تهران - ایرنا - معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه روز سه شنبه طی دیداری در مورد توسعه همکاری‌ها در زمینه دیپلماسی مهارت  گفت وگو کردند.

به گزارش ایرنا، ضرورت برنامه‌ریزی برای امضاء تفاهمنامه همکاری درخصوص ارائه آموزش‌های مهارتی و صدور خدمات به سایر کشورها بر اساس نیازسنجی‌ها، از مهمترین محورهای این دیدار بود.

مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در این دیدار با تبیین رویکرد دولت برای گسترش همکاری‌های دوجانبه با کشورهای مختلف از جمله کشورهای همسایه، حوزه اوراسیا و قاره آفریقا گفت: با شناخت از سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، این سازمان را با تجربه‌ترین مجموعه کشور در زمینه ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای می‌دانیم.

وی افزود: با توجه به تجربه صادرات معادل ۲ میلیارد دلار کالاهای دانش بنیان، تمایل داریم در زمینه آموزش‌های مهارتی به مربیان و هنرجویان سایر کشور از ظرفیت‌های کم نظیر سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، جهت گسترش دیپلماسی و خلق ثروت استفاده کنیم.

معاون وزیر امور خارجه با اشاره به اثبات حسن نیت ایران به سایر کشورها و جلب اعتماد آنها به واسطه پیشرفت تکنولوژی و ارائه مطلوب خدمات به آنها در قالب یک راهبرد برد - برد از سوی کشورمان، بیان داشت: از همکاری با سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای قویا حمایت کرده و اعتقاد داریم مجموع خروجی دیدارها و رایزنی‌ها باید به استفاده بهینه از منابع کشور در جهت تأمین منافع ملی منجر شود.

مهرداد عظیمی معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز در این دیدار با تبیین راهبردها و برنامه‌های استراتژیک سازمان آموزش فنی و حرفه کشور، تصریح کرد: توسعه دیپلماسی مهارت بر اساس سیاست‌های دولت سیزدهم و وزارتخانه متبوع، راهبرد اصلی این سازمان است و استفاده از ظرفیت دستگاه دیپلماسی کشور، باعث تسریع در روند برنامه‌ها و شاخص‌های این راهبرد می‌شود.

وی گفت: سازمان آموزش فنی حرفه‌ای برای آموزش‌های مهارتی، سنجش صلاحیت حرفه‌ای و اجرای فرآیند استخدام نیروهای جدید، تفاهمنامه همکاری با وزارتخانه ها و بنگاه‌های بزرگ صنعتی و اقتصادی از جمله گروه خودروسازی سایپا، آشام دیزل و شایان دیزل امضاء کرده و تفاهم نامه همکاری با هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس به زودی منعقد می شود. وی پیشنهاد نمود که در همین رابطه سند همکاری با وزارت امور خارجه نیز امضا شود.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ ای کشور همچنین با اشاره به اهمیت این رویکرد در گسترش چتر مهارتی در ایران و فراتر از مرزها، افزود:با داشتن سرمایه انسانی توانمند و متخصص و زیرساخت های جامع استاندارد، برای اجرای راهبرد اصلی توسعه دیپلماسی مهارت، آمادگی کامل داریم.

به گفته رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، مرکز ملی تربیت مربی کرج با ظرفیت پذیرش و اسکان شبانه روزی یکهزار نفر و داشتن کارگاه‌های مدرن در رشته‌های مختلف از جمله خودرو، فناوری های نو، انرژی‌های خورشیدی، برق، امور ساختمان و ...، یکی از مراکز و ظرفیت‌های کم نظیر سازمان برای ارائه آموزش به هنرجویان سایر کشورهاست.

همچنین در این دیدار مقرر شد با توجه به اعلام آمادگی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، نخستین گروه از متقاضیان و هنرجویان کشورهای مختلف، بزودی آموزش‌های لازم را در مراکز سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای ایران فرا می گیرند.