" عبدالرحمن مرادزاده " روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: این آیین با حضور مدیرکل و کارکنان حفاظت محیط زیست ، کانون خادمان رضوی دفتر بوشهر، فعلان محیط زیست و مستند سازان طبیعت برگزار شد تا افزون بر نیل به اهداف طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت ، رویشگاههای جدید جنگل های مانگرو در سواحل این استان ایجاد شود.
وی افزود:تاکنون پنج هزار اصله نهال حرا در مناطق مختلف استان بوشهر کشت شده است.
مرادزاده یادآورشد: جنگلهای حرا در شهرستانهای " عسلویه " و " دیر" قرار دارند و در سایر شهرستانهای استان بوشهر به صورت دست کاشت توسط محیط زیست ، منابع طبیعی و سازمان های مردم نهاد کاشته شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر ادامه داد: جنگلهای مانگرو از جمله مهمترین اکوسیستم های آبی حایل بین دریا و خشکی هستند که نقش حفاظتی آنها بی نظیر است و در فرایند های بیولوژیکی سواحل مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری نقش بارزی دارند.
وی تصریح کرد: این جنگلها را می توان تالابهای ساحلی پوشیده از درختان و درختچه های گرمسیری مستقر در اراضی بین جزر و مدی در آبهای گرم، حد فاصل میان مدارهای ۳۳ درجه شمالی و ۳۳ درجه جنوبی عرض جغرافیایی تعریف کرد.
مرادزاده گفت: تمامی جنگلهای مانگروی همچنین به واسطه دارا بودن منابع حساس بیوفیزیکی، اهمیت زیستگاهی و پرورشگاهی، تنوع زیستی، غنای جانداران، وجود گونه های در معرض خطر و کمیاب، واقع شدن در آستانه تحمل اکولوژیک شرایط زیست محیطی، حساسیت به آلاینده ها، کندی ترمیم زیست محیطی و مشکلات ناشی از پاکسازی آلاینده ها در ردیف یکی از مهمترین مناطق حساس دریایی ایران قرار دارند و توسعه اقتصادی اجتماعی در اطراف آنها تنها بر پایه رعایت حریم زیست امکان پذیر است.
وی افزود: این اکوسیستم ها نه تنها به عنوان زیستگاههای حساس از نظر اهداف حفاظت از اولویت بیشتری برخوردارند بلکه به دلیل کارکرد و ارزشهای غیر قابل جانشین و اهمیت آنها از نظر زیستگاهی امروزه در کانون توجه کنوانسیون تنوع زیستی نیز واقع شده اند.