سمنان - ایرنا - نخستین مرکز مشاوره کارآفرینی و اشتغالزایی کشور در جهاد دانشگاهی استان سمنان روز چهارشنبه با حضور مدیرکل هماهنگی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرکل هماهنگی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در آیین افتتاح مرکز مشاوره کارآفرینی و اشتغالزایی سمنان در جهاددانشگاهی این استان، گفت: سمنان یکی از استان‌های پیشرو در امر ساماندهی امور جوانان استان سمنان است.

روح الله اسدی ادامه داد: مراکز مشاوره کارآفرینی و اشتغالزایی در کشور وجود دارد، اما جهاد دانشگاهی استان سمنان این مرکز را با ساز و کاری متفاوت افتتاح کرده است که می‌توان گفت نخستین مرکز در کشور است.

مدیرکل هماهنگی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به تلاش دولت سیزدهم برای اشتغال نسل جوان، گفت: برای رفع دغدغه اشتغال جوانان دستگاه‌های مختلف باید پای کار باشند و حمایت کنند.

رییس جهاد دانشگاهی استان سمنان نیز در این نشست بر زمینه‌سازی‌های لازم به منظور اشتغالزایی جوانان تاکید کرد و گفت: اشتغال پذیری و کارآفرینی جوانان در مرکز مشاوره کارآفرینی و اشتغالزایی جهاد دانشگاهی استان پیگیری می‌شود.

علی منصفی‌راد افزود: آشنایی با روال کسب و کارها در مرکز مشاوره کارآفرینی و اشتغالزایی جهاد دانشگاهی استان سمنان طی هشت مرحله از ورود تا اشتغال پیگیری می‌شود.


رییس جهاد دانشگاهی استان سمنان گفت: ایجاد اشتغال پایدار، کار تیمی و خودباوری از جمله رویکردهای مرکز مشاوره کارآفرینی و اشتغالزایی جهاد دانشگاهی استان سمنان است.

وی افزود: مساله اشتغال و مشکلات اقتصادی از جمله عوامل مهم درگیری جوانان با آسیب‌های اجتماعی است.

به گفته منصفی‌راد، ایجاد اشتغال پایدار (اشتغال دست کم تا ۱۰ سال) سخت‌تر از ایجاد دیگر انواع اشتغال است، اکنون اشتغال در بخش صنعت در نهایت منجر به اشتغال حدود ۲ سال می‌شود و اشتغال پایدار تلقی نمی‌شود و جهاد دانشگاهی استان سمنان به دنبال تحقق اشتغال پایدار برای جوانان است.

سمنان استان موفق کشور در رفع بیکاری

نرخ بیکاری استان سمنان در پاییز ۱۴۰۲، با یک و نیم درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به پنج و هشت دهم درصد رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بر پایه داده‌های مرکز آمار ایران، پس از استان‌های مازندران با نرخ پنج و یک دهم درصد، خراسان رضوی با نرخ پنج و سه دهم، تهران با پنج و چهار دهم درصد، خراسان جنوبی با نرخ پنج و پنج دهم درصد و ایلام با نرخ پنج و هفت دهم، سمنان با نرخ پنج و هشت دهم، کمترین نرخ بیکاری کشور را در تابستان ۱۴۰۲ تجربه کرد.

میانگین نرخ مشارکت اقتصادی در کشور ۴۱ و پنج دهم درصد و در استان سمنان ۳۷ و یک دهم درصد است که سه و ۶ دهم درصد کمتر از میانگین کشوری را نشان می‌دهد.

سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد.