تهران- ایرنا- انتخابات سراسری در بنگلادش در حالی به پایان رسید که براساس اعلام کمیسیون انتخابات این کشور، میزان مشارکت مردمی در این انتخابات تنها ۴۰ درصد و حدود نیمی از میزان مشارکت در انتخابات دوره قبل بود.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از داکا تریبون، صندوق‌های رای در بنگلادش در حالی به کار خود پایان دادند که این کشور شاهد یکی از پایین‌ترین میزان مشارکت مردمی در انتخابات سراسری این کشور بود.

احزاب مخالف دولت حاکم این انتخابات را تحریم کرده بودند و انتظار می‌رود شیخ حسینا برای پنجمین دوره متوالی نخست وزیری این کشور را برعهده بگیرد.

رای گیری در این کشور ۱۷۰ میلیون نفری از ساعت ۸ صبح به وقت محلی آغاز شد و تا ساعت ۱۷ ادامه داشت.

رئیس کمیسیون انتخابات بنگلادش اعلام کرد: در زمان بسته شدن مراکز رای‌گیری، مشارکت حدود ۴۰ درصد بود.

این در حالی است که در آخرین انتخابات بنگلادش در سال ۲۰۱۸ تقریبا دو برابر تعداد رای دهندگان امروز در انتخابات مشارکت کرده بودند.

شبکه خبری الجزیره در گزارشی نوشت: مقامات انتخاباتی بنگلادش در حال شمارش آرا هستند. پس از آنکه یک انتخابات جنجالی، مملو از خشونت و تحریم شده توسط احزاب مخالف برگزار شد، تضمین شده که شیخ حسینا برای پنجمین دوره متوالی، نخست وزیر این کشور باشد.

شریف علم، سخنگوی کمیسیون انتخابات گفت: شمارش آرا آغاز شده است. انتظار می رود نتایج تا اوایل صبح دوشنبه اعلام شود.

جهانگیر علم، دبیر این کمیسیون نیز اظهار داشت: رای گیری در سه مرکز به دلیل بی نظمی لغو شد.

بدالعلم معجوم‌دار، ناظر مستقل انتخابات و فعال جامعه مدنی، به الجزیره گفت این انتخابات را به هیچ وجه «انتخابات مناسب» نمی‌داند زیرا مشارکت بسیار پایینی دارد. وی افزود: این احتمالا کمترین میزان مشارکتی است که در زندگی خود دیده ام.

شیخ حسینا، پس از ثبت رای خود، حزب ملی گرای بنگلادش (BNP) اصلی‌ترین حزب مخالف دولت را یک «سازمان تروریستی» نامید.

پیش از این طارق رحمان، رئیس حزب ملی‌گرا که در تبعید و در انگلیس زندگی می کند، گفت: نگران پر کردن آرا هستم، می ترسم که کمیسیون انتخابات با استفاده از آرای جعلی، میزان مشارکت رای دهندگان را افزایش دهد.

حسینا سال گذشته میلادی درخواست های حزب ملی‌گرا برای استعفا و اجازه دادن به یک مقام بی طرف برای اجرای انتخابات را رد و مخالفان را به تحریک اعتراضات ضد دولتی متهم کرد. این موضوع از اواخر اکتبر باعث بالا گرفتن اعتراضات در پایتخت شد و دست کم ۱۴ کشته بر جای گذاشت.