به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، زوجهای جوان برای شروع زندگی مشترک خود حساب ویژهای بر روی وام ازدواج باز میکنند و از آن برای خرید لوازم شروع زندگی، پول پیش خانه یا موارد دیگر استفاده میکنند.
هر ساله در قانون بودجه میزان تسهیلات ازدواج تعیین و مصوب میشود، بر این اساس امسال نیز این رقم ۱۸۰ میلیون تومان تعیین شد. همچنین مبلغ وام ازدواج برای زوجهای کمتر از ۲۵ سال و همسران کمتر از ۲۳ سال ۲۲۰ میلیون تومان تصویب شد.
متقاضیان دریافت وام ازدواج همواره با مشکلات بسیاری همچون معرفی چند ضامن، طولانی شدن فرآیند اعطای تسهیلات و مانع تراشیهایی از سوی بانکها مواجه بودند. این روند باعث شد رئیس جمهوری در تیرماه سال جاری دستورالعمل پنجگانه دریافت و پرداخت وام ازدواج را ابلاغ کند و در آن بر جمع شدن صف وام ازدواج تا پایان سال تاکید کند.
رئیس جمهوری تاکید داشت که زمان معرفی متقاضیان به شعب و دریافت وام ازدواج باید به ۱۵ روز تقلیل یابد و شعب سختگیری در تضامین نداشته باشند در غیر این صورت مدیران متخلف پیگیری میشوند.
بسته نظارتی- اعتباری بانک مرکزی در زمینه تسهیل و تسریع در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به شبکه بانکی ابلاغ و مقرر شد حداکثر ۱۵ روز پس از ثبت نام متقاضیان، تعیین شعبه توسط بانک عامل انجام شود. در راستای رصد و نظارت بیشتر بر حُسن اجرای تکلیف قانونی تسریع در اعطای وام ازدواج، در بسته یادشده مقرر شد بانکها نسبت به انجام بازرسیهای دورهای و موردی از شعب خود و برخورد قاطع با روسای شعب متخلف اقدام کند.
با وجود تاکید رئیس جمهوری و الزامات تعیین شده از سوی بانک مرکزی برخی از متقاضیان همواره از صفهای طولانی برای دریافت تسهیلات گلایه دارند و این شرایط موجب شد تا رئیس جمهوری در جلسه مجمع عمومی بانک مرکزی و جلسه هیات دولت صفر کردن صفهای وام ازدواج را به عنوان الزام و دستور مجدد مورد تاکید قرار دهد.
به گفته «سید احسان خاندوزی» سخنگوی اقتصادی دولت پس از دستور رییس جمهوری مبنی بر اتمام صف وام ازدواج رئیس کل بانک مرکزی هم تأکید کرد همه مقدمات را برای صفر یا حداقل رساندن این صف تا پایان اسفندماه انجام خواهند داد.
بانک مرکزی برای تحقق این هدف تصمیم جدیدی اتخاذ کرد به این صورت که دو بانک قرض الحسنه مهر ایران و رسالت را به بانکهای عامل پرداخت کننده اضافه کرده و مکلف شدند مازاد بر سهمیههای قبلی ۱۲۵ هزار فقره تسهیلات ازدواج در سال جاری به متقاضیان پرداخت کنند.
مطابق آخرین گزارش بانک مرکزی از ابتدای سال تا پایان آذرماه در مجموع ۱۲۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ازدواج توسط شبکه بانکی پرداخت شده که نسبت به سال گذشته ۱۱۲ درصد رشد داشت.
متقاضیان تسهیلات ازدواج میتوانند علاوه بر طرح سوالات، مشکلات خود را از طریق سامانههای موجود در بانکهای عامل از طریق سامانه https://crm.cbi.ir و با شماره ۲۷۰۶ به بانک مرکزی، اعلام کند.