما و احتمال بروز حریق، مناطق تحت مدیریت منابع طبیعی همدان از نظر بروز آتش سوزی به بحرانی و نیمه بحرانی تقسیم بندی شده و تدابیری برای پیشگیری از حریق در این مناطق پیش بینی شد.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان بیان کرد: آموزش و ساماندهی همیاران طبیعت، استفاده از توان دهیاران و طبیعت گردان و برگزاری دوره های آموزشی مورد نیاز از دیگر اقدامات صورت گرفته در این رابطه است.
سرهنگ نوری ادامه داد: ضمن برگزاری مانور برای افزایش توان و آمادگی پرسنل،تجهیزات مورد نیاز از جمله دمنده، آتش کوب و دیگر تجهیزات در اختیار ادارت شهرستانی قرار گرفت تا در صورت نیاز بتوانند در کمترین زمان نسبت به مهار آتش اقدام کنند.
وی درباره سهوی یا عمدی بودن آتش سوزی ها نیز گفت: درصد بالایی از آتش سوزی ها غیرعمدی بوده و به علت سهل انکاری افراد در خاموش کردن کامل آتشی که برای گرم کردن غذا، دم کردن چایی و دیگر موارد برافروخته اند رخ می دهد.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در رابطه با فعالیت های این یگان در زمینه پیشگیری از چرای غیرمجاز دام نیز گفت: برای چرای غیرمجاز دام نیز فصل تابستان امسال ۸۲ فقره پرونده برای صاحبان ۱۴ هزار و ۲۲۰ واحد دامی تشکیل شد که در مرجع قضایی در دست پیگیری است.
به گزارش ایرنا، وسعت اراضی ملی استان همدان به ۷۲۰ هزار هکتار می رسد که ۴۵ هزار هکتار آن شامل جنگل های دست کاشت، ذخیره گاه ها و پارک های جنگلی است.