دزفول – ایرنا - رییس پلیس راهور دزفول با بیان اینکه طبق قانون، رانندگی با وسیله نقلیه فاقد برگ معاینه فنی معتبر ممنوع است گفت: طرح برخورد با خودروها و موتورسیکلت‌های دارای نقص و فاقد معاینه فنی با توجه به تکالیف قانونی در این شهرستان آغاز شد.

به گزارش ایرنا به نقل از مرکز خبرپلیس، سرهنگ محمد تدین پور روز سه شنبه بیان کرد: دارندگان وسایل نقلیه بر اساس قانون مکلف هستند با مراجعه به مرکزهای معاینه فنی مجاز پس از بررسی وضعیت فنی وسیله نقلیه و کسب شرایط لازم برگ یا برچسب معاینه را دریافت و بر روی شیشه جلوی خودرو نصب کند.

وی ادامه داد: مدت اعتبار و مشخصات وسیله نقلیه بر روی گواهی تاییدیه مرکز معانیه فنی درج می‌شود و رانندگان وسیله نقلیه باید این برچسب را بر سطـح درونی قسـمت بالای سمت راست شیشه جلو و یا بر روی پلاک وسیله نقلیه، برحسـب اعلام مراجـع مربوط، نصـب یـا قرار دهد به طوری که این برچسب برای ماموران راهنمایی و رانندگی و پلیس قابل دیدن باشد.

رییس پلیس راهور دزفول افزود: مالک خودرو همچنین مکلف است در صورت بروز نقص فنی در خودروی خود در طول مدتی که برچسب یا برگ معاینه فنی معتبر دارد، نخستین فرصت نسبت به رفع نقص خودروی خود اقدام کند.

وی با اشاره به دوره‌های معاینه فنی انواع خودروها گفت: انواع وسایل نقلیه عمومی مسافربری و باربری و همچنین وسایل نقلیه متعلق به دولت، نهادهای عمومی غیردولتی مانند شهرداری‌ها، نیروهای نظامی و انتظامی در فاصله‌های سه ماهه یا بیشتر و برای سایر وسایل نقلیه از جمله موتورسیکلت‌ها، این دوره معاینه فنی در فاصله‌ شش ماهه یا بیشتر است.

رئیس پلیس راهور دزفول تاکید کرد: خودروهای نو تا چهار سال پس از تولید، نیاز به دریافت برچسب یا برگ معاینه فنی ندارند.

وی تصریح کرد: طبق قانون در مواردی که حرکت وسیله نقلیه در راه‌های عمومی طبق نظر کارشناس راهنمایی و رانندگی یا پلیس راه به علت معایب و نواقص فنی، خطرناک تشخیص داده شود ضمن اعمال قانون، پلاک آن اخذ، و با نصب پلاک تعمیری به تعمیرگاه اعزام می ‌شود و پس از رفع عیب و نقص فنی، مالک و یا نماینده قانونی وی برای پس گرفتن پلاک به راهنمایی و رانندگی محل باید مراجعه کنند.

به گزارش ایرنا، شهرستان دزفول دارای دو مرکز معاینه فنی مجاز به آدرس‌های، مرکز شماره ۱ معاینه فنی روناش جنب ترمینال بزرگ دزفول و مرکز شماره ۲ معاینه فنی چهار خرداد مقابل گلزار شهید آباد است.

ستاد کاهش آلودگی هوا جهت ایجاد حساسیت در میان مردم ، از سال ۱۳۷۴ روز ۲۹ دی ‌ماه را به عنوان روز ملی هوای پاک نامگذاری کرد.