به گزارش خبرنگار ایرنا، دور دوم سفر استانی رییس جمهور به زنجان درحالی طی روزهای پایانی هفته جاری انجام می شود که امیدها برای رفع برخی عقب ماندگی ها و گشایش در امور مختلف استان از سوی دولت محرومان افزایش یافته است.
مردم استان زنجان درحالی خود را مهیای استقبال از رییس جمهور مردمی می کنند که علاوه بر نگاه کلی به مسایل استان هر قشر، مطالباتی از دولت سیزدهم دارد و تلاش می کند آنها را به گوش دولتمردان برساند.
در این میان نخبگان، دانشجویان و اساتید دانشگاههای استان زنجان نیز درخواستهایی را برای رفع مشکلات موجود و سوق ایران به سوی قله های پیشرفت و عقب نماندن از قافله رشد و توسعه یافتگی دارند.
شماری از اساتید و دانشجویان زنجانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، استفاده از ظرفیت و توانمندی جوانان نخبه و تحصیل کرده و حمایت مادی و معنوی از آنان، فراهم کردن بستر لازم برای ایجاد انگیزه در دانشجویان برای ادامه تحصیل در کشور و انجام کارهای پژوهشی کاربردی در جهت رفع مشکلات موجود را از مهمترین مطالبات خود در این سفر مطرح کردند.
همچنین آنها بر به کارگیری جوانان تحصیلکرده و نخبه در جایگاههای تصمیم سازی با هدف ارایه راهکارهای حل معضلات، جلوگیری از مهاجرت نخبگان و فراهم کردن زمینه بازگشت نخبگانی که به خارج از کشور مهاجرت کرده اند و جلوگیری از رانت خواری عده ای را از جمله مهمترین مطالبات خود بیان کردند.
علم و دانش نخبگان و اساتید برای رشد و توسعه کشور به کار گرفته شود
کشور که با تحریم های ظالمانه دشمنان در تنگنا قرار گرفته است بیش از هر زمان دیگری به وجود نخبگان نیاز دارد.محمدحسین موسوی دانشجوی تحصیلات تکمیلی در زنجان گفت: هم اکنون کشور بیش از هر زمان دیگری به وجود جوانان نخبه، تحصیل کرده و اساتید دلسوز و باسواد نیاز دارد چراکه به دلیل تحریمهای ظالمانه دشمن شاهد فشارهای اقتصادی هستیم که تنها راه برون رفت از این چالشها استفاده از علم و دانش نخبگان و اساتید است تا با خودکفایی و بی نیازی چرخ اقتصاد کشور با شتابتر از گذشته بچرخد و شاهد رونق اقتصادی و رفع بسیاری از مشکلات دیگر بخشها باشیم.
وی با بیان اینکه جدی گرفته نشدن نقش اساتید و جوانان تحصیلکرده موجب سرخوردگی آنان و خسران کشور میشود، اظهار داشت: استفاده از وجود این قشر می تواند در کمترین زمان و هزینه بسیاری از مسایل را رفع کند.
موسوی یادآور شد: حمایت نشدن دانشجویان چه به لحاظ مادی و چه به لحاظ معنوی موجب دلسردی و بی رغبتی آنان برای ادامه تحصیل می شود درحالیکه آموزش عالی کشور برای تحصیل جوانان هزینه صرف کرده است و باید در مدارج بالاتر بتواند از علم و دانش آنها برای رشد و پیشرفت کشور بهره مند شود.
برخورد قاطع دولت با شکاف طبقاتی و رانت خواری مطالبه نخبگان
آرزو مقدم دیگر دانشجوی زنجانی، یکی از دغدغه های جدی دانشجویان را جدی گرفته نشدن تحصیل آنها از سوی مسوولان به خصوص تصمیم گیران دانست و گفت: علم آموزی زمانی ارزش می یابد که بتوان از آن در گره گشایی امور و بهبود وضعیت زندگی افراد جامعه استفاده کرد، زمانیکه این امر جدی گرفته نشود هیچ جوانی وقت خود را صرف درس خواندن در مدارج بالاتر نمی کند و نه تنها مشکلات کشور حل نمی شود بلکه روز به روز بر حجم مسایل و معضلات نیز افزوده می شود.
شکاف طبقاتی و رانت خواری، قشر تحصیلکرده و نخبه را که عمر خود را صرف دانش اندوزی کرده اند، دلسرد میکند.وی علت اصلی مهاجرت نخبگان و اساتید را فقدان حمایت مالی و تسهیلگری در امور آنان بیان کرد و یادآور شد: کشورهای پیشرفته از وجود تحصیلکردگان خود و دیگر کشورها استفاده و با اندکی توجه و تامین مالی، نخبگان را به سوی خود جلب و از آنان به بهترین نحو ممکن برای ارتقای سطح زندگی مردم جامعه استفاده می کنند.
مقدم همچنین با بیان اینکه شکاف عمیق طبقاتی که ناشی از برخی رانت خواری ها و بهره مندیهای به ناحق است موجب بی انگیزگی و دلسردی نخبگان و اساتیدی می شود که بهترین سالهای عمر خود را صرف کسب علم و دانش کرده اند، ادامه داد: از دولتمردان می خواهیم به جد در این خصوص ورود پیدا کرده و دست سودجویان را از بیت المال کوتاه کنند.
حمایت از اساتید و نخبگان موجب بهره مندی کل کشور از آنها می شود
یکی از اساتید دانشگاه زنجان نیز با بیان اینکه مسایل مالی مشکل اغلب دانشجویان و نخبگان است و آنها را از ادامه مسیر باز می دارد و یا به فکر مهاجرت می اندازد، گفت: دولتمردان با اندکی توجه و حمایت از این قشر می توانند از آنها به نفع کشور استفاده کنند.
علیرضا قوچانی گفت: حمایت از اساتید و نخبگان می تواند آنها را از دغدغه اشتغال، مسکن و معیشت فارغ کند و به سمت رفع مسایل کلان کشور سوق دهد،.
وی اظهار داشت: امنیت شغلی و فراهم بودن بستر مطالبه گری و مشارکت سیاسی برای دانشجویان به یقین می تواند موجب تلاش بیشتر مسوولان برای رفع مشکلات مردم و حرکت دادن آنها به سوی آرمانهای انقلاب باشد که یکی از خواسته های رهبر معظم انقلاب از دانشجویان و اساتید است.
تکمیل و تامین زیرساخت های علمی و تحقیقاتی در استان
رییس دانشگاه زنجان در این خصوص، گفت: امروزه تامین زیرساخت های علمی برای انجام تحقیقات و پژوهش های دانشجویان،نخبگان و اساتید بسیار ضروری است و یکی از مطالبات دانشگاهیان از رییس جمهور در این سفر همین موضوع خواهد بود.
جواد بازرگان گفت: خوشبختانه با حمایت های صورت گرفته سکوی ابری هوش مصنوعی در دانشگاه زنجان راه اندازی شده که یکی از مطالبات دانشجویان و پژوهشگران استان بود.
وی افزود: برای راه اندازی این سیستم که در دور دوم سفر استانی رییس جمهور به زنجان افتتاح خواهد شد، حدود ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار صرف شده است.
استفاده از سکوی ابری هوش مصنوعی مستقر در دانشگاه زنجان برای عموم کاربران آزاد و برای اساتید و دانشجویان رایگان است.جواد بازرگان افزود: با توجه به پیشرفت تکنولوژی و افزایش حجم محاسبات، که توسط سیستمها و کامپیوترهای شخصی امکانپذیر نیست و یا به مدت زمان زیادی نیاز دارد، سکوی ابری هوش مصنوعی که توان پردازش و محاسبات بالایی دارد، در واحد انفورماتیک این دانشگاه مستقر شد تا نیاز کاربران به حجم بالای پردازشها را رفع کند.
وی یادآور شد: اساتید و دانشجویان می توانند به طور رایگان از این ابر سیستم برای تحقیقات و پروژههای قوی که به محاسبات وسیع علمی نیاز دارد در جهت رشد و توسعه هرچه بیشتر استان استفاده کنند.
بازرگان اظهار داشت: این سکوی ابری هوش مصنوعی شامل سخت افزار و سرورهایی است که در واحد انفورماتیک دانشگاه زنجان مستقر شده است اما تمام دانشجویان و اساتید و هر متقاضی دیگری از سطح کشور که نیاز به استفاده از این سیستم را دارد می تواند درخواست خود را در فضای ابری آن وارد و طی فرایندی از ظرفیت سیستم استفاده کند.
به گزارش ایرنا، دور اول سفر رئیس جمهور به استان زنجان در آبانماه ۱۴۰۰ حدود ۹۰ توافق و مصوبه به دنبال داشت که ماهیت آنها عمدتا عمرانی، سرمایه گذاری و پرداخت تسهیلات بود.
در دور اول سفر رئیس جمهور به استان ۴۰ هزار میلیارد ریال و با اعتبارات متمم مجموعا ۷۰ هزار میلیارد ریال برای استان مصوب شد که ۹۰ درصد تعهدات دولت در استان محقق شد.
به گفته محسن افشارچی استاندار زنجان دور اول سفرهای استانی بر مبنای پروژه محوری بود و دور دوم سفر رییس جمهور به استان ها برنامه محور است و در این خصوص برنامه های مختلفی برای
افتتاح پروژه ها در نظر گرفته شده و تا کنون میزان اعتبارات برای دور دوم سفر ۹۰ هزار میلیارد ریال برآورد شده است.
در دور دوم سفر رییس جمهور به استان زنجان یک هزار و ۹۵ پروژه و پنج هزار و ۸۵۷ واحد مسکونی( نهضت ملی،حمایتی و ...) جمعا به ارزش ۳۰۰ هزار میلیارد ریال افتتاح می شود.
مهمترین این پروژه ها احیا و افتتاح هشت واحد صنعتی وتولیدی بزرگ استان شامل آندیا فولاد، فولاد آسین ابهر، شیشه زنگان و سرجین بافت به ارزش ۴۹ هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال، افتتاح پنج هزار و ۸۶۷ واحد مسکونی با ۲۳ هزار و ۳۲۰ میلیارد ریال اعتبار و ۳۱ پروژه آموزشی، فرهنگی و ورزشی با ۲ هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال اعتبار است.