تهران- ایرنا- دوازدهمین رویداد گفت‌وگوهای دانشگاه صنعتی امیرکبیر با موضوع بررسی مشکلات و مسائل صنعت نساجی با حضور دانش‌آموخته این دانشگاه و فعال در این صنعت برگزار شد.

به گزارش گروه علم وآموزش ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دوازدهمین رویداد گفت‌وگوهای دانشگاه صنعتی امیرکبیر یا/ AUTTALK به همت اداره انجمن‌های علمی و با همکاری انجمن علمی دانشکده مهندسی در سالن اجتماعات مرکزی این دانشگاه برگزار شد.

رضا حمیدی دانش‌آموخته دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این نشست ایجاد بانک صنعت نساجی ایران را ضروری دانست و گفت: تمامی نیازمندی‌های کشور در زمینه تولیدات نساجی، رشته‌های این حوزه، میزان محصولات وارداتی قاچاق و غیر قاچاق از مرزهای رسمی و غیر رسمی، تعیین میزان واقعی کمبودها و مازاد تولید از مواردی است که اطلاعات آنها باید در این بانک بارگذاری شود.


وی افزود: در برخی زمینه‌ها کمبودهایی داریم و در برخی موارد تولیدات صنعت نساجی کمتر از نیازها است. در برخی زمینه‌ها مازاد داریم که نمونه آن فرش ماشینی است. دانشگاه‌ها باید به گونه‌ای زمینه سازی کنند که انگیزه در سرمایه گذاران ایجاد شود تا آنها به سمت توسعه صنعت نساجی بیشتر تمایل یابند.

موسس چرم مشهد تاکید کرد: انجمن نساجی برای گسترش صادرات می تواند پیشنهادهای خوبی به مقامات ارسال کند. علاوه بر آن انجام نظرسنجی‌های ادواری از صنعت نساجی کشور درباره کمیت و کیفیت تولیدات نیز بسیار مهم است. ماموریت دانشگاه تربیت نیروی متخصص برای صنعت نساجی است ولی هنوز مطمئن نیستیم در مسیر نیازها از این نیروهای متخصص استفاده می شود.

حمیدی برگزاری دوره‌های بازآموزی برای فارغ التحصیلان را ضروری دانست و ادامه داد: در علوم مختلف تا چهار ماه یک بار دوره‌های بازآموزی برگزار می شود و در صنعت نساجی نیز نیاز به برگزاری این دوره های بازآموزی است. توجه به آموزش بر اساس نوآوری‌ها و فناوری‌ها و توجه بیشتر به رشد بهره وری از دیگر نیازهای این صنعت هست. بهره وری بیشتر کار کردن نیست بلکه صحیح کار کردن است. با صحیح کار کردن بیشتر کار کنیم.

وی همچنین توجه ویژه به ضایعات را ضروری دانست گفت: در دنیا، استفاده از ضایعات یک علم است. اینکه چرا ضایعات ایجاد می شود، در چه حدی مجاز به تولید ضایعات هستیم و استاندارد آنها چیست باید مشخص باشد و فارغ‌التحصیلان باید بدانند چه میزان پنبه چه میزان نخ تولید می شود و دانشگاه‌ باید کمک کند تا این استاندارد ها تدوین شود و فارغ‌التحصیلان قادر به استفاده از این استاندارد ها باشند.

دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر به برنامه ریزی برای استحصال ضایعات صنعت پوشاک اشاره کرد و گفت: به تازگی در انگلیس گروهی حرکت جدیدی را در زمینه تولید محصول جدید از ضایعات شروع کردند. این اقدام به این معنا است که به جای استفاده از پشم نو، پنبه، کتان نو، ضایعات دورریز با دانش خاصی مورد استفاده قرار می گیرد.

حمیدی با تاکید بر تلاش‌های صورت گرفته برای گسترش حلقه آخر صنعت یعنی صنعت پوشاک، خاطرنشان کرد: در گذشته دانشگاه با صنعت پوشاک بیگانه بود؛ ولی بعدها اقدامات خوبی برای توسعه این صنعت اجرا شد و هر چه این اقدامات توسعه یابد به توسعه حوزه‌های دیگر می شود.

وی پیشرفت رنگ رزی، ریسندگی، پارچه بافی را حاصل پیشرفت صنعت پوشاک عنوان کرد و یادآور شد: بیشتر کشورهای پیشرفته دنیا از صنعت پوشاک شروع کردند؛ مانند انگلیس، آلمان، اسپانیا و ژاپن. این کشورها به تدریج که پیشرفت کردند، این صنعت را به کشورهای دیگر تحویل دادند و خودشان به سمت توسعه صنایع با فناوری پیشرفته و دانش بنیان‌تر حرکت کردند.

دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر خطاب به دانشجویان با بیان اینکه چندین توصیه برای شما دارم، گفت: اعتقاد به توانمندی خود داشته باشید. شما حتی اگر می خواهید به خارج از کشور بروید یاس نداشته باشید.

حمیدی توجه به کیفیت در انجام هر کاری، توجه به رشد بهره وری، توجه به صرفه جویی، اهمیت دادن به مشورت با افراد خردمند، را از دیگر توصیه‌ها به دانشجویان عنوان کرد و افزود: تصور اینکه دانشکده چه کار کند تا دانشجویان افراد مفیدتری شوند، کافی نیست بلکه دانشجو باید بداند چکار کند تا از این مسیر فرد توانمندی خارج شود. استاد به دانشجو می آموزاند که فرد توانمندی شود ولی جای دانشجو نمی تواند فعالیت کند.

وی با تاکید براینکه دانشجویان برای کارهایی که انجام می دهند، استاندارد تعریف کنند، اظهار داشت: دانشجوی رشته نساجی باید به عنوان مهندس نساج یک آچار به دست باشد. همچنین مقداری آگاهی از موارد فنی دستگاه‌ها و سیستم مفید است چون برای اداره درست کارخانه موثر است.

موسس چرم مشهد به برخی از تصورات درباره عقب ماندگی کشور بنگلادش اشاره و خاطرنشان کرد: امروز این کشور تبدیل به کشور اول صادرات پوشاک جهان شده است.