تهران- ایرنا- یادداشت سام قریبیان برای «گیج‌گاه»، راه یافتن «سامپو» به بلغارستان، پایان فیلمبرداری «عرق یونجه» و ارایه «دوروز دیرتر» به هیئت انتخاب چهل و دومین جشنواره فیلم فجر از خبرهای سینمایی امروز هستند.

به گزارش ایرنا، اکران مردمی فیلم سینمایی «گیج‌گاه» به کارگردانی عادل تبریزی شامگاه دهم دی‌ماه در سینما آفریقا تهران برگزار شد و تبریزی این مراسم را به فرامرز قریبیان بازیگر پیشکسوت سینمای ایران تقدیم کرد. سام قریبیان فرزند فرامرز قریبیان و نویسنده، بازیگر و کارگردان که از مدعوین این اکران بود، پس از تماشای فیلم «گیج گاه»، یادداشتی برای کارگردان این اثر منتشر کرد.

متن این یادداشت به شرح ذیل است: برای عادل تبریزی و فیلمش «گیج‌گاه»: «از حدود پنج سال پیش در جریان ساخت فیلم گیج‌گاه ساخته عادل تبریزی بودم و به خودش هم می‌گفتم می‌خواهم فیلمش را ببینم. فیلمی که به گفته خودش هشت سال برای آن مرارت‌ها کشیده و با عشقی وسواس گونه که از تک تک جزئیات پلان‌های فیلمش تا انتخاب هر پوستر فیلمی که در بک گراند است، مشهود است آن‌ را کارگردانی کرده است.

فیلمی که کارگردانش سلیقه مشخص خودش را دارد و می‌داند چه می‌خواهد. از بازی بازیگرانش تا قاب بندی‌های درجه یک کوهیار کلاری و صداگذاری خانزادی و یزدی تا موسیقی آزادی همه حساب شده و در راستای خود فیلم است. فیلمی که از دل خود سینما آمده و بسیار زیبا، درست و هدفمند ساخته شده است.

برخلاف آن چیزی که بعضی‌ها می‌گویند و فکر می‌کنند، فیلم نوستالژی بازی و نگاه حسرت بار به گذشته ندارد فیلمی است که با اوماژ و ادای دین به سینمای قهرمان محور دهه ۶۰ و ۷۰ سینمای ایران و همراه با اشاراتی به سینمای مخاطب‌پسند قبل از انقلاب مانند «کوچه مردها» و «سلطان قلب‌ها» داستان خاص خودش را جلو می‌برد. در عین اینکه یک یادآوری و یادگاری است برای امروزیان، همزمان ادای احترامی است به بازیگران قدیمی از بخشی تجدد، نرسی ... و جلال گرفته تا فردین، قریبیان و هاشم پور.

حامد بهداد و باران کوثری متفاوتی دارد. بهرنگ علویش عالی است و حضور اساتید هاشم پور، حسن رضایی و مرحومان طوفان و حسین ملکی سر ذوقمان می‌آورد.

عادل تبریزی فیلم را به سختی ساخته و به سختی اکران کرده و برایش زحمت می‌کشد. او باید باز فیلم بسازد و قطعا فیلم بعدیش با عشق و وسواس و سلیقه‌ای که در سینما دارد قدمی رو به جلو خواهد بود.»

فیلم سینمایی «گیج‌گاه» به کارگردانی عادل تبریزی و تهیه‌کنندگی حنیف سروری و میرولی‌اله مدنی توسط پخش بهمن سبز در سینماهای سراسر کشور در حال اکران است.

راه یافتن «سامپو» به بلغارستان

فیلم کوتاه «سامپو» به کارگردانی مرضیه ریاحی، تهیه‌کنندگی حسین کاکاوند و نویسندگی مرجان ریاحی به نمایندگی از ایران به شانزدهمین جشنواره فیلم خاورمیانه و شمال آفریقا صوفیه موسوم به «منار» بلغارستان راه یافت.

جشنواره «منار» از سال ۲۰۰۹ در شهر صوفیه پایتخت بلغارستان آغاز به کار کرد و هر ساله بهترین آثار سینمایی، مستند و کوتاه را از کشورهای خاورمیانه، آسیای میانه و شمال آفریقا به نمایش می‌گذارد. این جشنواره به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی منطقه بالکان شناخته می‌شود.

شانزدهمین جشنواره فیلم خاورمیانه و شمال آفریقا صوفیه «منار» از ۱۲ تا ۲۸ ژانویه در بلغارستان برگزار می‌شود.

لیندا کیانی، مریم بوبانی، هیلدا کردبچه و حنان عزیزی از عوامل این فیلم هستند.

عوامل «سامپو» عبارتند از: مدیر فیلمبرداری: مسعود امینی‌تیرانی، مدیر صدابرداری: سامان شهامت، تدوین: هانی سلمانی، طراح صحنه: فائزه محمدی، طراح لباس: لیلا طاهری، دستیار کارگردان و برنامه‌ریز: سعید آهنج، مدیر تولید: هومن محمودی، گریم: هانیه الوند، منشی صحنه: شیدا شعبانی، عکاس صحنه: مهسا عباسی، اصلاح نور و رنگ: سامان مجدوفایی، جلوه‌های ویژه: علیرضا قادری اقدم، طراحی و صداگذاری: سامان شهامت، صدابردار: جابر انصاریان، فیلمبردار پشت صحنه: مصطفی امامی، عکاس پوستر: فتاح ذی نوری، طراح پوستر: علیرضا ربیع‌مقدم، طراح لوگو: علیرضا قادری اقدم، گروه فیلمبرداری: مهدی حسینی، احسان نادری، حسین باباخانی، علی فتحی.

مسئول هماهنگی: عباس سمائی، امیرحسین بغدادی، جانشین تهیه‌کننده: محمود سمائی، جانشین مدیر تولید: حمید مرادخانی، مدیر تدارکات: فرهاد غلام‌زاده، دستیاران صحنه: امیرحسین محمدیاری، آیدا چرخیان، آرمیتا فرج الهی، دستیار صدا: حسین داغلانی، دستیار دوم کارگردان: مبینا بنکار، ترجمه انگلیسی برای زیرنویس: بونا الخاص، تجهیزات فنی: رضا حماسی – اپیک، تدارکات: مجتبی خوش افکار، تهیه‌غذا: رستوران بهار - ابراهیم خانجانی، خدمات: امید جمشیدی، حمل و نقل: علیرضا نیستانی نایینی، ابوالفضل نظرک، آرش احمدنژاد، بهرام خسروی، صمد اسدالهی سیس، ابراهیم پارسانژاد، محصول کاکو فیلم از دیگر عوامل این فیلم هستند.

«عرق یونجه» آماده نمایش و پخش جهانی شد

فیلم کوتاه «عرق یونجه» به نویسندگی و کارگردانی مهیار قزل سوفلو، پس از اتمام فیلمبرداری در دهستان جاسب دلیجان در استان مرکزی و طی مراحل فنی، آماده نمایش و پخش جهانی شد.

مهیار قزل سوفلو، دانش‌آموخته رشته رسانه است. قزل سوفلو، علاوه بر کارگردانی فیلم‌های کوتاه، تجربه بازیگری تئاتر و فیلمنامه‌نویسی آثار کوتاه و بلندی مثل «سوفیِ کوچک»، «اکوسیستم»، «راهزن»، «افسانه عروس بور»، «میکی‌موس» و...، را در کارنامه دارد.

«عرق یونجه»، داستان دختری نوجوان به نام نبات را در سفری با پدرش روایت می‌کند. پدر، در گرمای جاده خلوت، تشنگی نبات را با عرقِ یونجه برطرف می‌کند تا او گرسنه شود!

عماد بیات و غزل شعبانی، بازیگران این فیلم کوتاه هستند و پخش بین‌الملل اثر با کمپانی مستقل مورچه، به مدیریت حسن نجم‌آبادی است.

عوامل «عرق یونجه» عبارتند از: مجری طرح: آموزشگاه آزاد سینمایی هشت میلی‌متری، مدیر فیلمبرداری: کیوان شعبانی، تدوین: مرجان طبسی، موسیقی: مهدی نادری، صدابردار: هادی بهشتی زاده، طراحی و ترکیب صدا: محمد حسین ابراهیمی، اصلاح رنگ و نور و جلوه‌های ویژه: مهران جبلی، طراح صحنه و لباس: سیدمهدی موسوی تبار، منشی صحنه: نجمه بقولی، دستیار و برنامه‌ریز: احسان موسویان، طراح و مجری گریم: مهرنوش سلیمی، عکاس: مژگان اصفهانیان، پوستر: سیدمهدی موسوی‌تبار و مشاور رسانه‌ای: علی کشاورز.

«دوروز دیرتر» به هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر رسید

فیلم سینمایی «دوروز دیرتر» ششمین ساخته اصغر نعیمی در مقام کارگردان یک طنز اجتماعی است و روایتگر قصه زندگی زوج جوانی است که تصمیم به مهاجرت از کشور دارند و در این مسیر اتفاقاتی برایشان رخ می‌دهد که با پایان مراحل فنی و جلوه‌های ویژه رایانه‌ای به هیئت انتخاب چهل و دومین جشنواره فیلم فجر برای حضور در بخش مسابقه سودای سیمرغ ارائه شد.

تهیه‌کنندگی این فیلم را محسن شیرازی برعهده دارد. سینا مهراد، پردیس احمدیه، فرهاد آییش، گوهر خیراندیش، کمند امیرسلیمانی، سیدجواد یحیوی، سیاوش چراغی‌پور، محمد فیلی و علیرضا داوودنژاد در این اثر سینمایی به ایفای نقش پرداخته‌اند.

«دوروز دیرتر» نخستین محصول مشترک بنیاد سینمایی فارابی، بنیاد فرهنگی روایت فتح و موسسه فرهنگی تبلیغاتی بهمن سبز در سال ۱۴۰۲ است. فیلمنامه این فیلم را رضا مقصودی و حمید اکبری خامنه نوشتند.