گرگان- ایرنا- رونق مهارت‌آموزی در مناطق حاشیه‌نشین، یکی از راه‌های کاهش جرایم و آسیب‌های اجتماعی و قرار گرفتن ساکنان این محلات روی ریل اشتغال و خودکفایی است که سازمان فنی‌وحرفه‌ای با درک این ضرورت انجام آن را در گرگان آغاز کرده تا ارتقای سطح آموزش و مهارت، مرهمی بر درد حاشیه‌نشینان باشد.

به گزارش ایرنا، حاشیه نشینی از آن دست معضلات و آسیب‌هایی است که زخم عمیق آن بر چهره شهرها هنوز التیام پیدا نکرده و از آنجا که ساکنان این مناطق گرفتار معیشت روزمره می‌شوند به ابعاد دیگر زندگی کمتر توجه می‌کنند.

اغلب مردم ساکن مناطق حاشیه‌نشین، مدرک تحصیلی و گواهینامه‌های مهارتی نداشته و نداشتن مهارت فنی کافی، سطح پایین آموزش و پرورش، سواد ناکافی و به دنبال آن بیکاری، زمینه‌ساز وقوع جرایم و آسیب‌های زیادی شده و روند رشد و توسعه در این مناطق را با کُندی همراه کرده است.

یکی از راه‌های ریشه‌کنی بحران‌های ناشی از حاشیه‌نشینی، توانمندسازی ساکنان این مناطق است که ارائه آموزش‌ مهارتی ضمن خودکفایی، ترویج کارآفرینی و کاهش بیکاری به رفع بسیاری از آسیب‌های اجتماعی کمک خواهد کرد.

در سال‌های اخیر، خشکسالی و بیکاری، بسیاری از روستاییان گلستان را برای رسیدن به امکانات رفاهی و زندگی بهتر به شهرها کشانده و در کنار آن ورود اتباع بیگانه و مهاجران نیز موجب شده بیش از پیش بر دامنه حاشیه‌نشینی به ویژه در شهر گرگان افزوده شود.

اداره فنی و حرفه‌ای گرگان برای رونق آموزش‌های مهارتی و خودکفا کردن ساکنان محلات حاشیه نشین و سکونتگاه‌های غیررسمی آستین همت بالازد تا با ترویج مهارت برای رفع بخشی از مشکلات و معضلات این مناطق گام بردارد.

سرپرست مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای شهید سلیمانی گرگان با اشاره به اینکه یکی از گروه‌های هدف این مرکز در ارائه آموزش‌، ساکنان مناطق حاشیه‌نشین و سکونتگاه‌های غیررسمی هستند گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۶۷۹ هزار و ۹۷۵ نفر ساعت آموزش مهارتی در مناطق حاشیه‌نشین گرگان ارائه شد.

محمد الازمنی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به ۱۹ گروه هدف ارائه می‌شود، افزود: سربازان، اصناف، دانشجویان، محلات کم برخوردار، زندان‌ها، مراکز جوارکارگاهی، سکونتگاه‌های غیررسمی و حاشیه‌نشین‌ها و معلولان جسمی و حرکتی از جمله گروه‌های هدف در بهره‌مندی از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای هستند.

وی با بیان اینکه در محلات و سکونتگاه‌های غیررسمی و حاشیه‌نشین گرگان مانند اسلام آباد، الغدیر، انجیراب، اوزینه، توشن، قلعه حسن و مرکز شهر بیش از ۳۷ دوره اجرا شده است، تصریح کرد: در این محلات ۴۵۳ نفر برای آموزش شناسایی شدند.

سرپرست مرکز آموزش و فنی و حرفه‌ای شهید سلیمانی گرگان با اشاره به اینکه در منطقه «قلعه حسن» گرگان ۱۴ دوره آموزشی و در «چناران» سه دوره آموزشی برگزار شده است، یادآور شد: تعهد امسال ما در ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، ارائه آموزش به ۹۰۹ هزار و ۷۵۴ نفر ساعت بود که تاکنون ۶۷۹ هزار و ۹۷۵ نفر ساعت آموزش انجام ارائه شده است.

الازمنی گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۶ هزار نفر در گروه‌های مختلف از دوره‌های مهارتی مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای شهید سلیمانی گرگان بهره‌مند شدند.

وی با تأکید بر اینکه گواهینامه‌های مهارتی فنی و حرفه‌ای در ۱۵۰ کشور دنیا معتبر است، اظهار کرد: مربیان ما تلاش خود را برای ارائه آموزش‌های کاربردی لازم به فراگیران به کار می‌گیرند.

به گفته الازمنی بیش از ۹۰ درصد شرکت‌کنندگان دوره‌های فنی و حرفه‌ای برای یادگیری یک مهارت و به منظور جذب در بازار کار و یا ارتقای شغلی به مرکز ما مراجعه می‌کنند.

وی هدف فنی و حرفه‌ای در ارائه آموزش‌های مهارتی را تربیت افراد ماهر دانست و یادآور شد: ارائه آموزش‌های مهارتی به ویژه در مناطق حاشیه‌نشین در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش به‌سزایی دارد.