«اصغر بیات» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه اجرای طرح های آبخیزداری در کاهش بلایای طبیعی مانند سیل و امنیت جوامع محلی محدوده حوضه های آبریز استان تاثیر گذار بوده است،افزود: امروز آثار طرح های آبخیزداری در کنترل رسوب و تامین آب البرز مشهود است.
وی گفت: از آثار مهم طرح های مکانیکی آبخیزداری مانند خشکه چینی سنگ و سازهای بتنی تجمیع روان آب ها در پشت این سازه ها است که به مرور آب ها به سفره های زیر زمینی تزریق می شود ضمن آنکه از جاری شدن سیلاب و تخریب خاک جلوگیری به عمل می آید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز اظهار کرد: هدر روی منابع آب و خاک طی چند دهه اخیر بر اثر فعالیت های مخرب انسانی در بسیاری از حوضه های آبریز کشور و البرز شدت یافته که تبعات اقتصادی و اجتماعی فراوانی به همراه داشته است .
بیات در ادامه به بیان عملکرد اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در این زمینه پرداخت و افزود: عملیات آبخیزداری در البرز از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۴۰۱ در سطح ۱۴۶ هزار و ۷۸۵ هکتار اجرا شده که با اجرای این طرح ها ضمن حفاظت از خاک، منابع آبی و کنترل سیل زمینه تقویت سفره های زیر زمینی را در پی داشته است .
وی ادامه داد: در این مدت توانستیم ۷۴ میلیون مترمکعب آب از محل ذخایر زیر زمینی البرز برداشت کنیم ضمن آنکه فرسایش خاک به میزان ۱.۳ میلیون تن و رسوب به میزان ۰.۶ میلیون مترمکعب کاهش داشته است.
استان البرز دارای ۴۳۰ هزار هکتار اراضی ملی و دولتی است که ۳۷۰ هزار هکتار آن را اراضی مرتعی تشکیل می دهد.