به گزارش خبرنگار ایرنا، روز گذشته خبر تلف شدن یک قلاده پلنگ بالغ در اطراف روستای "اویل " بخش مرکزی کجور از قول رییس پایگاه بسیج این روستا رسانه ای شده بود و نیروهای حفاظت محیط زیست منطقه در کمترین زمان ممکن به محل تلف شدن این حیوان وحشی اعزام و لاشه پلنگ را برای بررسی و کالبد شکافی به شهرستان نور انتقال تا از سوی پزشک معتمد علت مرگ این حیوان مشخص شود.
کامبیز محسن سلطانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : روز گذشته پس از اطلاع از موضوع تلف شدن این حیوان که اطراف روستاهای "اویل " و "کشکک " بوده ماموران محیط زیست به منطقه اعزام شدند و سرانجام برای بررسی و کالبد شکافی علت مرگ این پلنگ برای مطالعات بیشتر به شهرستان نور نزد پزشک معتمد انتقال دادند.
وی اظهار کرد : این حیوان از نوع ماده و حدود هفت سال تا ۹ سال سن داشت و خوشبختانه آثاری از شیلک گلوله از سوی شکارچیان غیر مجاز یا دیگر افراد متخلف در بدنش مشاهده نشد و به طور حتم براثر نزاع طبیعی بین گونه ای این اتفاق رخ داده و سبب مرگ این حیوان شده است.
وی توضیح داد : بروز این رخدادها، طبیعی بوده چرا که در گذشته هم به علت درگیری میان حیات وحش مانند پلنگ با پلنگ، خوک با پلنگ یا دیگر حیوانات وحشی نظیر پلنگ با تشی این اتفاقات رخ داده است به گونه ای که سبب مرگ این گونه حیوانات یا سایر حیات وحش شده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نوشهر گفت: پس از کالبد شکافی، پوست این حیوان به طور کامل سالم بوده و جراحتی از لحاظ صدمه فیزیکی در آن دیده نشد و آنچه بررسی شده این حیوان کمتر از ۷۲ ساعت تلف شده است.
رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیطزیست مازندران پیش از این در گزارشی به ایرنا وضعیت تعداد قلاده های پلنگ مازندران را در مقایسه کشور وضعیتی مطلوب عنوان کرد و گفت: در دوربینهای تلهای در مناطق مختلف مازندران وضعیت زیستی این گونه جانوری مطلوب است، اما باید آموزش های لازم در حفاظت از محیط زیست به دامداران داده شود
به گزارش ایرنا، پلنگ ایرانی که نام علمی آن ' پنترا پاردوس تولیانا Panthera pardus tulliana ' و نام انگلیسی آن هم ' پرشین لئوپارد Persian Leopard ' است، بزرگ ترین یا یکی از بزرگ ترین زیرگونههای پلنگ است که بومی غرب آسیا محسوب می شود و در فهرست جانوران در معرض خطر انقراض قرار دارد.
شهرستان نوشهر با داشتن حدود ۲۲۰ هزار هکتار منطقه حفاظت شده البرز مرکزی و برخورداری از گونه های حیات وحش نظیر مرال، شوکا، کل بز، خرس قهوه ای، پلنگ، قرقاول، کبک دریایی و معمولی در غرب مازندران واقع است.