به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا به نقل از رسانههای اوکراینی، در بیانیه وزارت دفاع دانمارک آمده است: برنامه زمانبندی شده تحویل جنگندههای اف-۱۶ به اوکراین به چند شرط از جمله خاتمه موفقیتآمیز آموزش خلبانان اوکراینی و فراهم شدن لجستیک و زیرساختهای مورد نیاز برای استفاده از این جنگندهها در اوکراین موکول شده بود که هنوز هیچ یک از آن شرایط برآوررده نشده است.
به نوشته رسانههای اوکراینی، در اواسط آگوست سال گذشته میلادی کپنهاگ متعهد شد ۱۹ فروند جنگنده اف-۱۶ خود را به اوکراین اهدا کند و قرار بود اولین گروه از آنها شامل ۶ فروند جنگنده اف-۱۶ را تا پایان سال ۲۰۲۳ و بقیه آنها را نیز نهایتاً تا پایان سال ۲۰۲۵ به عنوان بخشی از تلاش حامیان غربی کییف برای پایان دادن به برتری هوایی روسیه در جنگ با اوکراین، تحویل این کشور دهد.
این در حالی است که بر اساس گزارش روزنامه دانمارکی برلینگسک، وزارت دفاع دانمارک با وجود این برنامه از پیش تعیین شده، در عمل تحویل گروه اول شامل ۶ فروند جنگنده اف-۱۶ را با ۶ ماه تاخیر، به سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴ موکول کرده است.
دانمارک نیز در کنار رومانی، فرانسه، انگلیس و آمریکا یکی از کشورهایی است که در حال آموزش به خلبانان اوکراینی برای کنترل و هدایت جنگندههای اف-۱۶ است و در حال حاضر ۶ خلبان اوکراینی همچنان در حال طی کردن دورههای آموزشی خود در این کشور هستند و هنوز آموزش آنها به پایان نرسیده است.
این در حالی است که پنتاگون نیز پیشتر در بیانیهای اعلام کرد که انتظار میرود خلبانان اوکراینی که برای آموزش کنترل و هدایت جنگندههای اف-۱۶ در آمریکا به سر میبرند، آموزش خود را در سال ۲۰۲۴ به پایان برسانند.
از سوی دیگر دانمارک قصد داشت ناوگان جنگندههای اف-۱۶ خود را با جنگندههای جدید اف-۳۵ جایگزین کند اما شرکت لاکهید مارتین که تولید این جنگندهها را بر عهده دارد، نتوانسته بر اساس برنامه زمانبندی از پیش تعیینشده خود عمل کند و در عمل تولید و تحویل جنگندههای فوقالذکر به کپنهاگ نیز به تاخیر افتاده است.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.