بیرجند - ایرنا - رئیس کارگروه کودکان کار و خیابان شورای اجتماعی کشور گفت: کودکان و نوجوانان در حوزه آسیب‌های اجتماعی اولویت دارند و هرچه در این حوزه تمرکز کنیم از آسیب‌های آینده پیشگیری می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام مهدی ملکی روز شنبه در نشست شورای اجتماعی استان خراسان جنوبی افزود: برخی مسائل از جمله حاشیه‌ نشینی موتور تولید آسیب‌های اجتماعی است لذا هرچه به این مناطق بیشتر توجه کنیم گامی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در آینده است.

وی گفت: اینکه آمار اطفال و نوجوانان آسیب‌دیده اجتماعی کم است نباید خیالمان را راحت کند و اگر تک تک این افراد مورد توجه قرار نگیرند در آینده می‌توانند موتور تولید آسیب برای خودشان، خانواده و جامعه باشند.

رئیس کارگروه کودکان کار و خیابان شورای اجتماعی کشور اظهار داشت: قانون حمایت از اطفال و نوجوانان جزو قوانین مترقی است و آیین نامه اجرایی این قانون که وظایف دستگاه‌ها را مشخص کرده، سال ۱۴۰۰ ابلاغ شده است.

وی گفت: آسیب‌های اجتماعی نیازمند اقدام فوری و فوق العاده در حوزه پیشگیری است زیرا با توجه به گستردگی آسیب‌ها در حل آن با چالش مواجه هستیم و بودجه بیشتری نیاز دارد.

ملکی با اشاره به اینکه آسیب‌های اجتماعی از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور است افزود: همواره اولین سوال مربوط به این موضوع بوده و دولت سیزدهم بدون محدودیت و شبانه روزی در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی فعال است.

وی تصریح کرد: روند آسیب‌های اجتماعی به سرعت در حال افزایش است البته آمار آسیب‌های اجتماعی خراسان جنوبی نسبت به بسیاری از استان‌های دیگر قابل توجه نیست.

رئیس کارگروه کودکان کار و خیابان شورای اجتماعی کشور گفت: آمار ازدواج در اغلب استان‌ها نصف و آمار طلاق ۲ برابر شده و مصرف مشروبات الکلی نیز افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: اگر کار فوق العاده و شبانه‌روزی در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی صوت نگیرد در حل آن خواهیم ماند، در حوزه کودکان کار و تکدی‌گری در برخی استان‌ها به دلیل اینکه در وقت آن اقدام لازم انجام نشده اکنون جوانب آسیب آن قدر گسترده شده که حل آن نیازمند بودجه بیشتر و اقدامات فوق‌العاده‌تری است.

ملکی بر لزوم نظارت ویژه در حوزه آسیب‌ اجتماعی و اکتفا نکردن به گزارش عملکردها تاکید کرد و گفت: اثر عملکردها باید در صحنه میدانی دیده شود لذا باید به بدنه ذیل شورای اجتماعی استان توجه ویژه شود و میزان اثربخشی اقدامات مورد بررسی قرار گیرد و اگر رویه‌ها باعث نشده آسیب‌ها کاهش پیدا کند، این رویه‌ها را اصلاح کنیم.

وی با بیان اینکه حوزه آسیب‌های اجتماعی چند جانبه است افزود: در مدتی که کارگروه کودکان کار و خیابان شورای اجتماعی وزارت کشور به ما سپرده شده، ۳۰ سفر استانی داشته‌ایم و این رویه جدید است برای اینکه کارگروه‌ها در استان‌ها برگزار شود و دستگاه‌ها با فعالان و سازمان‌های مردم نهاد جلسه داشته باشند.

رئیس کارگروه کودکان کار و خیابان شورای اجتماعی کشور گفت: برخی استان‌ها طی ۲ سال گذشته یک جلسه با سمن‌های فعال در حوزه کودکان کار و خیابان نداشته‌اند اما خراسان جنوبی در این زمینه پیشرو بوده و الگوی موفقی در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی داشته که قابل معرفی به دیگر استان‌هاست و از ظرفیت پایگاه‌های بسیج و مساجد هم باید در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی کمک گرفت.

وی بیان کرد: رئیس جمهور معتقد است نیازمند نهضت سلامت اجتماعی برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی هستیم لذا در این مسیر باید ظرفیت‌های مردمی و همه دستگاه‌های اجرایی به کمک بیایند.

ملکی افزود: وجود برخی آسیب‌های اجتماعی ذائقه مردم را تلخ می‌کند و هرگونه اقدام در زمینه کاهش آسیب‌ موجب ترمیم اعتماد و سرمایه اجتماعی می‌شود از طرفی عملکرد دستگاه‌های اجرایی بهتر پذیرفته خواهد شد.

وی گفت: ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها به صورت استانی باید در حوزه آسیب‌های اجتماعی صورت گیرد و هر دستگاهی کار فوق‌العاده در این زمینه انجام داده باشد منابع مالی آن از طریق سازمان اجتماعی کشور تامین خواهد شد.

رئیس کارگروه کودکان کار و خیابان شورای اجتماعی کشور ادامه داد: با اعتبارات موجود باید آسیب‌های اجتماعی را مدیریت کرد و مسئله کودکان کار در خرسان جنوبی نسبت به دیگر استان خوب بوده اما آمار موجود هم زیبنده نیست.

شورای اجتماعی کشور در بخش آسیب‌های اجتماعی دارای کارگروه‌های مختلف از جمله اعتیاد، کودکان کار و خیابان، حاشیه نشینی، طلاق و مفاسد اخلاقی است.