زاهدان- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی مهرستان در جنوب شرق سیستان و بلوچستان گفت: این شهرستان با دارا بودن ۱۵۰ رشته قنات آب، ۸۰ درصد از اراضی زراعی و باغی منطقه را تامین می‌کند.

عبداله سپاهی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با تداوم خشکسالی،ضرورت احیا و مرمت، بازسازی و حفظ آبدهی قنوات برای بخش کشاورزی بسیار حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: در این راستا امسال به منظور تقویت منابع آبی و حفظ آبدهی قنوات با مشارکت کشاورزان، کار مرمت و بازسازی ۱۷ رشته قنات در مهرستان آغاز شد که از این تعداد کار مرمت و بازسازی ۱۲ رشته در مناطق سرشهران بخش بیرک، زیارت و کشک بخش مرکزی به اتمام رسید.

مدیر جهاد کشاورزی مهرستان ادامه داد: همچنین پنج رشته قنات دیگر این شهرستان نیز با پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۶۰ درصد در حال مرمت و بازسازی هستند.

وی با بیان اینکه با صرفه‌ترین، منطقی‌ترین و مطمئن‌ترین شیوه استحصال آب، قنات است و همین موضوع ضرورت تامین اعتبار برای طرح‌های مرمت و بازسازی قنات را دوچندان می‌کند، افزود: برای مرمت و بازسازی این قنوات ۲۵ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و استانی هزینه شده است.

به گزارش ایرنا هم‌اینک یک‌هزار و ۹۲۵ رشته قنات با ۲ هزار و ۳۲۷ کیلومتر طول در سیستان و بلوچستان وجود دارد که بیشترین آنها در شهرستان‌های خاش، نیکشهر، سراوان و ایرانشهر قرار دارد.

این استان جزو استان‌های قنات خیز کشور محسوب می‌شود به گونه‌ای که رتبه ۶ کشور در تعداد و رتبه چهارم در وابستگی به آب قنات را دارد.