به گزارش خبرنگار ایرنا،آیتالله کاظم صدیقی؛ چهارشنبه در آیین پایانی نخستین جشنواره ملی هنرهای تجسمی «تجسم غدیر» به میزبانی دانشگاه هنر شیراز اظهار کرد: ولایت، معنویت، ایمان، توحید، ایثار، یتیمنوازی، فراموش نکردن بینواها و از کارافتادهها از زیباییهای وجود امیرالمومنین (ع) است که در عالم استثنایی است.
رئیس بنیاد بینالمللی غدیر کشور ادامه داد: مدیران استان فارس در خدمت به غدیر و در بازار امیرالمومنین (ع) کم نگذاشتند و جای بسی خوشحالی است که امروز دانشگاه هنر شیراز هم به میدان علی (ع) آمده است تا ریل را تغییر دهد و غدیر را برای جوانان تبیین کند تا دنیای غرب دروغگو که دم از دموکراسی، آزادی بیان، حقوق بشر و حقوق زنان میزند نتواند به اهداف خود دست یابد.
وی با اعتقاد به اینکه صداقت در مکتب علی (ع) و دین اسلام است، گفت: برنامههای فرهنگی باید جهتش به سوی زیباییهای علوی و فاطمی باشد؛ خوشیهای دنیا در اخلاقمداری است.
آیتالله صدیقی با بیان اینکه اسلام شادی، تفریح، تجسم زیبایی و شعر دارد، گفت: باید از چنین رویدادهایی برای تربیت و پرورش فرزندانمان بهره ببریم؛ گاها فضاهای آموزشی مانند مدارس و دانشگاهها به نوجوانان و جوانان زندگی یاد نمیدهند؛ ما نتوانستیم بچههایمان را برای زندگی تربیت کنیم و برای هنر زندگی، مادر تربیت کنیم؛ یک دختر دبیرستانی باید پس از پایان تحصیل احساس افتخار کند که با ازدواج بتواند سردار سلیمانیها چ، دانشمندان و افراد متفکر و تأثیرگذار تربیت کند.
وی با اعتقاد به اینکه هنر، پرورش دانشمندان و هنرمندان صادق است، گفت: فاطمه در هنرهای تجسمی بهترین صورت، سیرت و شأن را دارد؛ این در حالیست که پس از ربوبیت خدا بالاتر از مادری مقامی نداریم.
رئیس بنیاد بینالمللی غدیر کشور که معتقد است همه عالم هنر است، گفت: بنا به گفته سعدی شیرازی «برگ درختان سبز در نظر هوشیار هر ورقش دفتری است معرفت کردگار» البته تنها برگ درختان نیست که بتوان از آن کتابهای قطور و درسهای زیادی استخراج کرد بلکه خاک هم زیباست، در حقیقت هر چه زیبایی است در دامن خاک آفریده شده است.
وی با بیان اینکه خداوند متعال انسان را از خاک آفریده است، افزود: خداوند متعال اسما خود را در افعالش تجسمی کرده تا همه ببینند، خداوند هر چه آفریده، زیبا خلق کرده و هر کس بد میبیند عینک بدی به چشم دارد.
آیتالله صدیقی اضافه کرد: خداوند متعال، معنا، روح و حقیقت مطلق را در افعالِ تجسمی نشان داده تا بشر دلبری کند، جهان را زیبا ببیند و با غرق شدن قلبش در زیباییها از زندگی خسته نشود؛ زندگی مشکلاتی دارد اما توجه به زیباییها رفع خستگی میکند.
رئیس بنیاد بینالمللی غدیر کشور گفت: خداوند متعال با اینکه همه چیز را زیبا خلق کرده اما انسان در میان گلهای قشنگ عالم آفرینش از همه چیز زیباتر است.
وی آدم و حوا را زیباترین موجودات عالم دانست و گفت: خداوند به انسان هنر داده است؛ هنر یعنی انسان بتواند زیبایی را ببیند و از زیبایی لذت ببرد،آنکه ذوق و هنر ندارد زندگی را غمخانه میبیند و از هر چه میبیند رنج میبرد؛ چنین انسانهایی انسانهای دلمرده و کوردل هستند که نمیتوانند زیبایی را درک کنند.
آیتالله صدیقی افزود: نخستین انسانهایی که محکوم به آب و هوا، منطقه جغرافیایی، غذا و تفکر پدر و مادر نبود آدم و حوا بودند؛ این در حالیست که تنوع رنگها و چهرهها و قامتها به خاطر تغییر آب و هوا، جغرافیا و غذایی است که از طریق طبیعت در انسان اثر میگذارد اما خداوند اولین مصور، صورتگر و آرایشگر انسان است و خودش بشر را نقاشی کرده است.
وی بیان کرد: آدم و حوا که زاده بهشت و بدیع خلقت بودند، نخستین نقشهای هستند که خداوند متعال آنها را مصور کرد و هنر تصویری و تجسمی را از آنها به وجود آورد.
رئیس بنیاد بینالمللی غدیر کشور ادامه داد: همه اندیشمندان، اخلاقیون، هنرمندان و متخصصان باید احتمال بدهند که کسی بهتر از آنها هم وجود دارد؛ آنها نباید هیجانی شوند بلکه باید معتدل حرکت کنند و ناراحتی خود را کنترل کنند؛ هر کس فکر کند بهترین است در آدمیت خود کامل نیست، باید سیری کند و کاملتر از خود را ببیند تا تعادل پیدا کند.
وی با بیان اینکه خداوند مسائل را در ارائه زیباییها تجسم داده است، گفت: هنرمندان نباید مغرور، هیجانی و دستپاچه شوند و یا خودنمایی کنند؛ خودنمایی از کمبینی میآید؛ هنرمندان باید به دنبال ارزش باشند و اعتدال خود را نگه دارند.
آیت الله صدیقی اعتدال را در دینداری، اصالت و نظام دینی خانواده دانست و بر داشتن اخلاق، زیبایی، تربیت، حیا، منش و اصالت تأکید کرد و گفت: هنر نیاز به اخلاق مداری و ایثار دارد و دانشگاهها باید هنر اخلاقمداری و ایثار را ترویج دهند.
مراسم اختتامیه همایش ملی هنرهای تجسمی غدیر با حضور آیت الله صدیقی امام جمعه تهران و رئیس نیاد غدیر، مسئولان دانشگاه هنر شیراز و مسئولان دستگاه های فرهنگی استان و برگزیدگان در هفت رشته هنری اعم از حروف نگاری. پوستر. کارتن. خوشنویسی در دو رشته شکسته و نستعلیق. تصویرسازی و نقاشی در شیراز برگزار شد.
به گفته دکتر عربی دبیر اجرایی همایش در مجموع سه هزار و ۱۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد که از این میان نفرات اول تا سوم و شایسته تقدیر هر بخش با حضور داوران طراز اول کشور داوری شد.
به گزارش ایرنا، فراخوان این جشنواره در اردیبهشت ماه سال جاری در ۲بخش عمومی و دانشگاهی و در ۶رشته هنری منتشر شد و تا زمان اتمام فراخوان در شهریورماه، بیش از سه هزار اثر با کیفیت خوب به دبیرخانه جشنواره رسید.
پس از بررسی و ارزیابی آثار از سوی داوران برجسته ملی و استانی، ۶۹ اثر، بهعنوان آثار برگزیده در مقامهای نخست، دوم، سوم و شایسته تقدیر معرفی شد که برگزیدگان در آیین پایانی جشنواره مورد تجلیل قرار گرفتند.