روح الله نظامی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه عشایر این استان سهمیه پنجهزار راسی از طرح تولید قراردادی گوشت قرمز کشور دارد اظهار کرد: هماکنون ۱۰ نفر از متقاضیان واجد شرایط استان برای دریافت حدود ۱۰۰ تن جو با بازپرداخت ۶ ماهه به شرکت پشتیبانی امور دام استان معرفی شدهاند.
وی افزود: در این طرح عشایر استان مرکزی در راستای تحقق تامین نیاز کشور به گوشت قرمز با پرواربندی یک میلیون راسی دام مشارکت میکنند و شرکت پشتیبانی امور دام نیز در ازای هر راس دام پرواری ۱۸۰ کیلوگرم جو نه نرخ هر کیلو ۱۰۳ هزار ریال با باز پرداخت ۶ ماهه به عشایر تحویل میدهد.
نظامی، با بیان اینکه پیشتر قرار بود تعهد مالی این طرح برعهده شرکت تعاونی عشایر باشد، افزود: اما هم اکنون در راستای تسریع در اجرا، مقرر شده بانک کشاورزی بر اساس گردش مالی هر کدام از عشایر و بهرهبرداران ضمانت نامه بانکی را ارایه کند.
وی اضافه کرد: برای سهمیه پرواربندی حدود پنج هزار راسی این استان ۹۰ هزار تُن جو سهمیه تخصیص یافته که با توجه به اهمیت اجرای طرح در صورت استقبال عشایر این سهمیه در تعداد راس و میزان جو قابلیت افزایش ۲ تا سه برابری دارد.
وی گفت: قیمت جو در انبارهای پشتیبانی امور دام استان به ازای هر کیلوگرم حدود ۲۰ هزار ریال کمتر از نرخ بازار و در ۲ مرحله، ۵۰ درصد ابتدای قرارداد و ۵۰ درصد ۲ ماه پس از انعقاد قرارداد تحویل عشایر میشود.
مدیر امور عشایر استان مرکزی ادامه داد: عشایر در پایان مدت قرارداد باید به اندازه قیمت جو تحویلی، گوشت بره نر تحویل پشتیبانی کنند و یا در صورت اعلام شرکت پشتیبانی، مبلغ جو پرداخت شود.
وی با اشاره به اینکه قیمت گوشت تحویلی به قیمت روز و توسط وزارت جهاد کشاورزی اعلام خواهد شد، یادآور شد: هزینههای حمل و نقل، بارگیری و تخلیه و در صورت تبدیل به خوراک هزینههای ثانوی، بعلاوه سه درصد سود شرکت و اتحادیه، برعهده عشایر است و شرکت تعاونی، اتحادیه عشایری، ادارهکل و سازمان جهاد کشاورزی در هر لحظه میتوانند از محل پروار دامها بازدید و راستی آزمایی کنند.
استان مرکزی دارای ۷۷۰ خانواده عشایر با چهار هزار نفر جمعیت است که ۹۰ درصد آنان در شهرستان های ساوه و زرندیه مستقر هستند؛ این قشر با ۳۰۰ هزار واحد دامی سبک و سنگین ۲۵ درصد گوشت قرمز استان را تولید میکنند.