شیراز-ایرنا-نمایشگاه بین‌المللی گردشگری پارس امسال با حضور هنرمندان صنایع‌دستی از ۳۰استان کشور در شیراز در حال برگزاری است و برخی صاحب‌نظران معتقدند این رویداد کمک‌شایانی به دیده شدن بیش از پیش صنایع‌دستی فارس و رونق گرفتن بازار این محصول در استان فارس می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری پارس از چهارشنبه سیزدهم دی‌ماه کار خود را آغاز کرد؛ نمایشگاهی که در فضایی به متراژ چهار هزار و ۷۵۰ متر و و ۱۱هزار متر مربع فضای دیگر برقرار شده و میزبان ۳۰ میهمان از ۹کشور از جمله عربستان، عراق، کویت سریلانکا، مالزی، ترکیه، آلمان، امارات و پاکستان است.

در این رویداد صنعتگران و تولیدکنندگان از استان‌های زنجان، مرکزی، کرمان، یزد، قم، هرمزگان، سمنان و البرز حضور دارند و دانشگاه‌های تهران، شیراز، میزهای ملی ادبی، گردشگری، هتل‌های سنتی و بوم‌گردی، میز خوراک، میز ملی ادبی گردشگری نیز در سالن حافظ مستقر هستند.

در غرفه‌های صنایع‌دستی نمایشگاه پارس چه می‌گذرد؟

یکی از بخش‌های مهم در این نمایشگاه که ۲سالن را به خود اختصاص داده بخش صنایع‌دستی است؛ در حال حاضر ۲سالن سرو و بهار میزبان هنرمندان در عرصه صنایع‌دستی هستند؛ سالن‌هایی که یکی از پُرترددترین و پُرازدحام‌ترین سالن‌های نمایشگاه محسوب می‌شوند.

تنها ۲روز از افتتاح نمایشگاه می‌گذرد اما هنوز هم غرفه‌های صنایع‌دستی مملو از حضور پُرشور مردم است؛ حضور مردمی که برای خرید این محصولات هنری به نمایشگاه آمده‌اند.

البته برخی بازدیدکنندگان از این نمایشگاه صرفا تماشاگرانی هستند که به گفته خودشان به دلیل قیمت‌های صنایع‌دستی نمی‌توانند تصمیم قاطع و آنی برای خرید این محصولات بگیرند.

غرفه‌داران نیز در تکاپو برای فروش و عرضه محصولاتشان هستند؛ آنها به ارائه بروشور و یا اطلاعات بسنده نمی‌کنند بلکه با معرفی محصولات‌شان در تلاش هستند تا شرایط مطلوبی برای عرضه محصولات خود فراهم کنند.

این نمایشگاه همچنین محلی برای رایزنی و دیدار فعالان صنایع‌دستی را فراهم کرده و صنعتگران و هنرمندان فعال در این عرصه هم معتقدند این رویداد با وجود اینکه در مدت زمان اندکی پابرجاست، می‌تواند مَجال خوبی برای معرفی خدماتشان باشد.

رهاورد این نمایشگاه برای صنعتگران فارس چیست؟

حضور فعالان صنایع‌دستی فارس نیز در گوشه گوشه این نمایشگاه به چشم می‌خورد؛ آنها نیز تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا از فرصت برگزاری این رویداد به نحو احسن بهره ببرند و به رونق بازار صنایع‌دستی در استان فارس کمک کنند.

این در حالیست که استان فارس در عرصه صنایع‌دستی به عنوان یکی از مهمترین و فعال‌ترین استان‌های کشور مطرح است و جزو پنج استان برتر در کشور شناخته می‌شود.

در حقیقت از ۲۵۰ رشته صنایع‌دستی موجود در کشور ۱۲۰ رشته در این استان وجود دارد که از این تعداد ۸۵ رشته فعال هستند.

رشته‌های خاتم‌سازی، قلمزنی، کاشی هفت‌رنگ، خوشنویسی، نگارگری، تذهیب، نقاشی قهوه‌خانه‌ای، طراحی سنتی، گره‌چینی، گچبری، آیینه‌کاری، میناسازی، حجاری، جواهرسازی، چرم‌دوزی و نقاشی روی چرم، از مهمترین رشته‌های فعال صنایع‌دستی در فارس به شمار می‌روند که بیش از ۲۱هزار صنعتگر توانمند در این رشته‌ها مشغول به کار هستند؛ صنعتگرانی که دغدغه بسیاری برای ادامه فعالیت و درآمدزایی دارند و به دنبال ایجاد فرصتی برای پیشبرد اهداف‌شان در این عرصه هستند.

آنها بر این باورند که برگزاری رویدادهای نمایشگاهی یکی از بهترین راهکارها برای رفع دغدغه‌های فعالان در این عرصه است.

اختصاص ۲سالن سرو و بهار به صنایع‌دستی؛۲۰۰ غرفه صنایع‌دستی،۱۹۵هنرمند در ۵۶رشته

مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های صنایع‌دستی فارس در این‌باره گفت: صنایع‌دستی یک کالای لوکس به شمار می‌رود و جزو کالاهای اساسی نیست و در سبد خانوار هم جایی ندارد؛ لذا فعالان در این عرصه دغدغه بسیاری برای فروش محصولات و کسب درآمد دارند.

حسین همتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: شیراز به واسطه توریستی بودنش از بازار بسیار خوبی برای عرضه صنایع‌دستی بهره می‌برد؛ بنابراین نیاز است شرایط مطلوبی برای عرضه این محصولات در استان فارس فراهم شود.

وی که معتقد است برگزاری چنین رویدادهایی کمک شایانی به رونق گرفتن بازار صنایع‌دستی در استان می‌کند، گفت: بدون شک تنوع کالاها در نمایشگاه موجب جذب علاقمندان به محصولات و خریداران محصولات می‌شود، البته تاکنون استقبال قابل‌توجهی از غرفه‌های صنایع‌دستی در نمایشگاه پارس صورت گرفته و امیدواریم که خرید خوبی هم از سوی مردم انجام شود.

آن طور که مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های صنایع‌دستی فارس می‌گوید در این نمایشگاه ۲سالن سرو و بهار در اختیار صنایع‌دستی قرار گرفته و هنرمندان صنایع‌دستی از ۲۸ شهرستان فارس نیز در این نمایشگاه حضور دارند.

مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های صنایع‌دستی، شیراز را شهر جهانی صنایع‌دستی قلمداد کرد و گفت: در این نمایشگاه میزبان هنرمندان از ۳۰ استان کشور در این رویداد هستیم و در مجموع ۱۹۵ هنرمند در ۵۶رشته در سالن‌های سرو و بهار آثار خود را به نمایش گذاشته‌اند و پذیرای بازدیدکنندگان هستند.

وی اضافه کرد: از شهرها و روستاهای جهانی در این نمایشگاه حضور یافته‌اند و ۱۸ شهر و روستاهای صنایع دستی غرفه مازاد دارند و خوشبختانه شاهد حضور پرشور و گرم مردم در این نمایشگاه هستیم.

چه محصولاتی ارائه شده است؟

به گفته همتی حدود ۲۰۰ غرفه صنایع‌دستی در این نمایشگاه وجود دارد و ۵۶محصول در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده که شامل همه نوع محصولات صنایع‌دستی از جمله خاتم، میناب، بافته‌های داری و غیر داری، گبه، جاجیم، قالی، نمد، چرم‌ و گوهر سنگ‌ از شهرهای مختلف می‌شود.

بدون شک نمایشگاه بین‌المللی پارس جلوه‌گاهی برای صنایع‌دستی فارس به شمار می‌رود؛ رویدادی که می‌تواند نقش تأثیرگذاری در دیده شدن بیش از پیش صنایع‌دستی فارس و رونق گرفتن بازار این محصول در استان داشته باشد.

سایر غرفه‌ها در حال عرضه چه خدماتی هستند؟

این رویداد محدود به معرفی و عرضه صنایع‌دستی نمی‌شود؛ اختصاص یک سالن به فعالان کانون اتومبیلرانی و جهانگردی کشور در فارس و برپایی عتبه مقدس کاظمیه در کنار غرفه تولیت آستان احمد بن موسی شاهچراغ (ع) با هدف معرفی جاذبه‌های گردشگری مذهبی هم از دیگر برنامه‌های تدارک دیده شده در این رویداد به شمار می‌رود.

در این نمایشگاه سه ایرلاین داخلی و پنج ایر لاین خارجی حضور دارند و بیش از ۲۰ غرفه دفاتر خدمات مسافرتی مربوط به استان فارس در گوشه گوشه آن برپاست.

دوره‌های رایگان شیرازشناسی، گردشگری کودک، معرفی و رونمایی از شش خوراک از دوره سعدی و حافظ، اکران عکس‌های منتخب در نمایشگاه از بافت تاریخی، حضور اقوام و عشایر کشور از دیگر برنامه‌های این نمایشگاه محسوب می‌شود که این رویدادها جاذبه‌های بسیاری را برای بازدیدکنندگان ایجاد کرده‌اند.

در این نمایشگاه همچنین عشایر و اقوام ایرانی حضور پُررنگی دارند و برپایی سیاه‌چادرها در فضای بیرونی سالن‌ها حال و هوای خاصی به آن بخشیده است.

این نمایشگاه تا ۱۶دی‌ماه ادامه دارد و ایجاد فضای رقابت و تعامل میان حلقه‌های صنعت گردشگری هم از اهدافی‌ست که در روند برگزاری این نمایشگاه دنبال می‌شود.