به گزارش خبرنگار ایرنا، کامران قدس روز چهارشنبه به رسانه ها ابراز کرد: از آغاز اجرای پویش ملی سلامت با غربالگری دیابت و فشار خون شهروندان در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ۱۴۹ هزار و ۲۷۳ نفر از جمعیت در پویش ملی سلامت با هدف شناسایی بیماریهای پرفشاری خون و دیابت غربالگری شدند.
وی افزود: یکهزار و ۸۰۳ نفر با احتمال ابتلا به پرفشاری خون و یکهزار و ۴۳۶ نفر با احتمال دیابت در شهرستان های تحت پوشش این دانشگاه شناسایی شدند.
وی خاطرنشان کرد: پویش ملی غربالگری دیابت و پرفشاری خون از بیستم آبان آغاز شد و تا پانزدهم دی ۱۴۰۲ ادامه دارد که هدفگذاری این پویش غربالگری ۷۰ درصد افراد بالای ۱۸ سال سن در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در ۶ شهرستان است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اشاره اینکه ۴۸۰ هزار نفر جمعیت تحت پوشش دانشگاه را تشکیل میدهد که غربالگری افراد بالای ۱۸ سال شامل ۳۳۰ هزار نفر هدفگذاری شده است، گفت: افراد برای بررسی سلامت خود در قالب پویش غربالگری بیماریهای دیابت و فشارخون میتوانند به مراکز و خانههای بهداشت در نقاط مختلف تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان مراجعه کنند.
ارتباط دیابت و فشار خون با سلامت
به گزارش ایرنا، در پویش ملی سلامت در واقع شناسایی بیماریهایی غیرواگیر به ویژه دیابت و فشار خون در افراد مدنظر است. بنا به اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۸۳ درصد از کل مرگ و میرهای بیمارستانی مربوط به بیماریهای غیرواگیر است، سالانه مرگ ۳۰۰ هزار نفر به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی است و ۳۲ درصد افراد بالای ۱۸ سال فشارخون بالا دارند. ۶۰ درصد نیز از فشارخون خود بی خبرند و ۳۰ هزار مرگ در سال به خاطر دیابت در کشور اتفاق می افتد.
«احتمال دیابت» به قند خون بالای ۱۲۶ و «احتمال پرفشاری خون» عدد ۱۴۰ روی ۹۰ میلیمتر جیوه یا به اصطلاح ۱۴ روی ۹ به بالا محسوب می شود.
وزارت بهداشت و درمان پیشبینی کرده است با اجرای پویش ملی سلامت بتوان از نیم میلیون مرگ بیماریهای غیرواگیر و ۳۰ هزار مرگ ناشی از دیابت پیشگیری کرد.
پویش ملی سلامت به همت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان از مرکز خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) سمنان آغاز شد.