زاهدان- ایرنا- معضل دستفروشی و وجود گاری‌های عرضه میوه در خیابان امیرالمومنین(ع) زاهدان علاوه‌بر تحت تاثیر قرار دادن سیمای شهری، برای عابران و خودروها هم مشکلاتی ایجاد کرده همچنین صدای کاسبان محلی که مالیات می‌دهند را نیز درآورده است.

به گزارش ایرنا، از تقاطع خیابان امیرالمومنین(ع) و سعدی در زاهدان حرف می‌زنیم، جایی که از ساعت‌های اولیه صبح، میوه فروش‌ها با گاری‌های دستی خود جمع می‌شوند و بیشتر پیاده رو و قسمتی از خیابان را به عنوان محل کسب خود در اختیار می‌گیرند و میوه و سبزی، صیفی جات و هر آن چه مورد نیاز سبد خانواده است را بر روی گاری‌های خود عرضه می‌کنند. وجود این گاری‌ها چهره و نظم شهر را به هم ریخته و منظره نازیبایی را به وجود آورده است.
آشفتگی در تردد گاری‌ها، خودروها و عابران پیاده در این محل، آزار دهنده است، به نظر می رسد سد معبر و استفاده از خیابان برای صاحبان گاری‌ها به موضوعی عادی و طبیعی تبدیل شده است. توقف گاری دستی و قرار دادن سبدهای میوه و حتی ریختن زباله‌های باقی مانده از میوه ها و سبزیجات نشان می‌دهد گاری‌چی‌ها این مکان را در تملک خود در آورده‌اند.
هر روز شلوغی این تقاطع در ساعات پایانی روز بیشتر می شود، این موضوع بیشتر اوقات موجب بروز ترافیک شدید شده و تردد رهگذرانی که برای عبور از این محل استفاده می‌کنند نیز سخت می‌شود، چون پیاده رو با گاری و سبدهای میوه مسدود شده است.


سبقت گاریچی های فروش میوه از بهداشت
یکی از رهگذران درباره مشکلاتی که توسط این میوه فروش‌ها در این محل به وجود آمده است گفت: بسیاری از فروشندگان بدون رعایت مسائل بهداشتی میوه‌های خراب شده را کنار خیابان رها می‌کنند که این کار سبب ایجاد بوی بد در این منطقه شده، همچنین جمع شدن حشرات و حیوانات موذی در این مسیر آرامش و آسایش مردم را گرفته است.
سلمان براهویی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: گاری‌های میوه فروشی بیشتر از نصف پیاده رو را می گیرند و تنها مسیر برای تردد ۱ خوردرو باز می‌ماند که اگر ۲ نفر هم برای خرید در عرض پیاده رو بایستند راه کاملا مسدود می شود.
وی ادامه داد: هر زمانی به این منطقه بیایم حداقل چند دقیقه در ترافیک معطل خواهیم شد قطعا سامان دهی دست فروشان خیابان امیرالمومنین(ع) تردد در این محل که هسته مرکزی شهر به شمار می‌رود را تسهیل می‌کند.

زور فروشندگان سیار به قانون میچربد
یکی از مغازه داران نیز افزود: بارها از سوی شهرداری برای جمع آوری این گاری‎ها اقدام شده اما بعد از چند ساعت این افراد با گستاخی و بی احترامی نسبت به قانون به این محل بازگشته‌اند و انگار با مسوولان لجبازی می‌کنند چرا که بیشتر از قبل فضای پیاده رو را اشغال کرده‌اند.
خسروی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در مکان‌هایی که این گاری ها توقف می‌کنند همیشه زباله بسیاری باقی می‌ماند که خیلی از این افراد حتی حاضر نیستند زباله‌هایی که خودشان تولید کرده‌اند را جمع کنند تا پاکبانان دچار زحمت مضاعف نشوند.
وی بیان کرد: به دلیل عدم ساماندهی مناسب گاری‌های میوه فروش شاهد ایجاد گره‌های ترافیکی شدید در این قسمت خیابان در بیشتر ساعات روز هستیم که این موضوع کاسبی ما را نیز تحت تاثیر قرار داده است چرا که بیشتر مشتری‌ها به دلیل اینکه جای پارک یا تردد آسان ندارند از آمدن به این خیابان صرف نظر می‌کنند.

عزم جدی در ساماندهی دست فروشان و صنوف مزاحم در زاهدان
سرپرست ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری زاهدان از عزم جدی این سازمان در ساماندهی دستفروشان و صنوف مزاحم در نقاط مختلف شهر به ویژه دست فروشان خیابان امیرالمومنین(ع) خبر داد.
حمید روشن دل هرمزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به اینکه حضور دست فروشان خیابان امیرالمومنین(ع) همواره برای مردم دردسر ساز بوده این سازمان اقدام به جمع آوری و ساماندهی گاری‌های فروش میوه از این محل کرده است.
وی ادامه داد: تنها راه حلی که به صورت موقت برای ساماندهی این گاری‌ها می‌توانستیم انجام دهیم استفاده از بازارچه ساختمان شماره ۲ شهرداری زاهدان بود.
سرپرست ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری زاهدان عنوان کرد: در محل شهرداری شماره ۲ زاهدان ۱۸ باب مغازه تجاری وجود دارد که به صورت موقت وسط محوطه این بازارچه ۲۰ غرفه دیگر نیز ایجاد شده است.
روشن دل هرمزی با اشاره به اینکه به فروشندگان سیار خیابان امیر المونین پیشنهاد شده به صورت رایگان یک سال از این محل استفاده کنند افزود: متاسفانه این افراد این موضوع را به راحتی نمی‌پذیرند، در همین راستا هفته گذشته به فرماندار زاهدان نامه‌ای زده شده و اعلام کرده ایم مصوبه شورای تامین را برای جمع آوری این فروشندگان سیار بگیرند.
وی با بیان اینکه در چند روز گذشته یکی از محل‌های نگهداری این گاری‌ها کشف شده است تصریح کرد: ۱۲ مورد از این گاری‌ها به سازمان منتقل شده و که پس از ابلاغ مصوبه شورای تامین به صورت جدی برخورد با این افراد با کمک نیروی انتظامی شروع می‌شود که ظرف ۱۰ روز این گاری‌ها از سطح شهر جمع آوری خواهد شد.
سرپرست ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری زاهدان اظهارکرد: برخی از مغازه داران اقدام به اجاره دادن محوطه جلوی مغازه خود با مبالغ بالا کرده اند که برخورد با این افراد نیز در دستور کار است.
وی در مورد دیگر پروژه‌های در دست اقدام این سازمان ادامه داد: بازارچه کوثر در سال ۹۸ به دلیل کاربری ملک ساخت آن متوقف شده بود که سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی در سالجاری نسبت به تکمیل پروژه نصب درب برقی و بهسازی غرفه ها اقدام کرده است.

سازمان سامانه مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی و شهرداری در نظر دارد نسبت به ساماندهی کیوسک‌های سطح شهر اقدام و طرح کیوسک ها را به روز رسانی کند تا به عنوان یکی از المان‌های شهری و شهرداری و بهبود فضای شهر اقدام کند

روشن دل هرمزی در مورد پروژه فاز چهار سایت خودروی سبک خاطرنشان کرد: این پروژه در سال ۹۸ با مشارکت متقاضیان معرفی شده از اتحادیه شروع به ساخت کرده اما به دلیل مشکلات مالی ساخته نشد که در سالجاری سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی اقدام به احداث و تکمیل ۲۴ غرفه در این محل کرده است.
وی به بازار روزهای زاهدان اشاره کرد و گفت: با توجه به متراژ زمین تحویل شده متاسفانه به دلیل هرج و مرج زیاد در مجموع ۳۰۰ غرفه در چهارشنبه بازار و دوشنبه بازار بهره‌برداری می‌شد که ترافیک شدید در ساعت‌های پایانی روز در محل این بازارها، نارضایتی مردم را به دنبال داشت از این رو بهسازی وضعیت غرفه بندی، ساخت سرویس بهداشتی و ایجاد پارکینگ در این محل‌ها انجام شد تا جلوی برخی از هرج و مرج‌ها گرفته شود.
سرپرست ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری زاهدان یکی از مهمترین فعالیت‌های سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی را ایجاد فضاهای شبانه و مدیریت این گونه فضاها برای افزایش نشاط شهروندان و ایجاد امنیت پایدار شب‌های زاهدان نام برد و افزود: با توجه به وجود گاری‌های فعال در تولید غذا سازمان ساماندهی مشاغل شهری در نظر دارد با ایجاد فود کورت و فود استریت‌های مختلف در شهر زاهدان نمای شب را تغییر و در جهت ایجاد محیط‌های تفریحی اقدام کند.
وی عنوان کرد :در این راستا تاکنون جدول کشی برای ایجاد پارکینگ و ایجاد لاین کندرو طبق طرح تفضیلی شهرسازی در زمینی به وسعت یک‌هزار متر مربع انجام شده همچنین ۱۵ واحد کیوسک صنف غذا با ابعاد سه در چهار در این محل ساخته شده است.
روشن دل هرمزی در مورد ساخت بازارچه در شهرک جهاد گفت: این پروژه بهمن ماه ۱۳۹۹ شروع شده و در سال ۱۴۰۱ به اتمام رسید که برای آن ۱۵ میلیارد ریال تامین اعتبار شد و تاکنون ۱۴ غرفه با هدف ساماندهی کیوسک‌های سطح شهر و افزایش سطح خدمات رسانی به شهروندان در این محل ساخته شده است.
وی به طرح ساماندهی و بهسازی کیوسک‌های سطح شهر زاهدان اشاره کرد و افزود: سازمان سامانه مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی و شهرداری در نظر دارد نسبت به ساماندهی کیوسک‌های سطح شهر اقدام و طرح کیوسک ها را به روز رسانی کند تا به عنوان یکی از المان‌های شهری و شهرداری و بهبود فضای شهر اقدام کند.
سرپرست ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری زاهدان افزود: ساماندهی ضایعات فروشی‌ها، صنف تعمیرکاران کوچه حافظ و فروشندگان گل و گیاه در زاهدان در دستورکار سازمان قرار دارد.