گرگان- ایرنا- مطالبات زنان و دختران گلستانی در پایان «کنگره بانوان تاثیرگذار» موجب شد استاندار گلستان با وجود اعلام قبلی مبنی بر ضرورت حضور در جلسه مهم دیگر، یک ساعت پس از اتمام مراسم، پای درد دل بانوان بنشیند و برای حل آنان چاره‌اندیشی کند.

به گزارش ایرنا، سالروز ولادت حضرت زهرا (س) و روز مادر بهانه‌ای شد تا زنان سرزمین رنگین‌کمان اقوام روز چهارشنبه در دومین کنگره بانوان اثرگذار گلستان گرد هم بیایند و ضمن آشنایی با نمونه‌های موفق بانوان، سیره فاطمی را بدرقه زندگی‌شان کنند.

بانوان گلستانی از ساعات آغازین مراسم در محل حضور داشتند. حضور به موقع و برنامه‌ریزی درست یکی از خصوصیات همیشگی بانوان است چرا که همه روزه باید وقت خود را برای انجام دقیق وظایف محوله در محیط خانه و محل کار سپری کنند برای همین بانوان در بسیاری از دستگاه‌های اجرایی، نبض تپنده آن اداره هستند.

در ورودی سالن دومین کنگره زنان تأثیرگذار گلستان، غرفه‌ای از تولیدات و دستاوردهای بانوان موفق در حوزه‌های مختلف علمی، صنایع دستی، فرهنگی و اجتماعی برپا شده و جمعی از بانوان کارآفرین، مخترع و نخبه استانی، موفقیت‌ها و تولیدات خود را به نمایش گذاشتند.

از اینکه بانوان سرزمینم مجال مناسبی برای ارائه این توانمندی‌ها دارند افتخار می‌کنم و کنجکاو بودم دیدگاه استاندار و مدعوین هم را هم راجع به این تولیدات افتخارآفرین بدانم.

در کنگره‌ای که با هدف اعتلای نقش زن، معرفی زنان نخبه و توسعه فرآیند گفتمان صحیح در زمینه زن و خانواده به منظور شناسایی زنان تاثیرگذار جامعه برگزار شد ارائه چنین دستاوردهایی دور از انتظار نبود.

آزاده رجبی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گلستان در شروع مراسم به تشریح ابعاد مختلف کنگره زنان تأثیرگذار استان پرداخت و گفت گلستان در دور اول نیز در برگزاری این کنگره پیشتاز بود.

مهمان ویژه این کنگره استاندار گلستان بود. وی در شروع سخنانش از جایگاه ویژه زنان گفت و به اقدامات و پیشتازی زنان در طول تاریخ به ویژه پس از اسلام اشاره کرد.

علی محمد زنگانه از زنان نخبه، کارآفرین، کنشگران و فعالان اجتماعی خواست در کنار مطالبه‌گری از تکلیف رهبر معظم انقلاب برای جهاد تبیین غافل نشوند.

وی همچنین در این مراسم گریزی به اقدامات تحولی دولت سیزدهم در استان گلستان زد و به تشریح مصوبات دور اول و دوم سفر رییس جمهور به گلستان پرداخت.

سخنرانی استاندار گلستان به انتها رسیده بود که سه نفر از بانوان از وی خواستند یک نشست هم‌اندیشی با بانوان بگذارد و از نزدیک و در یک گفتگوی بی‌واسطه، پای درد و دل و مطالبات بانوان نخبه و اثرگذار استان بنشیند که استاندار هم بلافاصله با این درخواست موافقت کرد.

در این کنگره از اطلس زنان و خانواده استانداری گلستان رونمایی شد. به گفته مسئولان این اطلس ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها و منابع آماری متعدد در حوزه زنان و خانواده استان گلستان را خود جای داده است.

بنا به گفته آزاده رجبی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گلستان تاکنون برای شرکت در دومین کنگره بانوان تاثیرگذار استان، ۶۴۲ نفر ثبت نام کردند و با توجه به استقبال پرشور بانوان گلستانی، روند ثبت‌نام همچنان ادامه دارد. پس از اتمام ثبت‌نام و انجام داوری‌ها در سه مرحله، بانوان اثرگذار استان معرفی می‌شوند.

کنگره زنان تأثیرگذار استان گلستان با معرفی زنان تاثیرگذار در هشت عرصه علمی، پژوهشی و فناوری، سیاستگذاری و حکمرانی، گفتمان‌سازی و رسانه، فعالیت‌های اجتماعی، اقتصاد و کارآفرینی، تعلیم و تربیت، فرهنگ و هنر به کار خود پایان می‌دهد.

در این مراسم با توجه به تقارن سالروز شهادت سردار شهید سلیمانی با سالروز ولادت حضرت زهرا(س) سه بانوی گلستانی به عنوان بانوی مقاومت معرفی و از آنان تجلیل شد.

سردار شهید قاسم سلیمانی الگوی تمام عیار از مکتب مجاهدت، مقاومت، ایثار، شهامت و مردانگی بوده و بانوان گلستانی در این کنگره با یکدیگر هم‌قسم شدند قاسم‌پرور باشند و با تربیت فرزندان صالح، ادامه‌دهنده راه حاج قاسم باشند.

خدیجه خراسانی بانوی شاخص رزمنده، ایثارگر و امدادرسان هشت سال دفاع مقدس یکی از بانوان گلستانی بود که به عنوان بانوی مقاومت معرفی شدند.

از حاشیه‌های شیرین این کنگره، تجلیل ویژه استاندار گلستان از این بانوی رزمنده بود از آنجا که خانم خراسانی به دلیل کهولت سن و کسالت جسمانی قادر به حضور بر روی جایگاه نبود استاندار گلستان به حضور این بانوی گلستانی رفت و لوح تقدیر را تقدیم این بانوی مقاومت کرد.

در این مراسم همچنین «فاطمه چاووشی» همسر شهید مدافع حرم مصطفی خوش‌محمدی و «فرشته قربانی» فرزند و همسر شهید و دختر شهیده حادثه منا به‌عنوان بانوی مقاومت و نماد اسوه و ایثار معرفی شده و از آنها تجلیل به عمل آمد.

حضور همسر مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گلستان از دیگر حاشیه‌های دومین کنگره بانوان تأثیرگذار استان گلستان بود که از او به واسطه همراهی و کمک به همسر در مدیریت امور خانه و محل کار قدردانی شد.

استاندار گلستان در حاشیه این مراسم در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار جمهوری اسلامی اظهار کرد: گرچه در کنگره بانوان تأثیرگذار تنها از تعدادی از بانوان تجلیل می‌شود اما این به معنای نادیده گرفتن تلاش‌ها و اقدامات شاخص سایر بانوان نخبه و اثرگذار نیست.

علی‌محمد زنگانه با اشاره به اینکه نیمی از جمعیت استان گلستان را بانوان تشکیل می‌دهند، افزود: در مصوبات دور اول و دوم سفر رییس جمهور به گلستان افق‌های خوبی را ترسیم کرده بودیم اما زیرساخت‌های ضعیف استان در حوزه‌های مختلف و پروژه‌های نیمه‌تمام استان موجب شد در سفر هیأت دولت به استان به ویژه در دور دوم بیشتر به رفع مشکلات و عقب‌ماندگی‌های زیرساختی استان بپردازیم.

وی از ایجاد پارک تخصصی بانوان و مجتمع‌های فرهنگی و تفریحی ویژه بانوان در نقاط مختلف گلستان خبر داد و گفت: معمولا ایجاد پارک بانوان بر عهده شهرداری‌ها است و ما در راستای خدمت‌رسانی بهتر این نهاد به بانوان، برای ارتقای نظام درآمدی شهرداری‌ها گام برداشتیم.

استاندار گلستان با اشاره به اینکه فرمانداران موظف شدند فضاهایی را برای ورزش به طور اختصاصی در اختیار بانوان قرار دهند، تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات خوب در حوزه زنان، رونمایی از اطلس زنان و خانواده گلستان است.

زنگانه با اشاره به اینکه در حوزه تقویت نظام خانواده و جوانی جمعیت اقدامات مختلفی در استان گلستان در دستور کار قرار گرفته است، ابراز امیدواری کرد؛ با مشارکت بانوان گلستانی گام‌های بهتری برای رفع مطالبات و دغدغه‌های این قشر برداشته شود.

مراسم به آخر رسید اما مطالبات بانوان هنوز ادامه داشت و این مسأله باعث شد استاندار گلستان یک ساعت پای مطالبات و صحبت‌های بانوان تاثیرگذار استان بنشیند و پس از آن هم از دستاوردهای آنان، در غرفه‌ها بازدید کند.

بی‌اغراق می‌توان گفت ثانیه‌هایی که استاندار گلستان در این مراسم برای شنیدن دغدغه‌های بانوان تاثیرگذار جامعه سپری کرد نه تنها به هدر نرفته بلکه گام‌های بانوان را برای قدم گذاشتن در مسیر موفقیت استوارتر کرده است.