نیویورک – ایرنا- «نیکلاس دی ریوایر» سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل که کشورش ریاست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل را برعهده دارد، اعلام کرد که احتمالا این شورا روز چهارشنبه درباره وضعیت دریای سرخ نشستی برگزار کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل که در ماه جاری میلادی (ژانویه) ریاست دوره ای شورای امنیت را برعهده دارد، روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در نیویورک، وضعیت امنیتی در دریای سرخ را «بد» توصیف کرد.

سفیر فرانسه در سازمان ملل درباره وضعیت دریای سرخ هشدار داد و گفت: احتمال تکرار اقدامات نظامی و نقض قوانین بین‌المللی وجود دارد.

پایگاه‌های نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر (۲۵ مهرماه) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاه‌های آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.

نیروهای دریایی یمن هشدار داده اند که عملیات نظامی علیه کشتی‌ها و منافع دشمن اسرائیلی را تا زمانی که تجاوزات آن به غزه و جنایاتش علیه ملت فلسطین متوقف شود، ادامه خواهند داد.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در پی حملات نیروهای مسلح یمنی اعلام کرد یک ائتلاف برای مقابله با عملیات‌ ارتش یمن در دریای سرخ تشکیل شده است، ائتلافی که علاوه بر آمریکا، شامل انگلیس، فرانسه، ایتالیا، دانمارک و کانادا نیز می‌شود.

وزیر دفاع آمریکا ادعا کرد که تشدید تنش از سوی جنبش انصارالله یمن، جریان آزاد تجارت را تهدید و قوانین بین ‌المللی را نقض می‌کند. جو بایدن امیدوار بود که با راه‌اندازی یک نیروی دریایی جدید، پاسخ بین‌المللی محکمی به حملات حوثی‌های یمن به کشتی‌های دریایی در دریای سرخ بدهد، اما یک هفته پس از راه‌اندازی آن، گروهی از متحدان کنار کشیده‌اند.

جو بایدن امیدوار بود که با راه‌اندازی یک نیروی دریایی جدید، پاسخ بین‌المللی محکمی به حملات حوثی‌های یمن به کشتی‌های دریایی در دریای سرخ بدهد، اما یک هفته پس از راه‌اندازی آن، گروهی از متحدان کنار کشیده‌اند.

ایتالیا و اسپانیا دو متحد اروپایی آمریکا که به‌عنوان مشارکت‌کنندگان در عملیات نگهبانی از دریای سرخ از آن‌ها نام برده شده است بیانیه‌هایی صادر کردند که براساس آن ظاهراً این کشورها از ائتلاف دریایی بین‌المللی فاصله گرفته‌اند.

پنتاگون می‌گوید در نیروی ائتلافی دفاعی بیش از ۲۰ کشور شرکت دارند تا اطمینان حاصل شود که تجارت میلیاردها دلاری کشتی‌ها در آب‌های دریای سرخ نزدیک یمن جریان داشته باشد اما تقریباً نیمی از این کشورها تاکنون نه به‌طور رسمی پیوستن خود به این گروه ضربت را اعلام کرده‌اند و نه خواهان پیوستن به آن شده‌اند. کمک‌های دیگر کشورها به این ائتلاف می‌تواند از اعزام کشتی‌های جنگی تا صرفاً فرستادن یک فرمانده نظامی را در بر بگیرد.

بی‌میلی برخی از متحدان ایالات متحده آمریکا برای پیوستن با این تلاش‌ها تا حدی بازتاب‌دهنده شکاف‌های ایجاد شده بر اثر جنگ غزه است. در حالی که انتقادهای بین‌المللی نسبت به تهاجم اسرائیل به غزه افزایش یافته است، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا پشتیبانی قاطع خود را از اسرائیل همچنان ادامه می‌دهد. وزارت بهداشت غزه می‌گوید تاکنون بیش از ۲۱ هزار فلسطینی در جریان این حملات کشته شده‌اند.