تهران- ایرنا- میزان بارش‌های از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر) تا ۸ دی ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد کاهش داشته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، وضعیت بارش‌ها در کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ماه ۱۴۰۲) تا کنون بسیار نامطلوب بوده و پیش‌بینی از پاییز پر بارش محقق نشد. این شرایط در روزهای نخست زمستان نیز تداوم داشته و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که زمستان امسال روند میزان بارش‌ها کاهشی خواهد بود.

کاهش بارش‌ها در کشور سبب کاهش حجم آب‌های سطحی خواهد شد و تأمین آب را بیشتر به سمت استفاده از سفره‌های زیرزمینی هدایت خواهد کرد. استفاده از آب‌های زیرزمینی نیز موجب افزایش فرونشست خواهد شد.

چندی پیش فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب به خبرنگار ایرنا گفته بود که سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب از آب تجدیدپذیر کشور به مصرف می‌رسد.

تازه‌ترین آمار مرکز اطلاعات و داده‌های آب کشور هم بیانگر آن است که میزان بارش‌های از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر) تا هشتم آبان در حالی به ۴۶.۲ میلیمتر رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش ۱۵ درصدی یافته است.

میزان بارش‌های همین بازه زمان در سال گذشته ۵۴.۱ میلیمتر بوده است. مجموع بارش‌های امسال کشور در هم‌سنجی با دوره بلندمدت ۵۵ساله که ۷۰.۶ میلیمتر بارش داشته‌ایم ۳۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

کاهش ۵۳ درصدی بارش‌های تهران

میزان بارش‌ها در تهران درعین‌حال در مقایسه با کل کشور از وضعیت بدتری برخوردار شده و همین امر بر روی مخازن سدهای تهران به‌خصوص سدهای شرق تهران اثرگذار باشد.

بارش‌های از ابتدای سال آبی جاری تا هشت دی در حالی به ۳۹.۵ میلیمتر رسیده که در دوره بلندمدت این میزان ۸۴ میلیمتر بوده و کاهش ۵۳ درصدی را رقم زده است.

سال گذشته هم میزان بارش‌های تهران ۴۲.۴ میلیمتر بوده که بارش‌های امسال آن ۹ درصد کاهش دارد.

سحر تاج‌بخش رئیس سازمان هواشناسی امروز خاطرنشان‌کردن: شرایط اقلیمی کشور مساعد نیست، منابع زیست‌محیطی و تالاب‌های فصلی در حال خشک‌شدن هستند و کمبود بارش هم رخ‌داده است که با ادامه این روند رودخانه‌های دائمی کشور نیز به سمت خشک‌شدن می‌رود.