ساوه - ایرنا - سرپرست معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: بیماری فشار خون و دیابت که به عنوان قاتلان خاموش شناخته می شود هم اکنون با ۲۶ هزار نفر از ساکنان شهرستان های ساوه و زرندیه در جدال است.

کبری ناصح روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پیش از اجرای پویش ملی سلامت ۱۶ هزار بیمار مبتلا به فشار خون و ۱۰ هزار بیمار دیابتی در شهرستان های ساوه و زرندیه شناسایی شده و تحت درمان قرار گرفته اند.

وی افزود: این افراد هم اکنون به صورت مرتب ماهیانه یکبار به پایگاه های سلامت و مراکز بهداشت جهت بررسی قند و فشار خون و دیابت و هر سه ماه یکبار به پزشک جهت بررسی دارو ها و روند درمان مراجعه می کنند.

بیماری دیابت و فشار خون ۲ بیماری بسیار جدی است و بیشترین مرگ و میر را در زمینه بیماری های غیر واگیر دارند

ناصح گفت: بیماری دیابت و فشار خون ۲ بیماری بسیار جدی است و بیشترین مرگ و میر را در زمینه بیماری های غیر واگیر دارند که پیشگیری و شناسایی زودهنگام آنها می تواند از خطرات جبران ناپذیر در هنگام ابتلا جلوگیری کند.

وی یادآور شد: همچنین بیش از ۳۰ درصد از مبتلایان به این بیماری های از ابتلای خود به آنها بی خبرند که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور آگاهی رسانی به مردم و همچنین شناسایی افراد در معرض خطر پویش ملی سلامت یا غربالگری ابتلای افراد به این بیماری ها را از ۲۰ آبان در سراسر کشور آغاز کرده است.

سرپرست معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: جمعیت هدف این ۲۵۶ نفر از ساکنان بالای ۱۸ سال و بانوان باردار ساکن در شهرستان های ساوه و زرندیه است که تا کنون ۱۷۵ هزار نفر این افراد در این طرح غربالگری شده اند.

کبری ناصح با اشاره به اینکه اجرای این طرح تا ۱۵ دی ماه در مراکز جامع سلامت و خانه های بهداشت تداوم دارد افزود: بر اساس اعلام وزارت بهداشت درمان و آموزش تمامی دانشگاه ها و دانشکده ها باید ۷۰ درصد جمعیت حوزه ماموریتی خود را در این طرح زیر پوشش ببرند که این شاخص در دانشکده علوم پزشکی ساوه بیش از ۷۳ درصد است.

جمعیت هدف این ۲۵۶ نفر از ساکنان بالای ۱۸ سال و بانوان باردار ساکن در شهرستان های ساوه و زرندیه است که تا کنون ۱۷۵ هزار نفر این افراد در این طرح غربالگری شده اند

وی اضافه کرد: از بین افراد غربال شده حدود چهار هزار و ۵۰۰ نفر احتمال ابتلا به بیماری های فشار و قند خون و دیابت شناسایی شده که تمام این افراد به پزشک متخصص،‌ معالج و پزشک گروه خانواده معرفی شده تا روند درمان و اقدامات پیشگیرانه خود را انجام دهند.

ناصح با بیان اینکه از بیماری های دیابت و فشار خون به عنوان قاتلان خاموش یاد می شود یادآور شد: به افرادی که نتیجه غربالگری آنان مشکوک اعلام شده توصیه می شود که درمان خود را جدی بگیرند تا از احتمال ابتلای قطعی به دیابت و فشار خون جلوگیری کنند.

وی اظهار کرد: بیماری دیابت و فشار خون وقتی شناسایی می شود که عوارض جبران ناپذیری از جمله مشکلات قلبی و عروقی در افراد ایجاد می کنند به همین خاطر انتظار می رود افرادی که تا کنون به مرکز جامع سلامت و پایگاه ها و خانه های بهداشت مراجعه نکرده اند در چند روز باقی مانده برای غربالگری مراجعه کنند.

میانگین ابتلا به بیماری دیابت در کشور ۱۲ درصد و نسبت ابتلا به فشار خون نیز ۳۰ درصد است که این شاخص ها در جمعیت حوزه ماموریتی دانشکده علوم پزشکی ساوه با توجه به تعداد بیماران کمتر از میانگین کشوری است.

۲۶ مرکز جامع سلامت، ۳۰ پایگاه سلامت و ۶۶ خانه‌های بهداشت در ۲ شهرستان هدف در ۲ نوبت صبح و بعدازظهر در این طرح فعالیت دارند و علاوه بر آن پایگاه‌های سیار نیز به واحدهای صنعتی و ادارات دولتی در این طرح خدمات غربالگری ارایه می‌کنند.

دانشکده علوم پزشکی ساوه به ۲ شهرستان ساوه و زرندیه با جمعیت ۴۰۰ هزار نفر در شمال استان مرکزی خدمات می‌دهد.