به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای فارس، سیاوش بدری شنبه در این باره افزود: پُر شدن این تعداد چاه در ۹ماهه اول سال ۱۴۰۲ در قالب پروژه انسداد چاههای بدون پروانه یکی از مهمترین پروژههای طرح احیا و تعادل بخشی عملیاتی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس ادامه داد: چاههای پر شده در ۱۳۴ محدوه مطالعاتی از ۶۰۹ محدوده مطالعاتی در فارس قرار دارد و انسداد آنها سبب میشود حجم قابل توجهی از منابع آب در آبخوانهای زیرزمینی ذخیره بماند.
وی به تاکید و دستور محمد هادی ایمانیه استاندار فارس به فرمانداران اشاره کرد و افزود: همه فرمانداران به همکاری با منابع آب شهرستانها ملزم شدهاند و برای پُر کردن سالیانه ۱۵درصد از تعداد چاههای غیرمجاز موجود در حوزه عملکرد شهرستان مربوطه متعهد شدهاند.
بدری با اشاره به تأثیر چاههای غیر مجاز و آسیبهای که به منابع آب زیر زمینی وارد میشود گفت: وجود تعداد زیادی از چاههای غیرمجاز در استان سالانه خسارات جبران ناپذیری بر منابع آبی و سفرههای زیرزمینی استان وارد میکند، با توجه به ادامه خشکسالیها در استان باید در این بخش با جدیت بیشتری وارد شد تا جلوی هرگونه سوء استفاده های مربوط گرفته شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس اضافه کرد: برداشتهای غیر مجاز با احتساب کاهش چشمگیر نزولات آسمانی وضعیت آبهای زیرزمینی طی سالهای گذشته را بشدت شکننده و آسیب پذیر کرده؛ سطوح تراز آب زیر زمینی دشت ها افت کرده و این روند در دهه گذشته، به دلیل افزایش خشکسالیها بیشتر شده است.
بدری ادامه داد: استحصال بیرویه از منابع آب زیرزمینی از طریق اضافه برداشت چاههای پروانهدار و نیز چاههای غیرمجاز از جمله دلایلی است که باعث شده منابع آب زیرزمینی کاهش یابد، زمین در بسیاری نقاط استان فارس دچار فرو نشست شده، تنش ناشی از کمبود آب گریبانگیر بسیاری از نقاط از جمله مناطق شرق و جنوب شرق استان شود که نمونه بارز آن خشک شدن تالابها و عرصه آبی و مهم استان است.