سمنان - ایرنا - معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای سمنان گفت: حجم آب ورودی به مخزن سد مُجِن طبق آخرین گزارش‌ها در فصل پاییز ۱۴۰۲ در مقایسه با سال گذشته طبق سنجش‌ها ۷۰ درصد کاهش یافت.

حمید احسانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به کاهش بارندگی‌ها، اکنون میزان آب ورودی به سد مجن به ۱۵۰ لیتر بر ثانیه کاهش یافته است.

وی بیان کرد: میزان آب ورودی به سد مجن در گذشته ۷۰۰ لیتر بر ثانیه بود که در زمان حاضر این میزان ورودی به بیش از نصف کاهش یافت.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای سمنان اضافه کرد: خروجی مخزن سد مجن، با توجه به کاهش بارندگی و خشکسالی، محدود شد و به دلیل اعمال محدودیت خروج آب از سد، میزان ذخیره آب امسال در پشت این سد با وجود کاهش بارندگی، پنج تا ۶ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته است.

احسانی با بیان اینکه حجم مخزن سد مجن در تراز عادی سالانه سه میلیون و ۴۰۰ هزار متر مکعب است، تصریح کرد: ذخیره آب سد مجن در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای سمنان با اشاره به کاهش حقابه کشاورزی از سد مجن ناشی از تداوم خشکسالی‌ها و کاهش بارندگی‌ها، گفت: اگر در ماه‌های پایانی امسال و بهار ۱۴۰۳ بارندگی مناسب باشد، می‌توان امیدوار بود تا حدی کمبود منابع آبی جبران شود.

سد تنظیمی - مخزنی مجن شاهرود با طول تاج ۲۷۶ و عرض هشت متر، عرض کف ۱۶۰ متر، ارتفاع از بستر ۳۸ متر و حجم قابل تنظیم مخزن چهار و ۷۵ صدم میلیون مترمکعب سال ۱۳۹۷ به بهره برداری رسید.

برای ساخت این سد حجم مصالح بدنه ۵۱۱ هزار مترمکعب و بتن ریزی به حجم ۱۲ هزار متر مکعب و عملیات حفاری تزریق به حجم ۱۰ هزار و ۳۰۰ متر طول انجام شد.

سد تنظیمی - مخزنی مجن در ۴۲ کیلومتری شاهرود و هفت کیلومتری شهر مجن قرار دارد.

رودخانه مجن از دامنه های جنوبی کوه سرتنگه در شمال شاهرود سرچشمه می‌گیرد و از به هم پیوستن ۲ سرشاخه داستان و تنگه اسمال تشکیل می‌شود.

حوضه آبریز این رودخانه حدود۵۲ کیلومتر مربع و میانگین بارندگی آن هم ۲۹۵ میلی متر است و اهداف اولیه طرح، تنظیم آب رودخانه مجن به میزان حدود پنج میلیون مترمکعب در سال، تغذیه آبخوان دشت مجن و افزایش بهره‌وری و در نتیجه افزایش محصولات کشاورزی و دامی عنوان شد.