شیراز -  ایرنا – در حالی که بر اساس اعلام مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، ایران اسلامی توانسته در تولیدات علمی بین‌المللی جایگاه ۱۷ را در جهان کسب کند اما سهم علوم انسانی و هنر و علوم اجتماعی از این تولیدات تنها هشت درصد گزارش شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام روز شنبه با ارائه آماری از تولیدات علمی حوزه‌های علوم اجتماعی، علوم انسانی و هنر، گفت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس پایگاه WoS جایگاه هفدهم را در تولید علم بین المللی دارد که سهم حوزه علوم انسانی و هنر تنها ۰.۵۸ درصد و سهم علوم اجتماعی نیز ۷.۳۳ درصد است.

احمد فاضل‌زاده افزود: در سطح جهانی جایگاه تولیدات علمی کشور در حوزه «علوم انسانی و هنر» و «علوم اجتماعی» به ترتیب ۳۴ و ۲۸ است که در مقایسه با جایگاه کلی تولیدات علمی یعنی رتبه ۱۷، بسیار پایین‌تر است.

وی ادامه داد: سالانه حدود ۱۵۰ هزار مقاله محققان ایرانی در پایگاه‌های ملی و بین المللی نمایه‌سازی می‌شود که بررسی تحلیلی مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام در پایگاه های استنادی بین‌المللی مانند Web of Science نشان می‌دهد که حوزه‌های مهندسی، پزشکی و سلامت، کشاورزی و محیط زیست و علوم پایه سهم بیشتری در تولیدات علمی کشور دارند.

رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام با بیان اینکه ۹۲ درصد از مقالات بین المللی نمایه شده ایران غیر از علوم انسانی است، اظهار کرد: با توجه به ظرفیت و پیشینه قوی کشور در حوزه «علوم انسانی و هنر» و «علوم اجتماعی»، بروندادهای بین‌المللی در این زمینه بسیار کم است و نیازمند برنامه ریزی برای تقویت این حوزه است.

فاضل‌زاده اذعان کرد: ۲ درصد از تولیدات علمی جهان متعلق به حوزه «علوم انسانی و هنر» است در حالی که این سهم در ایران ۰.۵۸ و حدود یک چهارم روند جهانی است و «علوم اجتماعی» نیز ۱۴.۱۳ درصد تولیدات علمی دنیا را به خود اختصاص داده در حالی که این رقم در میان تولیدات علمی کشور ۷.۳۳ درصد و نصف روند جهانی است.

وی اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران در حوزه «علوم انسانی و هنر» و «علوم اجتماعی» در سال ۲۰۲۲ رتبه دوم را پس از ترکیه در بین کشورهای اسلامی دارد.