حمید احسانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حجم فعلی آب پشت مخزن سد دامغان هشت میلیون و ۴۰۰ هزار متر مکعب است در حالی که در زمان مشابه سال گذشته ۱۱ میلیون و یکهزار مترمکعب بود.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای سمنان اضافه کرد: حجم مخزن سد دامغان در تراز عادی ۱۶ میلیون و ۵۰۰ میلیون متر مکعب است.
وی ادامه داد: با توجه به بارندگیها اکنون میزان آب خروجی سد دامغان ۳۵۰ لیتر بر ثانیه و حدود ۱۱۰ لیتر بر ثانیه کمتر از مدت مشابه سال گذشته به میزان ۴۶۰ لیتر بر ثانیه در سال ۱۴۰۱ است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای سمنان گفت: آب ذخیره شده سد دامغان در ۲ بخش آشامیدنی و کشاورزی کاربرد دارد، اما با توجه به وضعیت بارندگیها و خشکسالی، تامین آب بخش آشامیدنی در اولویت است.
پیش بینی کاهش ۴۰ درصدی حقابه کشاورزی از سد دامغان
وی اظهار کرد: سیاست سختگیرانه برای مدیریت آب بخش کشاورزی در دامغان برای تابستان ۱۴۰۳ پیشبینی میشود و از هم اکنون هشدارها به دستگاههای مرتبط اعلام شده است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای سمنان بیان کرد: کاهش بین ۳۰ تا ۴۰ درصد حقآبه کشاورزی از سد دامغان برای مدیریت مصرف آب و تامین آب آشامیدنی در تابستان ۱۴۰۳ پیشبینی میشود.
به گزارش ایرنا، سد شهید شاهچراغی دامغان که افتتاح آن به ۶ اسفند ۱۳۸۳ برمیگردد، این روزها از وضعیت خوبی برخوردار نیست و با کاهش حجم همراه است. این سد، در ۱۲ کیلومتری شمال شهر دامغان قرار دارد که نقش اصلی و کلیدی آن، انتقال آب چشمه علی به دشتهای جنوبی است.